En ik vink er deze blog ineens 2 af. Eergisteren gingen we in de namiddag naar het bos waar we eerst picknickten. Nu ja, ik ben niet zo’n picknick held. Ik ben niet de moeder die thuis pastasalades maakt, gezonde snacks in elkaar puzzelt, hippe bordjes en bestek meeneemt, … Nee, ik ben de moeder die naar de broodjeszaak gaat, daar wat broodjes koopt, wat sapjes en flesjes water in de zak propt en een pak koeken en een bak druiven snel in een zak smijt. Klaar is kees en wegwezen maar.
Oké, ik het beste geval smeer ik thuis zelf broodjes of boterhammen maar dat deed ik deze keer dus niet.
Waarom niet? Mijn kinderen vinden daar niets aan. Ze vinden buiten eten geweldig en op verplaatsing al helemaal maar eten is eten en daar hoeft voor hen zeker geen poespas rond en ik kan ze alleen maar gelijk geven al moet ik toegeven dat ik die gezellige picknickfoto’s op dekentjes en geweldig uitgebreide menu’s zalig vind om naar te kijken. Ik droom er dan helemaal bij weg maar het zelf doen, niet dus.

Een picknick bij ons ziet er dus zo uit…
IMG_5704-1

Eerst maar even wat tijd maken om een foto te maken voor mijn cursus digitale fotografie. Even vergeten dat ik in het bos zat want plots sprong er daar een klein kikkertje voor mijn lens. Het fijne was dat het mooi bleef zitten wat mij de kans gaf om hem (al zeg ik het zelf) perfect op beeld vast te leggen.
IMG_5813-1

Nadat ik dan ook mijn foto nam voor de cursus, die beduidend minder goed is dan bovenstaande kikkerfoto, gingen we op wandel. Ik hoor de jongens thuis nog vragen achter hun laarzen waarop ik zei ‘Maar nee, dat is niet nodig. Het is al een paar dagen goed weer. Het kan gewoon op jullie sandalen.’ Goed zo mama, heel goed bezig. Het is een bos, het heeft weken aan een stuk gegoten. Wat had ik nu gedacht?!

In elk geval, slijk of geen slijk. We hebben gelopen, gesprongen, gespeeld, over boomstammen gestapt, kikkers bekeken, … Kortom ons helemaal laten gaan. 4 km lang… Het is een route die we wel vaker doen.

In dit geval zeggen beelden meer dan woorden… Oh ja, ik had voor mijn cursus mijn statief mee dus profiteerden we ook even van het moment om nog eens een poging tot gezinsfoto te maken. Ja, een poging 😉

We picknickten overigens gisteren ook nog op zolder. We zijn druk aan het renoveren en om tijd te sparen, had ik het idee om het eten ’s middags naar boven te brengen. Dus tussen het hout en gyproc stof aten we onze boterhammen op, op een intussen helemaal vuil geworden deken. Super gezellig en leuk!

https://www.instagram.com/p/BH9Z8KijcG2/?taken-by=gewoon_wij_thuisonderwijs

Een andere mama challenge 2016 picknick blog vind je bij Marjolein.
Voor andere leuke buitenactiviteiten stuur ik jullie graag door naar Ellen en Cindy.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!