Nieuw schooljaar wil zeggen nieuwe agenda’s. Bij ons toch. Net als vorig jaar zal ik ook dit jaar een agenda bijhouden van wat we allemaal doen. Daar staat werkelijk alles in! Van spelletjes, uitstappen en ipad spelen tot de echte lesmomenten in de schriften. Van de vrijwilliger die langst komt en bezoekjes aan familie en vrienden tot de hobby’s. Sociale contacten worden extra duidelijk vermeld. Jaja, een hele boekhouding dat thuisonderwijs.

Nu toegegeven, ik doe dat niet voor mijn plezier en al helemaal niet omdat het zo leuk is om bij te houden voor later want op het einde van het schooljaar vliegen ze toch bij het oud papier. Waarom dan wel? 1 reden en echt maar 1 reden. De inspectie. Inspectie krijgt in 1 oogopslag te zien wat we allemaal gedaan hebben. Dat we aandacht besteden aan alle domeinen.

Vorig jaar had ik een gewone agenda uit een gewone winkel. Elke dag had 1 blad. Je kent dat wel zo op A6 formaat. Het weekend was dan 2 dagen op 1 blad. Echt die blaadjes waren vaak veel te klein. Ik zat daar maar te prutsen en te prullen om alles op dat blaadje te krijgen. Nochtans vind ik zelf dat ik vrij beknopt ben hoor.
Dit jaar dus maar anders. Ik kocht de allergoedkoopste schriftjes die ik kon vinden (voor het oud papier weet je nog) en zwierde er met wat plakband een groot A3 blad rond. ‘Jongens teken er maar wat op.’ en klaar was dat. Meer moet het niet zijn toch?
blog agenda thuisonderwijs onderwijs creatief homemade-1 blog agenda thuisonderwijs creatief orde onderwijs homemade zelfgemaakt-1 blog agenda thuisonderwijs onderwijs creatief homemade zelfgemaakt-1

We zijn inmiddels 2 augustus en ik ben dus al 2 dagen netjes aan het invullen, al is hij voor vandaag nog niet helemaal volledig. De ipad staat er nog niet bij vermeld en daar zullen ze vanavond sowieso op spelen. Alsook zingen en dansen staat er nog niet bij en dat deden ze wel al. Dat ga ik na deze blog dus nog snel even bijschrijven. Oh ja, en dat ik foto’s maakte moet er ook nog bij geschreven worden. Ik moet er precies terug wat inkomen want eerlijk is eerlijk, na de vorige inspectie heb ik geen dag meer die agenda’s ingevuld vorig schooljaar.

Ik werk dit jaar met veel kleurtjes. Oké, misschien moet ik wel van het idee afkomen om glittergelstiftjes te gaan gebruiken want die goedkope schriftjes hebben dan ook echt wel dunne flutblaadjes, nadeel.
Datum in een kleur, vakken in een kleur, de uitleg achter het vak in een kleur en de sociale contacten in een kleur.
Wat die uitleg per vak is? Niet veel. De titel van het boek en daar de pagina bij. Ik schrijf dan in de boeken zelf op die bewuste pagina de datum en hoe het gegaan is. Zoals ik al zei, een hele boekhouding.

Hoe dat er uit ziet? Zo…
blog agenda thuisonderwijs onderwijs homemade zelfgemaakt-1 blog agenda thuisonderwijs onderwijs-1 blog agenda thuisonderwijs planning onderwijs

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!