Jaja, 12 augustus zijn we vandaag. De einddatum. De vorige blogs hierover kan je hier en hier lezen.
Vandaag zou ik op mijn gewicht moeten zijn. Deze ochtend zou er 53 kg op de weegschaal moeten verschenen zijn. Nu ja, ik ben er op gaan staan maar ik wist natuurlijk zo ook wel wat er op zou komen. Na mijn laatste blog moest ik nog 6 kg kwijt daar is iets vanaf dat wel. 700 gram… Geen lens voor mij😦 Ik ben ontzettend teleurgesteld in mezelf! Niet omdat ik nu de lens niet heb maar omdat het mijn eigen stomme schuld is allemaal dat het niet is gelukt.

Hoe komt dat nu eigenlijk allemaal, want uiteindelijk weeg ik nu nog steeds 300 gram meer dan mijn eerste blog over mijn strijd tegen de kilo’s. Heel simpel. Geen karakter, geen uithoudingsvermogen of toch wel? Het lopen deed me in het begin de das om. Mijn eetpatroon bleef oké maar ik startte met start to run waardoor ik natuurlijk na 8 jaar weer enige vorm van spieren kreeg. Wat ik ook deed ik bleef hangen op hetzelfde gewicht. Het ontmoedigde me mateloos en ik ging me dus weer laten gaan met ongezond eten. De kilo’s kwamen er weer bij maar ik wilde echt niet weer een 6 vooraan dus weer er op letten en weer zakte ik naar 57-58 en daar bleef ik weer hangen. Gefrustreerd liet ik alles los en toen kwam manlief zijn bouwverlof er aan. Een drukke vakantie vol uitstappen en tot ‘s avonds laat renoveren. Om de kinderen steeds vlot in hun bed te krijgen waren er veel opwarm en uithaal maaltijden. Niet gezond natuurlijk en al helemaal niet goed voor de lijn. Neem daarbij dat ik in de vakantie ook behoorlijk wat heb gesnoept en geen enkele keer ging lopen en de weegschaal gaf op 3.5 week tijd +4.5 kg aan! Vreselijk!

Ik begon dus weer vol goede moed na manlief zijn vakantie en ja hoor na een week was ik 2.6 kg kwijt en dat door gewoon weer te koken ‘s avonds, ik at zelfs nog een koek elke dag en ‘s avonds knabbelde ik ook nog. Die eerste week was dinsdag voorbij en van dinsdag tot vandaag is er weer 200 gram bij… Jaja, ik zit weer rond die 58! Ik eet 4 boterhammen met beleg of choco, 1 koek of snoepje, een gezonde warme maaltijd en ik val geen gram af! Oh ja, ik ga ook weer drie keer per week lopen, 5-6 km per keer. En dan nog gemiddeld 8 borstvoedingsmomenten die toch ook nog kunnen tellen als extra calorieverbruik. Dus echt hoe komt het dat er geen gram af gaat?! Oké, ik kan de koek vervangen door een stuk fruit maar eerlijk is eerlijk, ik doe niets geks! Nop, er gaat geen gram meer af.

Toch heb ik een nieuw doel en eigenlijk helemaal geen haalbaar doel. Begin september hebben we de fotoshoot die we wilden voor onze huwelijksverjaardag. Ik wil zo hard geen spijt van die foto’s dus ja ik heb nog 3 weken om 5.3 kg af te vallen. Ja, te snel afvallen blablabla, ik snap de goedbedoelde raad wel en ik weet het intussen ook wel allemaal lieve mensen maar ik ben gefrustreerd vandaag en dat is mijn eigen schuld.

Wat met mijn angst om mijn echtgenoot teleur te stellen? Wel, hij zegt zelf continu dat ik geen complexen moet hebben. Hij weet van waar ik kom en is trots genoeg maar hij zit er echt mee dat het me niet lukt maar ja, mij er mee helpen kan hij niet echt. Het is nu niet dat hij zo’n snoeper is en voor mijn neus zakken chips zit leeg te eten ofzo, nee absoluut niet. Oh, wisten jullie al dat hij onnozel doend zei dat als ik het niet haalde hij een nieuwe auto kreeg, die gaat dus wel door. Nu ja, geen nieuwe auto een tweedehands want de onze is op, op, helemaal op gereden. Echter geen budget voor een auto dus we hopen nog steeds dat er eentje gratis uit de lucht valt😉

Maar bon… Veel meer valt er niet te vertellen. Ik ben vandaag niet aanspreekbaar en ga de hele dag op zoek naar de wondertip om toch die laatste kilo’s vlot kwijt te raken zodat ik van mijn blubberbuikje vanaf raak. De striemen draag ik met trots maar de rest niet en ja elk lichaam mag er zijn en zolang je je maar goed voelt maar dat laatste is dus niet het geval momenteel dus ze moeten er af! We zijn hier dus nog niet over uitgepraat!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!