Zoals jullie konden lezen in de vorige blogjes gebruiken wij drie soorten luiers. Little lamb, alvababy en bamboolik aangezien ik het al over little lamb en alvababy heb gehad, vertel ik nu dus over bamboolik.

Enkele maanden geleden verscheen er op de facebook pagina van grace is green een oproep om de bamboolik luier te testen. Ik meldde me aan, want dat zag ik wel zitten. Ze zagen er dan ook zo leuk uit op foto. Wat later kreeg ik een mailtje dat ik samen met enkele anderen was gekozen om ze te testen, jeej! Een maandje later stond de doos bij mij op de tafel. Spannend!

Eerste indruk
Wat een leuke en fleurige kleurtjes en printjes! Echt die aapjes en dino, leuk, twee all-in-one luiers al vind ik ze lijken op pocketluiers, dubbel leuk! Het oranje overbroekje vond ik op het eerste zicht wat fel, ik ben niet zo’n oranje madam. Er zat ook nog een luier met bolletjes bij (een nachtluier) en wat inleggers. Wauw! Goed voorzien, daar kunnen we zeker wat mee.

Alles hop bij de rest van de luiers de was in en laat maar draaien. De inleggers en nachtluier kregen nog een wasbeurt of 4 extra zodat ze zeker van in het begin goed zouden absorberen.

Eerste keer aan de poep
Doordat de inleggers nog wat wasbeurten meedraaiden begon ik met het combineren van de bamboolik luiers met alvababy inleggers voor Victor. Ik stopte in de luiers net als bij alvababy drie inserts. Ze gingen er vlotter in dan bij de pocket luiers van alvababy, daar is het gat om ze er in te stoppen soms wat aan de kleine kant en ik heb dan al maar kleine handjes. De inserts zaten direct goed. Hop, aan Victor zijn poep. Wat me direct opviel was dat de luiers groter waren dan de pockets van alvababy. Ik moest hem zelfs een standje kleiner zetten! Super natuurlijk want zo kunnen ze heerlijk lang mee. Ik ging hem ook direct gebruiken om de nacht door te komen. Jahaa, zoals jullie in het blogje over de luiers van alvababy konden lezen, gebruik ik pockets ook echt als nachtluier. Daar waar de alvababy in die periode net doorlekte in de nacht deed bamboolik dat niet. Oh wat was ik daar blij om! Ook de pasvorm was helemaal perfect, veel beter dan wat we van alvababy gewoon waren.
IMG_1122

Charlotte kreeg de eer om als eerste het overbroekje te testen terwijl de rest nog in de was zat van inleggers. Ik deed haar een little lamb luier aan zoals steeds maar deze keer met het overbroekje van  bamboolik op de kleinste maat. Weet je wat ik vind? Dat ALLE overbroekjes in heel de wereld zo’n zacht randje moeten hebben als die van bamboolik. Het zag er echt veel comfortabeler uit. Ook hier kregen we in die periode net lekken in de nacht bij Charlotte. We wilden extra gaan boosten voor de nacht maar deden het niet want met ons nieuwe overbroekje van bamboolik lekte ze niet meer door!
IMG_1049 IMG_1050

Ja, de verwachtingen werden hoog ingezet ondertussen op de inleggers.

100% bamboolik aan de poep
De all-in-one luiers waren een succes. Nu ja, misschien niet helemaal maar dat kan aan mij liggen. De inlegger er in klikken met de drukknop wilde zowel bij manlief als mezelf niet altijd vanzelf lukken en hier is er maar 1 regel op het gebruik van wasbare luiers. Ze moeten snel en makkelijk zijn, net zo makkelijk als wegwerp. Dat ligt dus vast aan ons want ondanks de geweldige absorptie en lekvrije luiers ging ik toch snel weer over op de combinatie met mijn alvababy inleggers. Als je er niets mee in zit een drukknoopje te zoeken voor een 15 seconden dan zijn de inleggers dus zeker heel erg goed. Ik had de helft aan inleggers nodig dan normaal bij alvababy en had geen enkele lek!
IMG_3795

Wat dan weer wel een voordeel van dat drukknopje is, is dat de inlegger geen kant op kan en dus perfect blijft zitten, dat is namelijk nogal een ergerpunt bij mijn alvababy luiers.

De nachtluier met bolletjes. Jah, wat kan ik zeggen. Ik wist niet dat het een nachtluier was. Ik had het nog nooit gehad en ik vond de bolletjes zo leuk dat ik hem zo aan deed. Een uur later was onze lieve dochter vochtig aan haar poep. Dit kon niet kloppen! Snel een mailtje naar grace is green en ja hoor er moest uiteraard een overbroekje over. Slim Kimberley! Gelukkig had ik het snel door. Bon, na een wasbeurtje, poging 2. Nachtluier aan, overbroekje aan. Hmmm aan zo’n baby van 4.5 maand haar poep was dat toch wel een reusachtig pak luier maar hij deed zijn werk. Ook later bij Victor waren er gedurende de nacht geen lekken en bij die peuter van ons was dat dikke pak al plots heel wat minder.
IMG_1989 IMG_2755 IMG_2756

Dan zat er nog een inlegger bij waar ik de naam niet van ken. Ik heb hem even geprobeerd samen met het overbroekje maar die was zo mijn ding niet naar gebruik maar ook hier weer geweldige absorptie!

De pasvorm van alle luiers was super. Zeker voor de peuter zaten ze super allemaal en ondertussen ook bij onze jongste nu ze 7 maand is. Het overbroekje zat bij haar van in het begin echt heel erg goed en de all-in-ones zaten ook super goed bij haar vanaf dat ze een maand of 5.5 was. Gewoon op de kleinste stand.

Ik ben ondertussen fan van bamboolik. Ze absorberen geweldig goed, zitten goed en zien er leuk uit. Helemaal super dus. Ik hou ze ondertussen lekker in gebruik want ze zijn hier onmisbaar geworden.

Kijk zelf maar hoe schattig ze staan!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!