Het museum voor natuurwetenschappen in Brussel… Dat stond nu echt al heel lang op mijn lijstje, maar echt al héél lang. Dus zolder renovatie of niet alles zou moeten wijken deze vakantie want ik moest en zou echt naar dat museum gaan! Dit alles natuurlijk in het kader van thuisonderwijs.

En mits we in het kader van thuisonderwijs gingen, maakte ik dan ook de avond er voor drie stevige werkbundels met materiaal dat ik op de website van het museum vond.
museum gewoonwij natuurwetenschappen dinosaurus uitstap Brussel-1 museum gewoonwij natuurwetenschappen dinosaurus uitstap Brussel-2
Nu, alvorens jullie mij een vreselijke moeder gaan vinden die haar kinderen overal en altijd werkbundels oplegt… Geen paniek! Ze waren niet verplicht! Lucas en Thibeau hadden elk eentje. Thibeau deed enkel het eerste blad en Lucas vulde samen met zijn papa bijna een halve bundel in. Mijn lieve echtgenoot kreeg bundel drie in zijn handen, dat moest de bundel worden die dan in de kast gaat met documentatie. Hij raakte drie kwart ver en daarna was hij het beu, geef hem eens ongelijk 😉 Ze leerden overigens zonder bundels heel wat!

Het museum is groot, heel groot! Je kan er echt een hele dag rond wandelen als je alles bekijkt, leest, test, … Heel indrukwekkend. In mijn verre geheugen van toen ik nog een klein meisje was dat op school zat, kon ik me niet herinneren dat het zo groot was. We hebben er echt heel wat uurtjes gesleten. De kinderen deden vele proefjes, niet allemaal want jammer genoeg werkten er toch wel een aantal niet, en lazen heel veel dingen. Nog steeds komen ze met weetjes af waarvan ik verbaasd sta. Ze leren mij momenteel heel wat dingen over de evolutie, bijen, dinosaurussen, … De kinderen vonden het geweldig!

We hebben er overigens ook geluncht. Gezellig en rustig eigenlijk. Natuurlijk zijn de prijzen bij zo’n dingen altijd wat te hoog naar onze mening maar het viel nog wel mee.
Na afloop kregen de jongens in de shop elk nog een boek en de twee grootste een medaille (gouden munt).

Oh ja, en voor diegene die op dieet zijn of aan hun conditie aan het werken zijn. Wij dachten op een gegeven moment snel even de trap te nemen van helemaal beneden tot boven. Ahum… Nooit gedacht dat ik nog zoveel trappen na elkaar zou lopen. Op onderstaande foto waren we bijna boven, we moesten nog 1 trap doen…
museum gewoonwij natuurwetenschappen dinosaurus uitstap Brussel-7

Wat ik trouwens het allerleukste vond? Dit museum is suuuuper kindvriendelijk! Dit was de tweede keer dat onze kinderen in een museum kwamen, vorige keer was met workshops maar in het museum zelf moesten ze toen toch echt wel overal afblijven en wat stiller zijn en dat was hier niet het geval. Uiteraard leren we ze wel dat ze in een museum niet kunnen rennen en brullen maar ze konden wel aan super veel dingen aankomen en proberen. Dat maakte het voor hen en ons als ouders super leuk.

Als ik een nadeel moet geven… Het is Brussel. Ik verwacht in een museum in Brussel toch wel goed tweetalig personeel en dat was niet het geval. In het ‘restaurant’ sprak de dame achter de toog enkel Frans en geen woord Nederlands. Ook de security bij de ingang sprak amper een woord Nederlands wat toch voor wat verwarring zorgde. Nu ja, dat mocht de pret niet bederven. Eigenlijk is het bijna niet het vernoemen waard gezien de fijne dag.

Ik wil terug! Echt waar, nu al! Ik wil heel graag terug gaan. We hebben ondanks dat we alle zalen deden echt niet alles gezien en al zeker niet onthouden. Volgens mij plan ik deze in onder ‘jaarlijkse uitstap’.

Wie nu nog niet overtuigd is om te gaan die is gek. Hop, hop, allen daarheen!

 

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!