Een paar dagen geleden las mijn geweldige echtgenoot het gemeenteblaadje. Zo’n blaadje dat ik altijd achteloos bij het oud papier gooi. Blijkbaar niet zo slim van mij want hij las er over een nieuwe speelzone die was geopend in het bos bij ons de buurt. Jaja, datzelfde bos als waar ik net nog over blogde. Gek hé! We komen zo vaak in dat bos maar nooit zagen we een speelzone.

Gisteren zouden we vanalles doen maar uiteindelijk wijzigden de plannen waardoor we in de namiddag zouden thuis blijven. De meest voor de handliggende andere activiteit zou zolder renoveren zijn. Echter komt die zolder naderhand echt wel mijn oren uit dus ging ik ongevraagd het adres opzoeken van de speelzone. Kan nooit moeilijk zijn toch. Het bos heeft namelijk een eigen website, als ik het zo typ lijkt het wel alsof er een boom achter een computer die website zit te beheren. Geen adres te vinden natuurlijk of toch niet dat ik het zag, ik kijk wel vaker over zo’n dingen. Google dan maar, ik zocht en zocht en ik vond, hoera!

Zonder al te veel vragen aan manlief pakte ik wat cake en drank bij elkaar en zei ik dat we naar de speelzone zouden gaan. Volgens mij moet de zolder ook bij hem stilaan op zijn systeem werken want hij mopperde zelfs niet en dan moet het hem echt al hoog zitten want hij wil de zolder (terecht) echt wel af hebben en er is nog véél werk.

Allen de auto in en rijden maar. Oké, het is ook op fietsafstand maar aangezien manlief nog weg zou moeten gisterenavond wilden we het risico niet lopen niet tijdig weer thuis te zijn. Een kilometer of 3-4 later waren we er, dubbel zo ver als de andere ingang van het bos voor ons. Even zoeken of we juist zaten en ja hoor.

Jup, de speelzone loste mijn verwachtingen in, nu ja, ze waren ook niet hoog maar ik was toch behoorlijk euforisch bij het zien van de 2 speelzones die er waren. De ene was met heuvels en boomstammen waar je over kon lopen en de andere een heuvel in een circkelvorm met boomstammen, een touw en nog veel meer boomstammen. Geen kunstmatige speeltoestellen. Glijden doe je daar van de heuvels met je poep in het zand, lopen over de boomstammen, slingeren aan een touw, rollen van de heuvels, verstoppen tussen de bomen of waar je ook maar wil, … Geweldig leuk! Zo wil ik er op elke straathoek eentje!

Los van de super leuke speelzones, waar je me vanaf nu op heel veel dagen gaat terugvinden tijdens het schooljaar, verbaasde Lucas me ook. Nu ja, Lucas niet alleen. Weet je nog die blog met de vooroordelen over thuisonderwijs? Wel laat ik het even hebben over het sociale. Niet zo heel lang nadat wij arriveerden, kwamen er grootouders toe met hun 2 kleinzoons. De ene was zo oud als Lucas, de andere zo oud als Thibeau. Lucas zag dat ze een bal bij hadden en ging op de seconde dat ze toekwamen naar de jongen van Thibeau zijn leeftijd die de bal vast had ‘Mag ik samen met jou met de bal spelen?’

Ow wacht, spoel even terug!
Lucas zag dat ze een bal bij hadden en ging op de seconde dat ze toekwamen naar de jongen van Thibeau zijn leeftijd die de bal vast had ‘Mag ik samen met jou met de bal spelen?’
Jaja, die thuisonderwezen zoon van ons die 2 jaar geleden weg kroop van andere kinderen en liever niet samen speelde ging dit zomaar vragen. Je moest me zien blinken!
IMG_20160722_151023-2

En dan kwam de reactie van de jongen… of niet? De jongen keek verbaasd naar Lucas. De grootmoeder spoorde de jongen aan om te antwoorden. Het was goed. Ze hebben echt een hele tijd samen gevoetbald tot de andere jongens het beu waren en naar huis wilden.
Ik heb ook nog even gepraat met de grootmoeder. Ze stond er van verbaasd dat mijn thuisonderwezen zoon zo sociaal op haar kleinzoon toestapte om te vragen of hij mee mocht spelen en nog meer dat haar kleinzoon niet wist hoe te reageren terwijl die gewoon op school zit.
Ik ontweek het laatste stuk en heb Lucas zijn situatie uitgelegd. Mijn mening over hoe je sociaal wordt, is namelijk verre van gelijk aan die van de maatschappij en ik ben niet zo’n held in dingen genuanceerd vertellen en al zeker niet face-to-face. Op de blog kan ik alles 10 keer herlezen en opnieuw typen om niet te scherp uit de hoek te komen, face-to-face gaat dat niet.

Het werd een fantastische namiddag. De jongens maakten geen enkele keer ruzie, zagen wespen, bijen, bloemen, sprinkhanen, roodborstjes, vlinders, libellen, planten, bomen, gras, vliegen, mussen en nog veel en veel meer. Ze speelden met andere kinderen, aten cake en dronken wat. Ze hebben genoten en dat deden wij met hen mee.
Ook ik heb me volledig laten gaan wat fotografie betreft. Al is foto’s trekken van een vliegende libel misschien nog net wat te hoog gegrepen. Een kleine selectie vind je onderaan.
Wat een zalige dag!

Oh en op het einde hebben de jongens nog zelf foto’s gemaakt, vooral tussen die van Lucas zitten enkele super leuke waaronder deze 2.
IMG_0288-1 IMG_0306-1

Nu willen jullie vast weten waar deze speelzones zijn zeker? 😉
Stropersbos (goed voor ellelange wandelingen en uren genot van de natuur).
Wil je specifiek de speelzones (want het stropersbos heeft meer dan 1 ingang) dan moet je in de Zavelstraat in Sint-Gillis-Waas zijn. Er is quasi geen parkeergelegenheid aan het bos zelf maar in de straten een beetje verder kan je wel parkeren. Die paar 100 meter verder stappen is enkel maar gezellig. De speelzones liggen op je linkerkant en wat verder op je rechterkant. Zeker ook eens naartoe gaan, wie weet komen we elkaar er wel eens tegen.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!