Een dikke week terug kreeg ik van Ramona van www.kijkmama.nl de Liebster Blog Award.
De award is me niet onbekend. Ik kreeg hem immers jaren geleden ook al op mijn oude blog. Stiekem voel ik me wel een beetje vereerd dat ik hem nu weer kreeg voor deze ‘nieuwe’ blog en ik vul hem dan ook graag in.

Ik ga om te starten al direct even netje een copy paste doen van bij Ramona, ja jullie weten het ondertussen wel, ik ben lui 😉

Wat is de Liebster Award?
Ik citeer even uit mamameteenblog.nl vanwege de mooie uitleg:

“The liebster award is in het leven geroepen om kleinere blogs wat meer onder de aandacht te brengen. Deze award is van origine Duits, Liebster betekend namelijk iets in de trant van: liefste, aardigste, leukste, mooi, vriendelijk, aangenaam, gewaardeerd, schattig, vertederend.

De nominatie is bedoeld om waardering voor jouw blog te uiten door iemand die hem dat waard vindt! En door de Award wordt er meer aandacht op je blog bevestigd.Er zijn wel een paar regeltjes voor.”

Even kort de regels:

  1. Bedank de persoon die jou genomineerd heeft en post een link naar zijn of haar blog
  2. Zet een foto van de award op je blog
  3. Beschrijf jouw favoriete blog
  4. Beantwoord de vragen van de persoon die jou genomineerd heeft en formuleer 10 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert
  5. Nomineer 5 tot 11 blogs
  6. Kopieer deze regels in je eigen blogpost
  7. Informeer de bloggers die je genomineerd hebt en bezorg hen de link van je eigen blogpost

Met puntje 1,2, en 6 zijn we al in orde. Ik ga verder met puntje 3.

Wat ik jouw favoriete blog?
Mijn favoriete blog is een persoonlijke, ervaringsblog. Echte verhalen over echte mensen. Ik hoef geen perfecte, afgeborstelde foto’s te zien of perfecte geschreven zinnen zonder -dt fout al zal ik ze wel beleefd melden in pb als ik ze zie. Misschien is het daarom dat ik zelf zo blog?

Zo en nu over tot de orde van de dag… De 10 vragen die Ramona voor mij (en enkele andere) heeft opgesteld…. Daar gaan we!

Wat heb je als laatste uit de koelkast gepakt?
Aangezien ik net wakker ben en dat dus is geleden van gisterenavond moet ik dus echt gaan nadenken. Wat vreselijk seg aan een moeder waarvan de kinderen het brein opaten zo iets vragen! Volgens mij was dat een komkommer die klaar was om weg gesmeten te worden wegens te lang te hebben gelegen.

Wanneer ging jij voor het laatst een rondje hardlopen en hoe ging dat?
Gisteren! 2 keer een kwartier! (nog drie lessen en je ziet me een half uur aan 1 stuk gaan woehoe!) En hoe dat ging? Wel, ik had een emotioneel slechte dag en kon mijn gedachten niet verzetten. Ik heb dus behoorlijk op mijn tanden moeten bijten en was achteraf klaar om bij elkaar te vegen maar hé, ik deed het wel!

Heb jij onkruid in je tuin (of op balkon) en hoe hoog staat dat?
Wel, bijna niet meer. We namen kortelings geleden de tuin nog onder handen maar daarvoor stond er heel veel en stond het ook heel hoog.

Hoeveel schoenen heb jij en draag je ze allemaal?
3 paar en alle 3 zijn ze versleten tot en met. Nop, ik ben niet de standaard vrouw met een halve schoenwinkel in huis. Functioneel en praktisch, daar gaan we voor. Oké, en het budget laat het gewoon niet toen om 35 paar schoenen te hebben waarvan de helft niet gedragen wordt.

Vergeet jij je kind wel eens eten te geven?
Ahum, ja? Tgoh, het is hoe je het bekijkt. Als ik ze zeg dat ze een koek gaan krijgen als ik bijvoorbeeld klaar ben met het typen van een stuk blog ofzo dan durf ik dat daarna wel even te vergeten maar wees gerust… Die arme bloedjes van kinderen krijgen eten genoeg hoor.

Hoeveel snoep mogen de kinderen bij jou?
Exact? Een gewone dag. 1 koek en 2 kleine haribo snoepjes. Die zitten vast in het schema. Maar ach het gebeurd dat ze als 4-uurtje geen koek maar een aantal snoepjes krijgen. Op verplaatsing, feestjes, … mogen ze gerust een snoepje meer al zal ik er wel op toezien dat ze delen.

Ga jij altijd met je kind mee naar de speeltuin als ze er om vragen?
Nee, niet elke keer ze er om vragen. Dat gaat nu éénmaal niet maar wel zo vaak als mogelijk.

Wanneer heb je voor het laatst gewoon heerlijk zitten ‘niksen’?
Gisteren! Na het lopen had ik echt nog geen zin om naar huis te gaan. De kinderen hadden het behoorlijk druk gehad die dag dus legde ik me in een speeltuintje in de buurt op een glijbaan en ben daar 1.5 uur blijven liggen. Zalig!

Wat voor muziek vond jij 10+ jaar geleden leuk?
Tgoh, nog hetzelfde als nu. Ik ben fan van zowat alles zolang het maar niet té klassiek of té hard is. Alles er tussenin kan ik wel appreciëren. Ik heb het ook altijd al wel gehad voor muziek van ‘de tijd van toen’

Hoe ziet jou ultieme persoonlijke verwendag eruit?
Een picknick met het gezin op een leeg strand of in een leeg park. Als er maar rust is en zij er zijn, meer vraag ik niet.

Voila, dat waren ze 🙂 Leuke vraagjes trouwens!
Voor www.mamavanvijf.bewww.dewereldvanarthur.be, www.ourhappilyeverafter.bewww.eenreisdoorto.wordpress.com en www.blog.kreanimo.com heb ik de volgende vragen. (Ga trouwens zeker eens op de blogs kijken, allemaal de moeite waard!)

Ready dames? Hier komen ze…
1. Wie ben je?
2. Waarom blog je?
3. Wat is je ultieme me-time moment?
4. Wat is je favoriete reisbestemming?
5. Wat doe je het liefst als je alleen bent?
6. Zon, zee en strand of liever lange wandelingen in de bergen?
7. Wat is je favoriete restaurant?
8. Wat eet je het liefst?
9. Wat ga je deze zomervakantie allemaal doen?
10. Liever samen voor tv of aan tafel met een gezelschapsspel?

Uiteraard geen verplichtingen, ik ben wel heel nieuwsgierig dus toch maar hop met de geit.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!