Tsjah, ik kan dan wel mooi gaan bloggen over de drie soorten luiers die we gebruiken maar wat dan met die poep afkuisen? Vlak voor we begonnen met wasbare luiers, waren we al begonnen met wasbare doekjes. Onze twee jongste zoons reageerden ontzettend hard op vochtige doekjes, ook van het niet nadergenoemde merk met sensetive doekjes. Echt elke soort. Via een vriendin kwam ik dan in aanraking met cheeky wipes. Ze had er toen eerder al uitgebreid over geblogt en ja hoor dat leek me wel wat.

We kochten ons dus een set aan met 50 doekjes, al snel had ik door dat die 50 doekjes toen echt wel te weinig was. Ik wilde toen immers die doekjes om de 4 dagen gaan wassen. Al snel kwamen er 25 bij en intussen hebben we er 100. De gewone, simpele, witte katoenen. Geen poespas van bamboe of wat dan ook. Waarom 100? Tsjah… 2 kinderen in de luiers en we wassen om de dag. Daarnaast is onze dochterlief een klein kaka monster. Echt die blijft maar 3-4 volle luiers per dag hebben, nu ja, ik ben al blij dat het er geen 8 meer zijn. Maar je hoort me daarover niet klagen! Liever zo want na 2 kinderen die constipatieproblemen hebben met alle gevolgen van dien want daar had ik het echt wel mee gehad.

IMG_20160701_093705
Hoe gaat dat nu die cheeky wipes?

De basis is heel simpel. Je doet wat water in het cheeky wipes bakje, enkele druppels etherische olie (voor de geur) en je duwt er je cheeky wipes in en klaar! Als je dan een luier wil gaan verschonen zet je het bakje er bij en doe je de vuile cheeky wipes in de luieremmer. Nu wij, althans. Een beetje gek om ze apart van onze luiers te gaan wassen niet? Wil je enkel wasbare doekjes gaan gebruiken dan kan je ook een tweede bakje kopen van cheeky wipes, die heeft een andere kleur van deksel zodat je weet welk het bakje met propere en welk het bakje met vuile cheeky wipes is.

Ondertussen gebruiken wij wel geen etherische olie meer. Onze lieve dochter krijgt er rode billetjes van dus gebruiken we enkel nog water voor de cheeky wipes.

Wat als je op verplaatsing bent?
In de set die ik kocht zat ook een waterdicht zakje om je cheeky wipes mee te nemen. Doekjes er in en weg ben je. Er is ook hier weer een zakje voor de vuile doekjes maar hetzelfde hier, we hebben sowieso alles bij voor de luiers dus jah…
Na meer dan 2 jaar zijn onze zakjes wel niet meer zo waterdicht door het veelvuldige gebruik en wassen dus gebruiken we nu een vierkant boterhammendoosje waar de doekjes inpassen.

Hoe was je die doekjes en wat met de vlekken?
Zoals gezegd gaan de doekjes hier bij de luiers. Die worden gewassen op 60° katoenastand, extra spoelen en klaar. Daarna smijten we bij slecht weer hier alles gewoon in de droger. De vlekken is dan weer andere koek. Ik moet toegeven… Ze gaan er niet allemaal uit bij het wassen maar hé, het is gewassen en dus proper! Toch verlang ik intussen echt naar dat prachtige zonovergoten weer want als je de cheeky wipes (of luiers) in de zon laat drogen ipv de droger dan zijn ze weer stralend wit. Ja, witter dan wit, geen vlekje meer te vinden! De zon desinfecteert en is een wondermiddel wat vlekken betreft. Dus laat die zon nu maar komen zodat mijn kinderen weer mooie witte cheeky wipes en luiers hebben!

De voordelen?
– Geen rode billen.
– Veel sneller klaar met verschonen want zo’n katoenen doekje veegt veel beter.
– Veel goedkoper dan de wegwerpdoekjes.
– Super snel en handig.

De nadelen?
– Euhm… Geen! Of toch niet dat ik kan bedenken.

IMG_20160701_093632
Cheeky wipes als snoetepoetser?

Wij gebruiken ook cheeky wipes als snoetepoetser. Hiervoor hebben we 50 (tsjah, 4 kinderen 😉 ) gekleurde microvezel cheeky wipes. We hebben daar voor thuis een aparte bak voor met gekleurde doekjes. Kinderen een vuile snoet? Geen probleem. Bak op tafel en ze kuisen zichzelf maar al te graag af met de fel gekleurde doekjes! Deze worden hier gewoon met de handdoekenwas mee gewassen. Waarom wij apart wassen is voor de volgende blog.

Wil je graag de vorige blogs lezen over de luiers? Dat kan. Hier vind je die van little lamb, alva baby en bamboolik.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!