Ja, het is hier stil hé de laatste tijd. Ik weet het. Het is hier dan ook ongelofelijk druk met de webshop en thuisonderwijs ligt even stil want er waren zoveel spanningen rond met de kinderen dat we het even hebben opgegeven. Dat is het voordeel van thuisonderwijs. Je kan je vakanties nemen wanneer je wil. Tel daarnaast een ongelofelijk slaaptekort, een baby in een sprongetje en nog heel wat anders en je zal direcht snappen waarom het hier even stiller is.

Maar ik wilde wel mijn (tijdelijke) wasbare luier blogje met jullie delen. Deze week alvababy. Vorige week kon je al lezen over de little lamb luiers die we gebruiken.
Met alvababy kwam ik heel toevallig in contact. Toen ik weer begon over wasbare luiers op facebook stelde een vriendin me voor dat ik eens tot bij haar kon komen om uitleg te krijgen. Ze had ook nog een boel baby spullen staan voor ons dus dat zou twee vliegen in 1 klap zijn. Ideaal dus. Zo gezegd, zo gedaan. Met zijn alle de auto in en 1.5 uur rijden richting de vriendin.

Ze toonde me de luiers, legde ze uit alsook die van bambino mio. Ik kreeg heel wat mee naar huis zodat ik kon gaan testen. Ik zie manlief er nog met een bedenkelijk gezicht zitten en in de auto zeggen ‘Of ik nu wil of niet, jij doet toch altijd u zin.’ *oeps* Achteraf gezien is hij de grootste fan van wasbare luiers maar bon 😉

De alvababy luiers die ze mee had gegeven waren all size pockets. Ze gaan dus mee van baby tot … Eens thuis direct aan de slag (na een wasbeurtje want dat doe ik altijd met dingen die van ergens anders komen, dat ben ik nu éénmaal). Nadat ze droog waren moest ik daar eerst die twee inleggers inkrijgen. Wat een gewriemel was me dat. Toegegeven is dat je de juiste manier moet vinden om ze er vlot in te krijgen maar eens je die hebt gevonden, is het iets van niets. Echt waar! Wat verkleinen aan de knopjes en aandoen.

Wat ging dat aandoen vlot. Het is net als een wegwerp. Links toe, rechts toe en klaar. Oké het zijn zes drukknopjes ipv twee velcro’s maar het gaat echt even snel. De tijd die ik kwijt was aan het los peuteren van die velcro strips (ik ben een fervent nagelbijter dus dat was echt een probleem soms die velcro los krijgen) die was ik nu kwijt aan zes drukknopjes. Dat ging vlot maar wat een dik pak aan zo’n baby van dik 4 maand! Je moet weten dat ik van wegwerp kwam en ik kan je verzekeren dat alvababy met 2 inleggers echt niet dik is in vergelijking met little lamb. Maar toen vond ik dat echt dik. Wat ik nog niet vertelde is dat zo’n dik pak net goed is, dat wist ik toen zelf ook nog niet maar het is echt waar. Het ziet er heel ongelukkig uit misschien maar voor de stand van de heupjes is dit veel gezonder.
IMG_20160617_091356 IMG_20160617_091408

We hebben de luiers toen een paar dagen (lees: 2 dagen) getest en toen was ik al overtuigd. Tegen manlief zijn zin bestelde ik 20 stuks bij alvababy. En daarna nog eens 11. Hoezo ik werd snel fan? De luiers gingen door naar een andere gemeenschappelijke vriendin om te testen en ik begon al snel met mijn eigen luiers. De eerste weken had ik continu lekken. Ik had ze nochtans 24 uur laten weken maar bon dat mocht niet baten. Ik denk dat het ruim een maand duurde die lekken. Na die maand ging het plots als bij wonder beter. Sindsdien geen lekken meer gehad. Als ik nieuwe luiers koop laat ik ze nu ook echt wel 48 uur weken en draaien ze nog een was of 3 mee en dan heb ik dus geen lek problemen meer. Ik hoor ook overal dat je pocket luiers niet kan gebruiken voor de nacht maar echt waar, zelfs dat doen wij hier gewoon. Bij Victor redden ze zijn nacht van 12-14 uur echt zonder lekken!

Je kan zo’n luier vergelijken met een nieuwe handdoek. Een nieuwe handdoek droogt ook helemaal niet goed af als die nieuw is. Een nieuwe luier absorbeert dus niet goed als die nieuw is. Daarom zijn tweedehandsluiers dus heel erg fijn. Die absorberen vaak heel erg goed doordat ze vaak al goed gebruikt en regelmatig gewassen zijn.

Waarom ik echt zo’n fan ben van alvababy? Afgezien van het feit dat het een zeer makkelijk systeem is dat jong en oud past (we gebruikten ze hier van 4 maand tot Thibeau die 4.5 jaar was toen) en het gelijken op wegwerp en dus geen extra werk  is het gewoon een merk luiers met zoooooooveel leuk printjes echt waar! Het is haast onmogelijk om alle luiers met een printje dat je leuk vind te kopen. Ik heb het geprobeerd echt waar maar geloof mij, 40 luiers voor 1 kind is echt teveel.
Oh ja, ik denk dat het ook zowat de goedkoopste luier op de markt is en dat was voor ons toch ook wel heel belangrijk aangezien wij goed naar ons budget moeten kijken.

https://www.instagram.com/p/BFql-oyuWpR/?taken-by=gewoon_wij_thuisonderwijs

Nadelen? Ja, die zijn er. Bij Victor zitten er nu 3 inleggers in want ze gingen echt lekken. Na ruim 2 jaar in gebruik, hebben de rekkers echt wel afgezien en sluiten ze misschien niet meer allemaal 100% af. Toch hebben we nu met 3 inleggers geen lekken dus blijven we ze gebruiken en hopen we dat Victor sneller dan zijn broers zindelijk zal worden. Het is een droom dat dat zou gebeuren hoor, want echt Victor is net zo panisch van het potje/de wc als Thibeau dat was, maar bon dromen mag toch?

Zoek je luiers die écht goed absorberen en die echt geweldig goed afsluiten? Lees dan volgende week zeker de blog over onze bamboolik luiers want echt dat zijn pas geweldig absorberende luiers!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!