My fairy flowerpot

Sinds een paar dagen hebben wij een my fairy flowerpot in huis. Vanaf het moment dat we hem hadden staan waren Lucas en Thibeau niet meer te stoppen. Ze wilden er perse mee spelen. Ja, hij mag dan wel roze zijn en gericht op meisjes, dat hield onze jongens niet tegen! Ze moesten toch nog even wachten want papa moest potgrond uit de garage halen want die lag daar veel te hoog voor mij. Potgrond is namelijk het enige dat er niet wordt bijgeleverd.
IMG_5135

Toen we dan potgrond hadden konden we aan de slag. Ik koos doelbewust een dag uit waarbij we buiten konden zitten. Het kan natuurlijk ook binnen, zeker en vast maar Lucas en Thibeau samen binnen met een zak potgrond en elks een schupje, ik dacht het niet! Buiten dus.

Eerst uitpakken maar. Thibeau was direct weg met het feetje en Lucas ging de verpakking lezen. Ja, zo gaat dat hier. Ik heb zelf helemaal geen groene vingers en dat mag je best serieus nemen. Elk plantje dat ik in mijn handen krijgt gaat dood, erg hé?! Ik mag nog zo mijn best doen, het lukt niet. Maar goed ook dat de kinderen het deze keer gaan verzorgen.
IMG_5142 IMG_5145

De pot er bij, de zak en schupjes er bij en we konden beginnen. Ze schepten om de beurten potgrond in de bloempot. Ik had me verwacht een aan hoop ruzie over de zaadjes maar nee hoor. Lucas mocht de zaadjes doen zei Thibeau want zo kon hij met de fee kijken. ‘Ah ja mama, de plantjes moeten wel goed zijn hé van de fee dus die moet goed kijken of het wel juist is.’ En zo geschiedde dat er zaadjes in de bloempot gingen onder het toeziende oog van de fee. En Lucas deed dat goed als ik de fee mocht geloven.
Nog een dun laagje aarde er weer over, wat water en klaar!
IMG_5149 IMG_5163 IMG_5173

Je kan natuurlijk ook kiezen om ineens een plantje er in te zetten, zo staat het al heel snel wat fleuriger maar gezien wij thuisonderwijs geven was dit een mooie gelegenheid om nog eens een poging te wagen tot het laten groeien van een plantje. De zaadjes die er bij zaten, zijn mosterdzaadjes. Ideaal dus want die groeien echt super snel en dat mag je letterlijk nemen want na twee dagen zie je hier en daar al een mini sprietje tevoorschijn komen!

En de fee? Die komt af en toe eens een kijkje nemen, vliegt wat vrolijk rond om zich dan weer rustig terug te trekken in haar huisje.
IMG_5176

De my fairy flowerpot kost 14.99 euro bij bol.com en je vind er ook nog 2 andere varianten van my fairy garden.

Wat ik trouwens ook heel erg leuk vond is dat je op instagram maar vooral ook op pinterest hele leuke ideetjes vind van hoe je het kan gaan gebruiken. Ook in het boekje stond een leuk voorbeeld.
IMG_5147

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met een bedrijf, maar dit verandert niets aan mijn mening over het product.

Volg en vind ons leuk op:
Facebook
Pinterest
Twitter
Google+
https://gewoon-wij.be/2016/07/06/my-fairy-flowerpot/

2 gedachten over “My fairy flowerpot

  • 6 juli 2016 om 07:46
    Permalink

    Leuk! Hier is de fairy garden nog altijd een groot succes, Emma is alweer aant vragen om hem opnieuw in te richten 😉 maar ze moet nog wat wachten van mij hihi

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *