Diegene die me op facebook volgen weten dat ik sinds dag 1, dat mijn man de pretspiegel maakte, er een enorme fan van ben. Maar wat kan je er nu eigenlijk allemaal mee?

De eerste weken speelde enkel de peuter er mee. De spiegel hielt hem uren zoet tijdens de lessen van de grote broers. Echt, hij bleef er maar tangram blokjes op leggen. Hij maakte er ook werkelijk wat mee. Ook de aanblik van ineens 4 Bumba knuffels te hebben was voor hem geweldig. Hij vond het werkelijk geweldig!
  IMG_20160201_110026

Na een tijdje begon ik de spiegel ook in te zetten tijdens de lessen. Zoals maaltafels van 4, tellen in sprongen van 4, 8, 16 en 20. Het begrip spiegelen in alle richtingen kwam ook ineens aan bod. Als je je naam schrijft gaat die aan de ene kant achterstevoren staan, de andere kant ondersteboven en nog ergens anders achterstevoren en ondersteboven te samen. Kortom het werd een geweldig wiskundig hulpmiddel.
Maar ook tijdens de spellingslessen zorgt hij voor de nodige afleiding, veel leuker toch om op een spiegel te schrijven dan op een wit blad papier?!
IMG_4934 IMG_4972

Maar daar bleef het niet bij. We gaven een pretspiegel cadeau aan de kindjes van een vriendin en zij hadden er nog een leuk iets mee uitgevonden. Ze hadden er een blad papier op gelegd en begonnen daar op te tekenen, op die manier creëerden ze heel wat leuke kunstwerken. Bij mijn jongens was dit niet zo’n hit maar toen ik met whiteboard stiften op de proppen kwam, kon het plezier niet meer op. Ze begonnen te tekenen en te schrijven, uren en uren aan een stuk. Wat een plezier!
IMG_4985 IMG_4950

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!