Ik wilde al heel erg lang een kralen rijg set maar wel eentje met voorbeeldjes. Ik vond nooit echt mijn zin tot ik op deze set van educo kwam. Nochtans was hij me eigenlijk te duur, toch liet ik me verleiden om hem te kopen en daar ben ik nu alleen maar heel blij mee!

Maxi kralen rijgen… Wat krijg je allemaal?
1 houten stand om op te rijgen
5 koorden
12 super stevige plastiek kaarten
130 kralen in 5 verschillende kleuren en 6 verschillende vormen
Uiteraard zoals de gewoonte is van educo in een stevige, degelijke houten doos.
gewoonwij educatief materiaal maxi kralen rijgen educo -2

Wat is de bedoeling?
Simpel. Kralen rijgen volgens voorbeeld.
Bij de houten standaard kan je het kaartje in een gleuf schuiven en dan ervoor hetzelfde patroon gaan namaken op het stokje.
Bij de touwen leg je het gewoon op tafel. Je kijkt naar de vorm en kleur en schuift die op de standaard of het koord en werkt zo het hele rijtje af.

Wat wij er van vinden?
Onze mening? Super tof en leuk. Ze oefenen fijne motoriek, kleuren, vormen en patronen. De kaarten zijn in drie moeilijkheidsgraden: blauw, geel en rood.
Ook over het product zelf ben ik heel tevreden, nu ja het is natuurlijk weer materiaal van educo en kwalitatief is dat echt wel top al moet ik zeggen dat ik toch teleurgesteld ben in de houten standaard. De voet is echt een stevige houten blok maar het stokje dat je er op moet bevestigen is van buigzaam plastiek waardoor het eigenlijk helemaal krom staat en helemaal niet stevig is, dat had ik echt wel liever steviger gezien. Al snap ik wel waarom ze dat doen. Een houten stokje zou zo breken, dit is onbreekbaar wat voor zo’n lang stokje natuurlijk ook wel belangrijk is maar toch…
gewoonwij educatief materiaal maxi kralen rijgen educo -4 gewoonwij educatief materiaal maxi kralen rijgen educo -3

Voor welke leeftijd?
Voor peuters vanaf 12-18 maanden wat mij betreft ONDER TOEZICHT!! Het zijn grote kralen die ze niet kunnen inslikken maar ze passen wel geheel in de mond dus onder toezicht anders hou je je kind er best van weg tot zeker 3 jaar. Waarom vanaf zo vroeg? Omdat ze dan de vaardigheid hebben om die fijne motoriek die nodig is voor dit product verder te gaan ontwikkelen. Victor is nu 2.5 en speelt er super graag mee. Het is 1 van zijn favorieten. Hij zou de gemakkelijkste patronen al kunnen maar weigert ze te maken, hij wil ze gewoon allemaal zo snel mogelijk op een koord of op de standaard hebben. Hij amuseert zich en leert er van dus ik laat hem.
Onze twee grote van 6.5 en 7.5 hebben er in se niets meer aan. Voor hen is dit te makkelijk. Ik gok tot een jaar of 5-6 dat het nuttig is. Nu ja, verloren is het voor hen niet. Echt ze zitten hier vaak te vechten om er mee te mogen spelen gewoon omdat ze het zo leuk vinden.

Waar te koop en voor hoeveel?
Wij kochten hem bij heutink maar hij is ook op andere webshop te krijgen.
De prijs die we betaalden was 66.90 euro. Veel. Er zijn talloze rijgsets die hieronder zitten maar het is zijn geld waard. Wat je krijgt bij deze set krijg je niet bij anderen en de kwaliteit is uiteraard tip top in orde zoals ik het gewoon ben bij materiaal van educo.
gewoonwij educatief materiaal maxi kralen rijgen educo -8 gewoonwij educatief materiaal maxi kralen rijgen educo -6

gewoonwij educatief materiaal maxi kralen rijgen educo -7 gewoonwij educatief materiaal maxi kralen rijgen educo -5

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!