Laatst kreeg ik van een lieve vriendin twee dozen toegestuurd met vanalles wat. Kledij van haar dochters die te klein zijn en nu een nieuw leven krijgen bij onze dochter, een heel jaar aan dopido’s en doremi’s die ze niet gebruikt en die ik echt wel heel erg goed kan gebruiken natuurlijk en er zat ook een doosje happy cube little genius bij. Ik had totaal geen idee dat ze dit ging opsturen dus dat was best wel een leuke verassing.
IMG_5321-1 IMG_5322-1

Weer zo’n doosje met als eerste idee dat je jezelf er niet veel bij voorstelt. Het begint hier precies een gewoonte te worden om materialen te onderschatten. Dat bleek alweer snel onterecht te zijn. Een simpel doosje foam puzzelstukjes om 6 verschillende kubusjes te maken voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Eerlijk is eerlijk… Ik zie een 3 jarige dit echt wel niet doen. Onze 6 en 7 jarige daarentegen waren er direct weg van.
Eerst was het nog wat moeilijk maar eens ze het door hadden, kon de lol niet meer op. In en uit elkaar halen, een halve dag lang. Te zot voor woorden. Van 2D naar 3D en weer terug. Of wat dacht je van een reuzenkubus?
Zoals je op bovenstaande foto ook kan zien, kan je in verschillende niveaus gaan spelen, steeds weer een nieuwe uitdaging.
IMG_5328-1 IMG_5319-1 IMG_5334-1

Goed voor de motoriek en het geheugen. Daarnaast oefenden we ook op gericht blazen, niet geheel onbelangrijk toch?
IMG_5332-1

Maar het allerleukste vond ik de prentjes die er op stonden. Ik wil al heel lang verteldobbelstenen, natuurlijk moet manlief die weer voor mij maken, nu ja hij zaagt de blokken en ik kleef er stickers op. Echter laten de blokken op zich wachten. Het feit dat ik deze kubusjes dus als verteldobbelstenen kon gebruiken, was echt wel een schot in de roos.
Kubussen rollen en dan vertellen maar. Fantasie en taal werden uitgebreid geoefend. Volgende stap die we nog niet deden is een verhaal schrijven rond de prentjes die we dan dobbelen. Leuk toch?!
IMG_5335-1 IMG_5331-1

Het spel happy cube little genius kan je kopen bij bol.com voor 15.95 euro. Je hebt overigens verschillende varianten. Wie wil kopen… Als je dat doet via het knopje dat je vind hier rechts op de blog, dan krijgen wij een klein percentage 😉

Later toegevoegd: Wauw, plots ontdekte ik zonet ook nog de site van Happy zelf! Er zijn echt nog veel meer leuke varianten! Ik ga maar vast weer op mijn handen zitten om niet weer geld te gaan uitgeven want mijn echtgenoot doet me wat anders 😉

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!