Ik wilde de zesmaster eigenlijk als eerste gaan reviewen of toch bij 1 van de eerste dingen want echt hij is zoooo leuk! Hij ziet er gewoon al geweldig uit. Mijn kinderen daarentegen wilden er maar niet mee spelen. Wat ik ook deed ze wilden niet. Zoals ik al vermelde in eerdere reviews, ik blijk als moeder en thuisonderwijzer totaal géén verstand te hebben van leuk materiaal.

Twee weken terug kwam hij dan uit de kast ‘Jeuj! Kan ik hem dit weekend reviewen!’ Ware het niet dat er die week geen enkele blog online kwam. Tsjah, dat gebeurd al eens maar kijk hier komt die dan.

De zesmaster… Ik kocht hem ook bij Hageland Educatief. Hoeveel blogs ondertussen al met gratis reclame voor hen? Tsjah, niets aan te doen, veel te veel leuk materiaal en het waren echt wel topkortingen! De kortingen lopen trouwens tot de voorraad op is, geen einddatum dus. Oorspronkelijk is hij van de rolfgroep maar als Belg kan ik daar jammer genoeg niet bestellen en ik vermoed dat je ook nog eens een school of dergelijke moet zijn, hoewel dat misschien de Nederlandse thuisonderwijzer onder ons het ook nog wel voor elkaar krijgt.

gewoonwij blog thuisonderwijs onderwijs kleuter peuters zesmaster sorteren kleuren vormen -11 gewoonwij blog thuisonderwijs onderwijs kleuter peuters zesmaster sorteren kleuren vormen-1
Wat zit er allemaal bij?

– 1 standaard/houder met 6 verschillende vormen in 6 verschillende kleuren, voor wie goed kan tellen… 36 stuks in totaal.
– 24 opdrachtkaarten
– 1 kleurendobbelsteen
– 1 vormendobbelsteen
– 1 cijferdobbelsteen
en uiteraard de handleiding.

Wat kan je er mee?
Veel, heel veel! Echt ik dacht dus dat ik zo’n houder kocht met enkel de vormen en enkele voorbeeldkaartjes. Ideaal voor Victor dacht ik. Nooit had ik durven denken dat het zo’n degelijke, uitgebreide, mooie set zou zijn waar zelfs de twee oudsten nog echt plezier en nut aan zouden beleven!

In de eerste plaats kan je een peuter er vrij mee laten spelen. Dat is wat Victor nu doet. Hij steekt ze op vorm of op kleur. Dat is voor nu moeilijk genoeg voor hem. Hij leert vormen en kleuren onderscheiden EN oefent zijn fijne motoriek. We zijn nog niet begonnen en er zijn al 3 dingen geoefend! Top!
gewoonwij blog thuisonderwijs onderwijs kleuter peuters zesmaster sorteren kleuren vormen -2

Thibeau speelde er dan mee met de voorbeeldkaarten. De meeste zijn echt wel al te makkelijk voor hem maar toegegeven die met twee verschillende vormen op elkaar zijn toch nog een uitdaging. Inzicht, vormen, fijne motoriek…
gewoonwij blog thuisonderwijs onderwijs kleuter peuters zesmaster sorteren kleuren vormen -3 gewoonwij blog thuisonderwijs onderwijs kleuter peuters zesmaster sorteren kleuren vormen -4

Samen spelen kan ook perfect met de zesmaster. Zo nam ik een kaartje en vertelde ik Thibeau welke kleur vorm hij moest leggen. Ik gebruikte begrippen als links, rechts, naast en dan uiteraard de vormen en kleuren of ik liet hem het aantal hoeken tellen. Daarna wilde hij hetzelfde bij mij doen. Hij koos een kaart waarbij ik de juiste aantallen van dezelfde vorm bij elkaar moest leggen. Hij gebruikte behoorlijk wat woordenschat. Ideaal dus om ook de taal te gaan oefenen. Daarna wilde natuurlijk ook Lucas mij eentje laten maken. Inzicht, spiegelen, vormen, kleuren, fijne motoriek EN taal werden geoefend!
gewoonwij blog thuisonderwijs onderwijs kleuter peuters zesmaster sorteren kleuren vormen -8 gewoonwij blog thuisonderwijs onderwijs kleuter peuters zesmaster sorteren kleuren vormen -9 gewoonwij blog thuisonderwijs onderwijs kleuter peuters zesmaster sorteren kleuren vormen -10

Er komt nog meer!
Gooien met de vormen- en kleurendobbelsteen. Een spel puur op geluk zodat je als eerste jouw staafje vol zou krijgen. Vormen, kleuren, inzicht werden geoefend alsook beurt afwachten en leren omgaan met verlies.
gewoonwij blog thuisonderwijs onderwijs kleuter peuters zesmaster sorteren kleuren vormen -5

Kennen jullie het spelletje UNO of zoals wij het met een gewoon kaartspel noemen, ‘vreten’? Wel dat kan je ook met de zesmaster spelen. Iemand begint en de volgende moet een vorm van dezelfde kleur of vorm leggen. Wie het eerste geen vormen meer heeft, is gewonnen. Ook hier weer kleuren, vormen, inzicht, beurt afwachten, …
gewoonwij blog thuisonderwijs onderwijs kleuter peuters zesmaster sorteren kleuren vormen -7

En de laatste die wij deden…
Je stopt alle vormen in een zak, een washandje was veel te klein, en gaat gooien met alleen de vormendobbelsteen dan zoek je zonder te kijken de vorm uit het zakje. Ook hier weer is het de bedoeling om dan om als eerste je staafje vol te hebben. En hierbij stonden vooral de vormen centraal die geoefend werden. Ze leerden er echt alle kenmerken van zodat ze zo snel mogelijk de juiste konden herkennen.
gewoonwij blog thuisonderwijs onderwijs kleuter peuters zesmaster sorteren kleuren vormen -6

Je kan er natuurlijk nog veel meer mee. Dobbelstenen op andere manieren gaan combineren, spellen alleen gaan spelen die we nu samen deden, … Echt de zesmaster is geweldig educatief materiaal op wiskundig vlak. Super veel domeinen hebben ze geoefend. Het bleef dan misschien wat langer in de kast staan maar ook de kinderen zijn er helemaal aan verkocht nu.

Ik betaalde hem nu met korting 27.53 euro ipv 91.75 euro maar echt, zelfs aan de gewone prijs is hij dat geld meer dan waard. Het is kwalitatief materiaal. De voorbeeldkaarten zijn uit super degelijk en dik plastiek, het hout is allemaal dik genoeg en super stevig alsook de vormen zijn onverwoestbaar volgens mij.

Sorry mensen, ook deze blog is niet gesponsord, hoewel ik dan ook gewoon eerlijk zou schrijven dat het op niets trekt als ik dat zou vinden, maar een gevolg van een overenthousiaste thuisonderwijs moeder die kickt op educatief materiaal!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!

5 Reacties

    1. Oh seg nu was ik er van overtuigd dat ik dat bij de voorstelling had staan, niet dus.
      Lucas is 7.5, Thibeau 6.5, Victor 2.5 en Charlotte is 8 maanden. Ik ga het sevens ineens aanpassen bij de voorstellingspagina 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.