De vakantie… Dé vakantie… Njah, het is niet echt het juiste woord. We gaan niet op vakantie, jammer genoeg, ik wil zo ontzettend graag gaan en ook de kindjes vragen continu wanneer we nog eens naar Italië gaan maar het zal er niet direct inzitten. Een huis in proces dat volledig gerenoveerd moet worden, een auto waarvan we sinds 2 weken weten dat hij klaar is voor het autokerkhof, thuisonderwijs, … Vakantie is dus wel het laatste in het lijstje waar we nog geld aan kunnen geven 🙁

We nemen ook niet echt bewust vakantie binnen thuisonderwijs maar het feit is wel dat papa vanaf zaterdag bouwverlof heeft. Olé! De kindjes kijken er naar uit maar ook ik zal blij zijn dat ik drie weken lang niet elke dag van 6 tot 19 uur alleen zit met de kinderen want ja zolang is mijn echtgenoot elke dag weg voor zijn werk (rit van en naar inclusief met alle files die er steeds zijn enzo).

Papa drie weken thuis wil ook zeggen drie weken ander ritme. Ik bereid me al voor op een week behoorlijk wat crisissen, dan twee weken goed en dan als papa weer werken is weer een week crisissen. Ja, die verandering vraagt veel van de kinderen maar ook van mij. We tonen het allemaal wel visueel en structureren het wel maar het blijft een feit dat papa hier nu éénmaal drie weken zal rondlopen. Super leuk maar anders.

Onze vakantie is ook super druk. We hadden ons ingesteld op drie weken zolder renoveren echt van ’s morgens tot ’s avonds elke dag opnieuw en dan twee uitstapjes met het gezin. Ondertussen is er een halve dag uitgetrokken voor een gezinsuitstap naar de tandarts, gaan we helpen bij vrienden, gaan we op uitstap met vrienden, eten bij bomma, langs mijn (schoon)ouders passeren zou ook nog wel eens mogen gebeuren, onze huwelijksverjaardag daar zullen we vast ook nog wel wat voor doen, naar de kinderarts voor Charlotte haar vaccinaties (ja we hebben alles gelezen en bekeken omtrent vaccinaties alvorens we toch beslisten te vaccineren), … Kortom er schiet nog 1.5 week zolderrenovatie over. Het wordt dus kei hard door werken om zo ver mogelijk te geraken op die korte tijd. Versta me niet verkeerd al deze dingen doen we met plezier, allé ja behalve de tandarts en kinderarts dan toch, maar het maakt alles ontzettend druk.

Ik moet jullie dus vast niet vertellen dat er van thuisonderwijs op zich niet veel in huis zal komen. Toch stopt leren nooit. De methodes en thema’s zullen aan de kant geschoven worden maar ik wil niet stil vallen. Dat zorgt sowieso voor bergen problemen als we er weer in moeten vliegen.

4638470713901613489-account_id=1
Ik bestelde dus hopen educatief materiaal om de kinderen bezig te houden en schafte me ook weer heel wat speel- en leerblokken aan. De kinderen zitten sowieso al wat vast met hun lessen en dan slaan zo’n blokken super goed aan. Voor hen zijn dat speelboekjes ipv werkboekjes. Ideaal want zij oefenen hun leerstof en hebben plezier.

Ook de nodige pictogrammen liggen klaar, visualisaties staan weer op punt en alles om pannenkoeken te bakken vrijdag is in huis. Wij zijn er klaar voor.

Oh wat er zo belangrijk is aan pannenkoeken? Elke laatste werkdag voor een vakantie van papa eten wij pannenkoeken om onze laatste dag rust zonder papa te vieren! Een gezinsgrapje dat is uitgegroeid tot een traditie 😉

Helpende handen om gyproc te plaatsen tegen het volledige plafond en 2 muren en om deze te plamuren zijn zeker welkom! Wie dus nog niet weet wat doen de komende drie weken. Eeuwige dankbaarheid in ruil en als je echt hard werkt mag je mee aanschuiven aan tafel ’s middags en ’s avonds 😉

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!