Gisteren was het net als de dagen er voor prachtig weer! Echt dit mag van mij nog aanhouden tot oktober? Jammer genoeg zegt de weerman wat anders, bweik! Nu ja, gisteren konden we er dus nog volop van genieten en door een wijziging van plannen belanden we in onze tuin. Na uitgebreid geluncht te hebben met broodjes van de broodjeszaak en wat flesjes frisdrank vroegen de jongens om te schaken en te dammen. Wat de dan ook uitgebreid deden maar eerlijk is eerlijk, na een tijd had ik het er wel mee gehad. Leuk dat ze zo bedreven zijn en als het zo blijft zoek ik ze wel een schaakclub want ik vind het wel leuk, voor een keer 😉
IMG_20160609_140837

Maar de blog gaat over wat we daarna deden. De jongens zeurden sinds een paar dagen om te knutselen maar door het goede weer was de agenda wat anders en waren we niet veel binnen. Ik besloot binnen een te gaan kijken en herinnerde me dat ik ruim een jaar geleden bij aldi twee vouwboekjes kocht. Vliegtuigjes en bootjes. Ook lag er in mijn MUVO bak nog een boek om feesthoedjes te maken, geen idee van waar die nu ook alweer kwam, volgens mij kregen we die ooit eens. Ik nam ze mee naar buiten samen met wat plakband, stiften en een schaar. Meer zouden we niet nodig hebben. Ik heb trouwens ook nog een doosjes diertjes en vliegtuigjes vouwen van SES. Ooit cadeau gekregen van een lieve vriendin maar voor nu zou dit wel volstaan.

Tot mijn verbazing waren de kinderen laaiend enthousiast. Ik stelde Lucas en Victor voor om eerst een hoedje te maken. Dat was maar uitknippen en inkleuren en ik zou ze dan daarna wel plakken. Zo had ik de kans om de andere twee boekjes even te bekijken. Thibeau die was op dat moment nog volop tegen zichzelf aan het schaken.
Al snel bleek dat het vliegtuig en bootjesboekje echt wel super leuk was. Ze zaten vol met leuke papiertje met tekeningen op en de stappenplannen om te gaan vouwen waren zo gedetailleerd dat de kinderen het zelfs helemaal zelf konden. Nu ja, Victor uiteraard nog niet maar de andere twee echt wel.
Ikzelf vond het gewoon ook heel erg leuk. Samen met de kinderen alle soorten bootjes en vliegtuigjes proberen te vouwen, daarna de bootjes in het badje water zetten en de vliegtuigjes laten rondvliegen! Wat een pret! (En stiekem vond ik dat veel leuker dan die zakloopwedstrijden eerder deze week die ik continu verloor 😉 )

Ik kan de boekjes zeker aanraden!
Het boekje ‘Papieren bootjes’ hebben ze overigens bij bol.com, als jullie via de link rechts op de pagina klikken krijgen wij een klein percentje 😉
Van het andere boekje geef ik jullie even het ISBN nummer om verder te gaan zoeken want die kan ik zelf niet zo snel vinden.
Cool vliegtuigjes: ISBN 978-90-438-2577-1
Feesthoedjes om zelf te maken heeft op het boek geen ISBN nummer staan, het is van uitgeverij Deltas.

Benieuwd naar enkele van onze vele creaties?

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!