Mijn strijd tegen de kilo’s: het verloop

Herinneren jullie je de blog nog over mijn strijd tegen de kilo’s? Hoe ik nog 5 kilo moest afvallen? Tot 12/8 kreeg ik er voor en dan zou ik mijn nieuwe lens mogen kopen. Dat was toen heel erg haalbaar een maand geleden. Nu heb ik dus nog 5 weken minder te gaan en ik wil jullie helemaal niet laten weten hoeveel kilo ik nog te gaan heb maar ik schrijf het toch. Niet omdat het zo interessant is om te vertellen hoor, nee ik schrijf deze blog lekker schaamteloos aan mezelf. Om mezelf een figuurlijke (zie je me het al zelf doen in het echt?) ‘stamp onder mijn gat’ te geven zoals we dat hier te zeggen. Om mezelf met de neus op de feiten te duwen. Om mezelf kei hard wakker te schudden. Maar ik ga jullie toch lekker vertellen hoeveel kilo ik nog kwijt moet 5 weken na de vorige blog.

Tromgeroffel of nee haal er maar een hele fanfare met een diepe en zware toon bij.

Nog 6 kilo!!!

Ja, jullie lezen het goed! Een kilo meer! Echt sinds de dag dat ik die blog schreef deed ik dus nog geen twee dagen mijn best! Hoe vreselijk is dat niet van mezelf? Mijn lieve echtgenoot steunt me zo erg en dan ga ik er zo mee om. Ik ga drie keer per week lopen en verbrand dus veel meer calorieën en nog kom ik bij. Ik verbrand veel meer calorieën want ik geef nog voltijds borstvoeding (die knabbel op een wortel daar heeft ze nog geen voeding mee vervangen). En toch kom ik een kilo bij. Nu laat ons zeggen… MAAR een kilo. Echt waar lieve mensen, wat ik in mijn mond steek op een dag dat hou je niet voor mogelijk!

Ik stel niet enkel mijn lieve man teleur. Eergisteren zei Sofie nog tegen me dat ze er weer zou invliegen gisteren. Zie je het mij al typen ‘Ik doe mee! Deze keer voor echt! Vandaag maakte ik tijdens het lopen de klik!’ en ik nam niet eens de moeite gisteren om mijn weegschaal uit te halen om maar iets te wegen of om de chocolade te laten staan! Hoe erg is dat van mij?!

Hebben jullie dé tip voor mij om alsnog aan de slag te gaan? Ik weet dat het me kan lukken, zelfs met 5 weken minder. Eens ik mijn best doe, vliegen ze er hier af. Echt ik val super makkelijk af als ik op mijn eten let dus kom seg, hoe moeilijk kan het zijn?! Het liefst van al wil ik ze zelfs al binnen de 3.5 week kwijt want dan heeft Joeri bouwverlof en als Joeri verlof heeft dan is alles echt om zeep. Dan zijn we vaker weg en wordt er minder gekookt laat staan gezond gekookt. Op 3.5 week is natuurlijk niet meer haalbaar maar kom ik de schade zoveel mogelijk inperken mag wel. Tips?! Iemand?! Red mij?!

Volg en vind ons leuk op:
Facebook
Pinterest
Twitter
Google+
https://gewoon-wij.be/2016/06/14/mijn-strijd-tegen-de-kilos-het-verloop/

17 gedachten over “Mijn strijd tegen de kilo’s: het verloop

 • 14 juni 2016 om 08:09
  Permalink

  heeeeeeeeeeel bewust eten…mijn grote probleem was(en is nog wel eens) 1. het snasselen voor tv, in den auto, voor de pc maw onbewust eten waardoor je geen verzadigingsgevoel krijgt… 2. de knop ECHT omdraaien, ‘NU ga ik ervoor’!!! Trouwens weet wel dat je met al dat lopen wel spieren opbouwt, spieren wegen meer dan vet…

  Veeeeeeeeel succes!

  Beantwoorden
  • 14 juni 2016 om 16:02
   Permalink

   Hier ook dat sneukelen voor tv! Vreselijk! Ja, dat ik spieren opbouw weet ik maar jammer genoeg lijken die er bij mijn buik aan te groeien 😉
   Dank u!

   Beantwoorden
 • 14 juni 2016 om 08:22
  Permalink

  Je zult meer tijd moeten nemen of minder willen afvallen. Langzaam duurt het langst. Ik moest hier ook een paar kilo kwijt. Met ‘een kilootje minder’ van de CM, een site die helaas gestopt is, lukte het. Maximaal een halve kilo per week. Niet elke dag wegen (deed ik toch…:-P) maar vooral veel groenten en fruit eten, één ‘zonde’ per dag (dus OF een stuk chocola OF een glas wijn OF een handvol nootjes OF… vul maar in), veel water drinken, de helft van het bord vullen met groente, langzaam eten, geen twee keer opscheppen…
  Succes!

  Beantwoorden
  • 14 juni 2016 om 16:03
   Permalink

   Meer tijd? Een halve kilo per week is al tergend langzaam voor mij haha :p
   Dagelijks wegen doe ik hier wel maar dat is voor mij ook wel echt nodig om me bewust te houden van wat ik doe anders denk ik elke keer van ‘ach het kan wel’.
   En ja verder weet ik het wel hoe en wat maar dat doen hé :p

   Beantwoorden
 • 14 juni 2016 om 09:08
  Permalink

  I feel you, sister. Idem hier. Ik was er een tijdje geleden 6 kwijt, waarvan er ondertussen alweer 4 aangevlogen zijn. Bleh. Vooral de sneukelingsjes zijn bij mij veschrikkelijk. Nootje hier, nootje daar, blokske kaas, glazeke wijn,… Ik blijf hier volgen, want ben ook wel benieuwd naar de supertip. 🙂

  Beantwoorden
 • 14 juni 2016 om 10:07
  Permalink

  Hou je ook in de gaten dat spieren meer wegen dan vet, én dat je met je lopen spieren aan het kweken bent? Een goede manier om alles in de gaten te houden is dus niet alleen je gewicht, maar ook je afmetingen op te volgen. Je zou jezelf kunnen verbazen 😉

  Beantwoorden
  • 14 juni 2016 om 16:04
   Permalink

   Jammer genoeg groeit mijn buik, meten ga ik dus maar beter niet doen als ik gemotiveerd wil blijven haha!

   Beantwoorden
   • 14 juni 2016 om 16:31
    Permalink

    LOL Nee, dan zit het niet goed. Maar zodra je gemotiveerd bent, zou ik het wel doen, zeker met je lopen. Anders ga je ziek worden van die weegschaal, en al je best doen 😉

    Beantwoorden
 • 14 juni 2016 om 10:29
  Permalink

  Ik kom uit nederland en heb de app van het voedingscentrum: eetmeter geinstalleerd. Ik eet per dag 1500 tot 1600 calorien. En beweeg 3 a 4 keer per week 1 uur. Wandelen of fietsen en zwemmen. Ben nu sinds oktober 15 kgr kwijt. Regelmatig eten. Veel groente, fruit en magere yoghurt. En bijhouden op de app. Alles he… elk klein chocolaatje.
  veel succes.

  Beantwoorden
  • 14 juni 2016 om 16:05
   Permalink

   Ik geef borstvoeding dus ik kan niet zomaar eender welk dieet gaan volgen. Ik volg weight watchers omdat die een speciaal programma hebben voor als je borstvoeding geeft. Werkt super voor mij ALS ik me er aan hou en daar zit dus het hele probleem 😉 Het is inderdaad alles bijhouden en dat raak ik elke keer zo snel beu met alle gevolgen van dien 🙁

   En wauw! 15 kg kwijt! Ik deed het in het verleden ook al (25 kg) maar deze keer willen die laatste er maar niet af! Wees maar trots op jezelf!

   Beantwoorden
 • 14 juni 2016 om 16:07
  Permalink

  Dat fietsen doen we al, dat trap lopen ook maar dat gezond eten ahum 😉 Nu ja, op zich valt het mee het is eerder de hoeveelheid en het sneukelen ’s avonds. Die borstvoeding is nog het minste van mijn zorgen, mijn gebrekkige karakter daarentegen :/

  Beantwoorden
  • 15 juni 2016 om 13:01
   Permalink

   Je bent in elk geval niet alleen, vergeet dat niet 🙂 Gedeelde smart is halve smart. Het komt vanzelf en misschien is zo’n dipje juist wat je nodig hebt?

   Beantwoorden
 • 15 juni 2016 om 20:42
  Permalink

  Oh wat balen! Bij mij ging het wel vanzelf met hardlopen. Bouw je het hardlopen al een beetje op? Evt krachttraining erbij kan helpen, maar dat vind ik persoonlijk saai. Ben bang dat je minder moet gaan snoepen haha. Ohja, eieren eten helpt misschien. Die vullen goed!

  Beantwoorden
  • 15 juni 2016 om 20:45
   Permalink

   Haha! Ja, minder snoepen daar zeg je wat 😉 Ik heb gisteren les 22 gelopen van start to run dus twee keer een kwartier. Daarna kon je me wel even bij elkaar vegen hoor 😉 Nog 1.5 week en ik zou volgens het schema een half uur moeten kunnen rennen. Eerst zien dan geloven!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *