Nu ja, eigenlijk verhuist Gewoon Wij ook wel. Daar waar we vroeger blogden op wordpress.com, doen we dat nu op wordpress.org. Aangezien ik wilde verhuizen, wilde ik ook ineens een nieuwe layout. Ik weet dat het nogal plots is maar voor mij is het dat niet. Nu ja, laat ons zeggen dat het wel véél sneller ging dan ik had verwacht maar ik was echt al super lang niet meer tevreden van mijn layout maar ik vond maar niets naar mijn zin waar ik geen hopen geld voor zou moeten neertellen dus ik liet het er maar bij.

Nu de laatste maanden de blog toch wel (in mijn ogen) snel groeide nu ja, ik ben snel tevreden hoor dus verwacht er niet teveel van, wilde ik toch wel een nettere layout en meer mogelijkheden. Ik steek ontzettend veel tijd in mijn blog, beantwoord elk mailtje dat jullie sturen persoonlijk, ook via facebook besteed ik veel aandacht aan elk berichtje dat me wordt gestuurd, de blogs schrijven, … Ik doe het super graag, het is echt mijn hobby maar eerlijk is eerlijk, het partnerprogramma van bol bijvoorbeeld ten volle kunnen benutten zou fijn zijn. Een centje verdienen aan mijn blog zou echt wel fijn zijn al zal ik het daar zeker nooit voor doen. Ik ben wie ik ben en ik zal de persoonlijkheid van mijn blog daar niet voor aanpassen. Nooit zal ik iets doen waar ik niet achter sta en waar ik niet eigenwijs persoonlijk wat over kan vertellen.

Wat wilde ik wel exact?
Ik wilde een duidelijk onderscheid tussen mijn thuisonderwijs blogs en die van het gezin. Nu ja, onderscheid… Het is onvermijdelijk dat het door elkaar loopt, wij ademen thuisonderwijs. Maar ik wilde er toch meer onderscheid in. Op de vorige blog was er ‘thuisonderwijs’ en ‘gezinsblog’, dat kon je ook bovenaan rechts toen kiezen toch werd het een hele wirwar. Met het veel vaker bloggen en het dus ook grotere aantal berichten was het echt onmogelijk nog iets terug te vinden op de blog. Mijn tagverslaving hielp er ook niet echt bij zo had je voor visualisaties 5 soorten tags. Hopeloos.

Toch verhuisde ik niet. Mijn kleine IT verstand snapte er toeten nog blazen van. Mijn domeinnaam zou overgezet moeten worden en ook de hosting zou aangepast moeten worden en dan zou ik nog die blog opnieuw moeten opstarten. Ik deed dus toch maar niets. Toch kriebelde het dus stelde ik een vraag aan een goede vriend die, eigen zoals hij is, zei dat het maar een half uurtje zou duren en hopla voor ik het wist was er een nieuwe blog die ik kon gaan opmaken en aanpassen naar eigen wens.
Na een halve dag had ik het er mee gehad, ik snapte er niets van en heb wel 100 keer geroepen dat ik het niet ging doen! En plots vond ik daar de instructiehandleiding van het thema dat ik had gekozen. Een thema met veel kleurtjes want geef toe dat pas nu toch wel bij ons. Lekker vrolijk. En toen ging het plots heel snel. Toch zat ik steeds weer vast met die layout. Ik wilde echt dat thema voor de kleurtjes maar al snel leek het weer op een reeds bestaande blog, dan weer op een andere bestaande en dan weer op nog een andere… Ik kreeg er stress van dus besloot ik door te gaan tot ik tevreden was en als hij dan toevallig nog op een blog zou gelijken dan is dat maar zo. Er zijn wel meerdere mensen die met wordpress werken dus jah, gelijkenissen zijn onvermijdelijk vrees ik.

En zo kwamen we uit op wat het nu is. Nu ja, niet helemaal. Ik had dus maar 2 categorieën en in de nieuwe plaatste ik er dus heel wat meer. Dat wil zeggen dat ik elk blogbericht handmatig mocht gaan aanpassen. Lekker veel werk maar kijk, overzichtelijk is het nu wel, niet?
Thuisonderwijs werd opgedeeld in thuisonderwijs (de algemene zaken, informatie, …), thema’s, creatief en educatief materiaal.
Dan hebben we op stap, deze heb ik bewust niet onder thuisonderwijs gezet omdat we ook gewoon fijne gezinsuitstappen kunnen doen zonder direct educatief te moeten gaan. Diegene die me kennen zitten nu vast te lachen en weten dat dat niet waar is maar ik vind lekker van wel 😉
En dan hebben we nog autisme, spreekt voor zich en Gewoon Wij, alles wat niet onder de andere dingen kan gezet worden.

Nu ja, jullie vinden je weg wel vermoed ik?

Nog niet alles staat op punt. Zo passen niet al mijn oude foto’s mooi in de formaten van mijn huidige thema om maar niet te zeggen ‘quasi geen enkele’. Op lange, heel lange termijn zullen deze dus allemaal aangepast worden. Ook wil ik een nieuw logo maar mijn ontwerpskills zijn hopeloos dus ook dat wordt weer bij op mijn to do lijstje gezet tot ik weet wat ik wil wat binnen mijn mogelijkheden past of tot er hulp uit de lucht valt. Ook wil ik bovenaan nog een kei toffe foto en ik weet al exact wat ik wil, nu hem nog getrokken krijgen.
Nog heel wat te doen dus, maar daar wilde ik niet op wachten, eens het in mijn hoofd zit… 😉 Dus bij deze zijn we online met wat het nu is.

Ik ben tevreden in elk geval, hopelijk zijn jullie dat ook. Laat gerust jullie bedenkingen weten, dat mag in de reacties hieronder of je mag me persoonlijk contacteren net zoals vroeger heeft ook deze blog een contactformulier.

Veel ontdekplezier!

NOG HEEL BELANGRIJK! Al diegene die mij volgende via mail zullen nu géén updates meer ontvangen. Wil je die wel weer ontvangen dan vinden jullie in de rechterkolom weer zo’n leuk invulveldje. Daar even je mailadres achterlaten en je zal weer helemaal up-to-date gehouden worden.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!