Culinaire challenge: Ga samen met je kind koken / Laat je kinderen een maaltijd samenstellen
Ik denk dat we deze met glans hebben doorstaan.
Afgelopen donderdag maakten we banaan/havermoutkoekjes met chocoladedruppels en de dag erna verse pannenkoeken.

Vorige week donderdag ging alles al wat stroever met de lessen. Het voorruitzicht dat papa thuis zou zijn zorgde voor de nodige spanning dus besloot ik al snel dat we die overrijpe bananen maar eens moesten weg werken. Terwijl de kindjes in een speelboekje over insecten stickers zaten te kleven en de interessante weetje tot zich namen, zette ik alles klaar op tafel.

IMG_5339
Per kind:
– 2 overrijpe bananen (kan ook prima met gewoon rijpe bananen)
– een kopje havermout
– chocoladedruppels (of nootjes ofzo)
– een diep bord
– een vork

‘Tijd om er aan te beginnen jongens. Doe de bananen maar in het bord.’ Ja, ik heb dan zelf wel autisme en ik weet ook wel dat Lucas dat heeft maar ik ben en blijf ook maar een mens. Ik had dus iets fout gezegd. Hop, daar deed Lucas zijn bananen in zijn bord… Met de schil welteverstaan 😉 Snel wilde ik een foto nemen en op het moment dat ik afdruk zie je zijn euro vallen. Hilariteit alom natuurlijk. Allemaal samen even goed hard gelachen en we konden verder. ‘Doe de schillen van de bananen en doe ze dan in je bord.’ Met een grijns tot achter zijn oren begon hij er aan.


Daarna de havermout er bij en pletten maar. Eens de bananen goed geplet waren en de havermout er goed onder zat konden de chocoladedruppels er bij onder. Véél chocoladedruppels! Met een lepel wat hoopjes op een bakplaat scheppen en wat plat drukken en klaar.

Een kwartiertje in een voorverwarmde oven op 200°C en klaar. Oh ja, op mijn baktijden moet je misschien niet blind afgaan, ik neem het namelijk niet zo nauw met minuutjes in de keuken.

Laten afkoelen en smullen maar!
IMG_5447

De dag erna was het dan vrijdag, uiteraard! Maar dat was tevens ook papa’s laatste werkdag voor de bouwverlof. Heel wat vakanties terug maakte ik op een middag voor papa’s vakanties pannenkoeken, iets wat ik nooit deed. De kinderen zeiden toen heel triest ‘Nu heeft papa geen pannenkoeken in zijn vakantie.’ waarop ik er natuurlijk op inspeelde dat we vanaf nu alle pannenkoeken altijd zouden opeten als papa vakantie heeft zodat alleen wij pannenkoeken zouden hebben, lekker veel voor ons, met véél suiker. Dat vonden ze wel grappig en leuk natuurlijk. Sindsdien eten wij elke laatste dag voor een grotere vakantie van papa pannenkoeken en dit jaar wil dat zeggen 4x zonder papa, pannenkoekenfeest! Ja, onze lieve papa heeft veel vakantie.

Pannenkoeken dus…
Ik maak echt al heel mijn leven pannenkoekendeeg met van die pakjes. Natuurlijk was ik vergeten dat ik pannenkoeken ging maken en had ik nog zo maar 1 pakje in huis. Dat zou willen zeggen dat ik echt niet genoeg zou hebben en al zeker niet als ik ook eentje zou willen eten. Vers dan maar?  Snel toch maar even dat recept opzoeken, ik had niet zoveel zin in gedoe. Echt zo simpel! Dat ik dat nooit eerder probeerde!

Ik ging zeker genoeg maken voor een half leger dus euhm, mijn hoeveelheden zijn voor een gezin van 5 waarbij ieders vlotjes 5 pannenkoeken weg werkt. VLOTJES, dat wil zeggen dat er nog heel wat over zal zijn. Halveer dus de hoeveelheden als je geen heus pannenkoekenfeest wil geven waar je de dag erna nog van kan genieten 😉

– 1 liter melk
– 500 gram zelfrijzende bloem
– 1 zakje vanillesuiker
– 6 eieren

6649109916529287440-account_id=1 8590708229883993943-account_id=1
Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje waar je de 6 eieren in doet. Meng… Daarna doe je beetje bij beetje de melk er bij. Niet alles ineens want dan krijg je de klonters er bijna niet meer uit. Beetje bij beetje dus. Wil je de pannenkoeken luchtig dan zou je het deeg een uurtje kunnen laten rusten maar euh… Wij hadden echt geen zin om een uur te wachten op onze pannenkoeken hoor dus hop pannen op het vuur! Wat boter er in en bakken maar.

Echt waar! Waarom maakte ik nooit eerder zelf verse pannenkoeken?! Nooit meer pakjes! Mmmmmm! Even snel en makkelijk als een pakje maar zoveel lekkerder!
3077623181482163840-account_id=1 4712074425010647806-account_id=1

Wat de mama challenge is? Kijk snel even terug naar mijn vorige blogje hierover. Daar vind je tevens alle andere super toffe blogs die ook meedoen zoals Cassandra, Merel en Ilse.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!