TAG: Ik als blogger

Ik was helemaal niet van plan om deze in te vullen eigenlijk. Ik zag hem al een paar keer passeren bij collega bloggers maar had er zelf niet zoveel zin in tot vorige week Ramona van Kijk, mama me vroeg om hem in te vullen. Ze was namelijk nieuwsgierig hoe ik nog aan bloggen toekom naast al mijn andere bezigheden. Goede vraag Ramona, hoe doe ik dat? Ik ben er bijna zelf nieuwsgierig naar!

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?
De kinderen, thuisonderwijs, ons dagelijks leven, … Ik kijk niet naar wat andere blogs schrijven maar doe gewoon echt mijn eigen ding. Lekker eigenwijs. Ik zie vaak dagen na elkaar ‘dezelfde’ blogs verschijnen. Natuurlijk niet hetzelfde maar plots zie je dat het ene onderwerp echt wel in is. Toevallig toch. Daar probeer ik wat van tussen te blijven, natuurlijk gebeurd het wel eens maar heel vaak is dat bij mij wel puur toeval.
Ik probeer ook de actualiteit te mijden maar als het gaat om autisme of tourette dan ben ik er wel gemakkelijk bij. Laatst liet ik me ook even gaan over moeders die sneller weer aan het werk zouden moeten kunnen gaan. Maar ik zeg het, dat probeer ik te mijden.

Ik probeer dus vooral dicht bij mezelf te blijven. Zowat samengevat… De hoofdfoto van deze blog 😉

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?
Niets.

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?
Niet. Ik heb laatst wel eens een terugblik gepost maar dat was net zoals veel blogs een blog die ik uit mijn duim zoog op het moment dat ik er zin in had. Niet gepland ofzo.

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?
Dat ik ook wat waard ben? Klinkt zwaar niet? Maar het is misschien wel zo. Ik weet nog dat ik in een heel moeilijke en negatieve periode begon met bloggen 5.5 jaar terug op mijn oude blog. (Deze blog is trouwens zonder dat ik het zag gebeuren net het jaar voorbij gegaan sinds een tiental dagen.)
Ik twijfelde toen enorm aan mezelf en aan mezelf als mama zijnde. Aan alles wat met het leven te maken had en ik vond mezelf vooral niet veel waard. Door het bloggen kon ik het meer loslaten en kreeg ik heel af en toe (toen echt héél af en toe) een lieve reactie waar ik me kon aan optrekken. Nu krijg ik al wat vaker reacties en dat vind ik heel fijn. Ik heb ondertussen wel geleerd dat ik goed ben zoals ik ben en dat is mede dankzij mijn lezers!

Dat is vast niet wat ze bedoelden met deze vraag. Vast bedoelden ze een antwoord als in minder schrijffouten schrijven of niet te negatief bloggen ofzo, sorry voor het zware antwoord.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?
Normaal is dat tussen 9 en 10 ’s morgens omdat dat normaal gezien de twee kleinsten nog in hun bed liggen en de twee oudsten rustig tv kijken. Op ochtenden als vandaag is Victor met grote houten blokken aan het gooien, aan het krijsen en jagen de andere twee hem de bomen in waardoor ik ondertussen Charlotte boven hoor wakker worden. Welkom in mijn leven 😉

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?
Tgoh, eigenlijk geen idee. Ik ben geen die hard blogger. Ik wil zeker geen onpersoonlijke blog worden. Ik lees zelf heel graag persoonlijke blogs en ik merk dat deze vaak kleiner blijven maar dat stoort me niet. Ik vind deze het leukste dus hoop ik dat ik dat zelf ook zo kan houden.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?
Heel af en toe. Vooral als de blogs een meer negatieve bijklank hebben (vind ik dan meestal alleen zelf). Maar aangezien ik negatieve blogs probeer te vermijden is het dus maar heel af en toe dat ik onzeker ben. Meestal vraag ik dan eerst aan een aantal mensen om mijn blog na te lezen.

Heb jij veel contact met collega bloggers?
In real life? Enkel met Sofie. Moest ik dat nog vertellen dat ik Sofie ken?
Daarnaast volg ik wel een heel aantal bloggers via facebook en instagram maar echt online contact is ook dan een heel kleine groep. Nu ja, ik ben niet zo sociaal aangelegd jammer genoeg.

Wat voor muziek of welke tv zender heb je het liefst aan onder het bloggen?
Geen. De tv staat hier altijd op voor de kinderen maar die staat zo stil dat ik hem niet hoor. Als ik al muziek op heb staan zal het (kinder)opwekking zijn.

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?
Geen enkele. Momenteel schrijf ik elke dag een blog en vaak zelfs zit ik ’s morgens nog met mezelf in de knoop waar ik nu weer over ga schrijven. Ik hou het graag positief en zoals je in de depressie blog kon lezen is dat nu gewoon even niet zo evident en dat maakt bloggen ook moeilijker. Gaat het wel goed dan wisselt dat gewoon heel erg. Veel hangt af van de kinderen hun jeugdige enthousiasme. Zij zijn zonder dat ze het weten mijn bron van inspiratie.

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?
Tgoh, of trots het juiste woord is weet ik niet maar ik ben zelf wel trots op mijn blogs over mijn eigen autisme of depressie. Het is open, kwetsbaar en heel erg eerlijk. Het helpt me ontzettend om dingen te plaatsen door er over te schrijven maar jezelf zo kwetsbaar opstellen is niet evident maar ik ben tegen taboes en voor meer begrip dus zo’n blogs zorgen toch weer voor wat extra aandacht voor deze onderwerpen en dat vind ik wel belangrijk.

Waarom zou iemand een blog moeten starten?
Schrijf je graag, denk je dat je wat te delen hebt met de wereld, wil je gewoon wat van je aftypen, zoek je een leuke hobby of wat me time, … Het maakt niet uit! Alle redenen zijn goed zolang jij het maar leuk vind!

Wie zou jij willen vragen deze tag ook in te vullen?
Niemand. Nu ja, iedereen mag natuurlijk maar diegene van wie ik het echt zou willen weten die deden het al. Dus vulde jij hem nog niet in laat dan even een seintje want ik kom graag lezen. Ik ben niet nieuwsgierig, ik weet gewoon graag alles 😉

Volg en vind ons leuk op:
Facebook
Pinterest
Twitter
Google+
https://gewoon-wij.be/2016/06/13/tag-ik-als-blogger/

6 gedachten over “TAG: Ik als blogger

 • 13 juni 2016 om 10:49
  Permalink

  Ik neem ‘m even van je over. 🙂
  Fijn om zo even een inkijk te hebben in wie je als blogger bent. Ik vraag me trouwens ook vaak af hoe je het telkens weer klaarspeelt om je gezinnetje te managen en daarnaast nog zo’n fijne blogjes kan schrijven… Top hoor dame!

  Beantwoorden
 • 13 juni 2016 om 11:55
  Permalink

  Ja, inderdaad erg knap. Ik had verwacht dat je tussen 9 en 10 ook al druk was met les geven. Hoe ziet zo’n lesdag er dan uit, of heb je daar al eens over geblogd? Ik ben niet nieuwsgierig hoor ;-)… Gelukkig dat je nog een beetje blogtijd hebt, ik hoop dat dat voor jou ook een beetje me-time is, ondanks de drukte (herkenbaar). Erg bedankt voor het invullen! Best een eer!

  Beantwoorden
  • 13 juni 2016 om 12:37
   Permalink

   Bloggen is hier inderdaad me time, een mens moet wat hebben hé 😉
   Lessen euhm… Jah… Elke dag wat anders… Nee, ze hebben nu een schema waarop staat welke vakken ze moeten doen en wanneer ze die doen dat is aan hen. Meestal zitten ze na de middag aan tafel omdat de twee kleinsten dan slapen. Eigenlijk zouden ze hier nu moeten zitten, er klopt wat niet.
   En ik vond het een eer dat je aan me dacht!

   Beantwoorden
 • 13 juni 2016 om 16:10
  Permalink

  Hé, wat leuk dat je deze tag invult! Ik ben het in veel opzichten met je eens. Ik schrijf ook een persoonlijke blog en heb totaal geen behoefte om een problogger te worden. Mijn Engelstalige blog bestaat al bijna drie jaar en daar ben ik bes tsuccesvol maar ik doe niet aan gesponsorde content of zoiets. Ik moet toegeven dat ik zelf wel wat ideeën van andere bloggers overneem maar daar probeer ik dan wel mijn eigen draai aan te geven. Ik vind jouw artikels over autisme ook heel goed trouwens!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *