Na de niet altijd even positieve blog van gisteren vond ik het wel eens tijd om helemaal happy te worden. Een weekje geleden kwam ik de Happy Tag tegen bij Merel, ja weeral iets dat ik las bij Merel, dat heb je als je blogs fijn vindt en dus volgt 😉
Meteen dacht ik toen ‘Oh leuk voor als ik even geen inspiratie heb of een dipje heb.’ Wel, dit leek me de gepaste moment, inspiratie in overvloed maar niet alles even happy hier na wat slecht nieuws (waar ik niet verder op in ga).

De Happy Tag komt oorspronkelijk van bij mamaliefde.nl

We gaan dus een rondje happy doen.

Van welk eten word je blij?
Macaroni van miracoli, jahaa uit zo’n pakje. Stom hé?! We eten dat niet zo vaak daar ik voorstander ben van vers koken enzo maar echt met zo’n doos macaroni maak je me altijd blij (en de kinderen ook). Een heerlijke gemarineerde steak er bij, geen groenten en veel saus van het vlees. Jup… Niet gezond, super lekker!

Uiteraard word ik ook blij van vers en gezond eten, soms kan ik echt iets maken waarvan ik helemaal in de wolken ben, maar daar ik kook op buikgevoel lukt het me nooit twee keer om dat hetzelfde klaar te maken. Toch kan ik soms echt iets koken waardoor ik helemaal niet bescheiden ga roepen ‘Ik kan écht geweldig koken!’.

Welke films maken je gelukkig?
Ik kijk niet veel films, eerder zelden dus deze vind ik echt moeilijk.
Ik word blij van hele fijne gezinsfilms. Brammetje Baas, Inside Out, Frozen, …
Evengoed van een fijne romantische komedie maar ik vind niet snel een film goed. Met een keertje Bridget Jones ofzo kan je niet veel fout doen bij mij.

Van welke muzieknummers word je blij?
Opwekkingsliederen, dansnummers, kinderliedjes, jazz, wat rock, …  maar nog het meeste met muziek uit mijn ouders hun tijd. Zo jaren ’70 en ’80 muziek. Of gewoon van het liedje ‘happy’ 😉

Welke kledingstukken maken jou erg happy?
Alles wat makkelijk zit en vooral borstvoedingsvriendelijk is zonder al te diepe decolleté. Voor thuis is dat dus een joggingsbroek en losse T-shirt. Kom dus nooit zomaar ongevraagd aan mijn deur staan!
Om weg te gaan vind ik een los kleedje wel fijn maar voor het bos dan weer eerder een broek met T-shirt. Echt ik ben super veelzijdig wat kledij betreft.
De reden daarvan is vast omdat ik een modebarbaar ben en er dus helemaal niets van ken. Ik weet dus ook totaal niet wat bij me past dus koop ik enkel maar wat ik fijn vind en dat is volgens mij bijna alles.

Wat is jouw gelukkigste herinnering?
Bij mijn bomma liggen met mijn voeten op haar schoot terwijl ze kriebelversjes deed.
De rosse centjes verdelen met mijn zus die we van onze bompa kregen. Het is namelijk mijn laatste herinnering aan hem.
Het kaarten met mijn andere bomma die nu ook alweer heel wat jaartjes niet meer bij ons is.
Frietjes eten op de behangerstafel toen ik nog heel klein was en ik verhuisde met mijn ouders.
Op de skipiste met mijn tante en nonkel tussen de bomen en dan samen met mijn tante tegen dezelfde boom aan skiën.

Daarnaast natuurlijk ons huwelijk, de geboortes van de kinderen, al die fijne momenten met mijn gezin, vrienden, familie, …

Van welke beautyproducten word jij blij?
Bestaat er dan meer dan shampoo, conditioner, douchegel en tandpasta? Elke vrouw die mijn blog nu leest gaat zich afvragen of ik wel een vrouw ben maar ik meen het echt. Ik gebruik niets van beautyproducten. In het beste geval als ik ooit weer stop met nagelbijten wat nagellak en als ik uitga (ooit misschien weer, vast nooit hoor maar bon) wat mascara al zal de mijne na 5 jaar in de kast liggen nu wel om weg te smijten zijn. Lotions, zalfkes, kleurtjes, maskertjes, … allemaal mijn ding niet.

Wat doe je op dagen als je down bent om je weer happy te voelen?
Zingen en dansen (met de kinderen). Mezelf verplichten leuke dingen te zoeken elke dag, hoe klein ook. Knuffelen met mijn echtgenoot. Zagen tegen Sofie.

Noem drie willekeurige dingen die jou ontzettend blij maken.
1. Mijn echtgenoot en kinderen maar ook mijn vrienden en familie.
2. Uitstapjes naar het bos, museum, dierentuin, … op momenten dat het er heel erg rustig is.
3. Foto’s maken!

 

Ook zin om helemaal los en happy te gaan? Vermeld dan wel even mamaliefde.nl en laat het mij even weten want ik wil wel eens weten waar jij happy van wordt.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!