Tag: Just play

Vorige week werd ik plots getikt als in tikkertje op twitter door Marjo. Wat later zag ik de tag ‘just play’ verschijnen. Super leuk! Ga trouwens zeker eens op haar blog kijken die is nog veel leuker dan ik die getikt wordt!

De tag dus…

1. Welk speelgoed merk is bij jullie het meest vertegenwoordigd?
Dat zijn twee dingen waar we echt wel super veel van hebben… Lego, goed voor 4 volle bakken duplo en een volle bak gewoon lego en toet toet/zoef zoef, goed voor 4 volle bakken en alle grote stukken bovenop de kast.
Waarom dit zo is? De duplo is logisch, ooit zei ik bij feestjes ‘Met duplo kan je nooit wat fout doen.’ gevolg was dat ik heel wat feestdagen van de kinderen na elkaar duplo bleef krijgen.
De toet toet is eigenlijk net zo’n verhaal maar daar hebben we als ouders zelf mee bij geholpen wegens gebrek aan cadeautjesinspiratie *oeps*.

Nu ik er op denk. Gezelschapsspellen, puzzels en educatief materiaal is hier zelf nog meer aanwezig. #teveelspeelgoed

2. Welk speelgoed was jullie grootste miskoop? Waarom?
Al het speelgoed met lichtjes en muziekjes, echt daar werd het minste mee gespeeld. Maar zeker ook van die kindlaptops, gewone houten blokken, … Ja, we hebben al wel wat miskopen gehad. Er werd gewoon niet mee gespeeld. Vast omdat onze kinderen een overdaad aan speelgoed hadden en nog steeds hebben ondanks dat er al super veel weg is gegaan.

3. Welk speelgoed was vroeger je favoriet?
Tgoh, geen eigenlijk. Ik zat echt vanaf dat ik 5 was zo vaak mogelijk op de wei waar ik ging paardrijden en vanaf mijn 15 had ik mijn eigen pony’s dus jah… Raad eens waar ik altijd zat 😉 Speelgoed was nooit echt aan mij besteed. Ik heb altijd graag gelezen en op de computer gespeeld. Ik nam mijn boeken mee naar de wei.

4. Wat is je favoriete bordspel? Waarom?
Rummikub! Ik ben er dan ook echt wel kei goed in!
Hoe dat voor de kinderen zit, weet ik eigenlijk niet. Ze kiezen echt altijd een ander spel en we hebben er véél!

5. Welk bordspel valt je echt tegen? Waarom?
Scrabble… Tsjah, old times favorite voor velen maar echt ik heb het nooit deftig begrepen, stom hé?! Daarnaast elk thema spel à la planes, minions, … Geef mij maar de gouwe ouwe dingen.

6. Waar speelde je vroeger graag mee als je buiten speelde?
De buurkinderen. Echt ik ben nog maar 27 jaar maar het lijkt wel alsof ik uit een ander tijdperk kom. Na school direct buiten vanaf dat we een jaar of 5 waren en spelen in de straten, rennen blokje rond, samen fietsen, tikkertje, … noem het maar op. Gewoon samen op het gras liggen kindermopjes vertellen en roddelen. Of klimmen in de bomen! Wandelen met de hond van de buren. Zag je dat nog maar de dag van vandaag!

7. Wat is het favoriete buitenspeelgoed bij je kinderen? Waarom denk je?
Water en zand. Waarom? Omdat ze dan gewoon kei vuil kunnen worden vermoed ik.

8. Welk speelgoed is/was favoriet bij je kinderen onder de 12 maanden?
Euhm… De speelboog, broers, mama, de draagdoeken en ergonomische dragers. Als het maar geen lichtjes en oorverdovende geluiden heeft.

9. En tot slot: wanneer je een speelgoedbon t.w.v. 250,00 euro zou krijgen, wat zou je dan aanschaffen?
WOBBELS!!!

Aangezien ik niet weet wie wel en wie niet aan tags doet, laat ik jullie vrij om de tag over te nemen. Laat gerust je link dan even hieronder in de reacties na zodat ik kan komen kijken. Wie weet ontdek ik wel een nieuw kei tof spel al heb ik mezelf een shopverbod gegeven 😉

 

Volg en vind ons leuk op:
Facebook
Pinterest
Twitter
Google+
https://gewoon-wij.be/2016/08/06/tag-just-play/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *