Say what?! 6 maand?! Nu al?!

Ja, dat is het gevoel dat ik vandaag heb! 6 maanden is ze al! Echt kind 4 wordt ook echt 4 keer zo snel ouder! Ik heb uiteraard vaak stil gestaan bij vele momenten en ooooh wat heb ik al genoten van dat zalige meisje maar pfieuw wat vliegt de tijd als je er zo nog 3 hebt rond lopen waar je moet voor zorgen.

Voeding
Charlotte kreeg 6 maanden borstvoeding en stiekem denk ik er over dat nog minstens zo te houden tot zaterdag. Jaja, ik weet het, vanaf vandaag mag ze vaste voeding maar hé hoofdvoeding tot 1 jaar is borstvoeding. Het kan dus helemaal geen kwaad om wat langer te wachten en dat ga ik lekker doen ook. Zo is papa er bij als ze haar eerst stukje broccoli, wortel of wat dan ook eet. Ja, stukje want wij geven ineens vuistgrote stukken en geen papjes.

Slapen
Neehee, ze slaapt nog niet door. Dat kon je hier al lezen en sinds die blog is er niet veel veranderd.
Al onze andere kinderen verhuisden tussen de 5 en de 6 maand naar hun bedje ’s avonds. Charlotte niet. Rond 21 uur komt ze op mijn arm liggen en dan speelt ze ontzettend leuk met speelgoed om al gauw nog een laatste slokje te drinken en dan op mijn arm heerlijk, al dan niet aan de borst, in slaap te vallen. Daar blijft ze liggen tot we naar boven gaan. Ze eerder al boven leggen zit er niet in want dan is ze onmiddellijk wakker. Heel erg vind ik het niet al mag het van mij stilaan wel wat veranderen, druk ga ik me er in elk geval niet in maken.
Toch is duidelijk dat ze een fout slaapritme heeft. Rond 7 uur drinkt ze haar ochtendvoeding (ja, ook ’s nachts zitten er nog voedingen) en dan slaapt ze vaak tot 12 uur, half 1 ’s middags verder in haar bedje om dan een vrolijke namiddag tegemoet te gaan met 1 kort dutje van een uurtje in haar park.
IMG_4474

Wat kan ze al?
Ze kan nog niet rollen. Ze oefent al meer dan een maand heel erg hierop maar verder dan haar zij komt ze niet. Ik leg ze heel weinig op haar buik (deed ik bij de andere ook niet) maar ik ben er zeker van dat ze dat wel al zou kunnen van buik naar rug rollen maar ze heeft echt niets aan op haar buik liggen. Dat vind ze net als haar broers op die leeftijd helemaal niet leuk.
Wel kan ze zichzelf 360° draaien. Je ziet ze dus vaak helemaal anders liggen dan eerst.
Ze pakt speeltjes, begint ze door te geven van haar ene naar haar andere hand, bekijkt ze uitvoerig, grabbelt alles vast en als het wat te ver ligt zal ze er voor zorgen dat ze er toch bij geraakt.
Doordat ze niet kan rollen kan ze dus ook nog niet zelfstandig naar zit zou je denken. Nee, hoor leg ze een beetje schuin en ze doet een volleerde sit-up tot zit en dan blijft ze zitten. Toch zetten we ze nog niet in een stoel. Zolang ze niet volledig van lig naar zit kan gaan ben ik daar heel rechtlijnig in, dan kan ze niet zelfstandig tot zit en zetten wij ze dus niet in een stoel (ondersteund met kussens).
Ze kan brabbelen als de beste, een echt vrouw!

Tanden?
Nop, nog geen enkele te zien, kwijl en zever daarentegen is wel al heel lang met de liters aanwezig.
IMG_4169

Lachen en/of huilen
De eerste 2 (?) maand (ik weet het al niet meer exact zo snel deed ze het ons vergeten) huilde ze alleen maar. Uren hebben we ’s avonds rondgelopen met haar op onze arm. In de doek wilde ze niet, stil zitten mocht niet. Ze bleef maar huilen, huilen en huilen. Zot werden we er van en dan plots als bij toverslag was het gedaan. Ze ging lachen en ze is niet meer gestopt met lachen. Zie je onze dochter en praat je lief tegen haar? Wel, je kan er zeker van zijn dat ze je haar grootste lach schenkt. Echt, ik heb nog geeneens de kans gehad de laatste periode om een foto te maken als ze huilt want dat doet ze niet. Ze zeurt als ze honger heeft of moe is maar eens ze je ziet dan is die lach daar. Een brede lach met stralende oogjes. Echt, wie niet vrolijk wordt van onze dochter moet nodig naar de dokter. Ik zit zelf breed te grijnzen nu ik dit stukje typ.

Een zusje van 3 broers
Over het uiterlijk moet ik het vast niet hebben. Iedereen is er 300% zeker van dat ze een zus is van haar broers. Ik durf babyfoto’s niet meer naast elkaar leggen, het is haast onmogelijk ze uit elkaar te halen. Ja, dat ze een zus is van… dat is wel duidelijk!
Maar daarnaast is ze echt het kleine zusje of zoals de jongens het hier zeggen ‘prinsesje’ en zo wordt ze door haar drie stoere ridders behandeld ook. Charlotte is hier onaantastbaar. Als ze haar tutje nodig heeft dan staat daar een set broers klaar om hem te geven. Moet ze verschoont worden, Lucas to the rescue. Een dikke knuffel of kus? Victor komt er aan en laat ze niet meer los. Een speeltje gevallen, Thibeau zet zijn hoogste versnelling in en geloof mij dat doet hij anders nooit maar voor zijn zus kan alles!

Oh en over vaders en hun dochters? Breek me de mond niet open!

Onze lieve Charlotte… Ons kleine meisje, al 6 maanden. Ondenkbaar dat ze er 6 maanden geleden nog niet was. Onmisbaar.

Oh ja, straks komt er nog groot nieuws op de blog dus kom straks zeker nog eens een kijkje nemen!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!