Jaja, we kunnen het echt wel bijna zo gaan noemen. Een thuisbibliotheek.
Dat onze kinderen fervente lezers zijn en leven met hun neus in de boeken is helemaal geen geheim. Je kan er ook moeilijk naast kijken. Van opstaan tot slapen gaan lopen ze met een boek voor hun neus rond, het is een wonder dat ze daardoor nog nooit ergens zijn tegen gelopen. Van de wc tot in de tuin. Van tijdens het eten tot tijdens het tanden poetsen. Van in de zetel tot in de auto. Overal en altijd. Het is een ware verslaving, maar wel een goede die ik zelfs wil voeden 😉

Tijdens het schooljaar zitten we dan ook gemiddeld elke twee weken in de bibliotheek. Boeken zijn onmenselijk duur en ik snap wel waarom, al dat papier en die inkt… Maar mijn portemonnee trekt dat niet dus de bib is onze favoriete stopplek vlak voor ze starten op de multimove tijdens het schooljaar. Het ligt vlak bij elkaar en is dus perfect te combineren in 1 trip. Meestal halen de boeken niet de 48 uur of ze zijn uit. Ik heb dan al een leerkrachtenpasje in de bibliotheek waardoor ik 10 boeken meer mag meenemen, het-helpt-niet!

Ondertussen leest Lucas jeugdboeken en ook Thibeau begint steeds vlotter te lezen en grijpt stilaan naar de serieuzere boeken zoals ‘Vos en haas’ en de boeken van Geronimo Stilton. Dus vond ik het stilaan tijd om de boeken van zolder te halen. Echter al wie ons kent, weet dat wij in een klein rijhuisje wonen en al ontzettend veel kasten hebben met nog veel meer materiaal in. Geen vierkante millimeter laten we onbenut in ons huisje. Maar plaats voor een boekenkast was er helaas niet meer. Was, jahaa was!

Vorig weekend kwam ik namelijk een super promo tegen in het kruidvat. Geronimo Stilton boeken voor slechts 2.99 euro. Onmiddellijk nam ik van elke verschillende titel die er stond eentje mee. Die kon ik niet laten liggen. Natuurlijk moet ik die ook wel ergens kwijt kunnen. Het zijn namelijk ook niet de eerste degelijke boeken die voor de kinderen gekocht werden en dat beetje plaats dat er was, dat zat vol. Voorzichtig stelde ik aan mijn echtgenoot voor of we geen kast zouden kunnen bouwen bovenop de paarse kast waar onze water/gas/elektriciteitsmeters in zitten. Dat zou wel moeten lukken volgens hem, tenminste als we dan niet te ver voor de raam zouden komen want dan zou het nog donkerder worden bij ons binnen aangezien dat onze enige natuurlijke bron van licht is vooraan.

Op moederdag (ja, de Antwerpse is op 15 augustus en ook al wonen wij daar niet meer we doen hem nog wel) zwierde mijn echtgenoot op een luttel 1.5 uur een boekenkast in elkaar. Niets moois en spectaculairs maar een stevige kast die kon dienen en nog geen krimp zou geven onder het gewicht van de vele boeken. Meer moest dat ook niet zijn want ooit gaan we beneden toch ook weer renoveren en dan vliegt dat toch de container in. Ik had namelijk er niet beter op gevonden om net op moederdag al mijn jeugdboeken van boven naar beneden te halen en alle strips van mijn echtgenoot van vroeger. 2 dozen en een bak vol.

Al snel kon ik dus mijn kast inladen met alle degelijke boeken. De kinderboekjes die ondertussen al tien keer lijken herkauwd te zijn door een koe en weer uitgespuugd die blijven gewoon staan waar ze staan. Kan Victor zich ook nog laten gaan. De echte informatieve boeken blijven in mijn thuisonderwijskast. Ook op hun kamer hebben ze nog heel wat boeken liggen want daar is ook een leeshoek geïnstalleerd voor als ze overdag in stilte en rust willen lezen zonder een broertje of zusje dat stoort. Dus alles bij elkaar lijkt het bij ons nu wel op een eigen bibliotheek, onze eigen thuisbibliotheek. Super leuk! Ik ben heel blij dat ze mijn leesgenen over hebben gekregen.

Maar thuisbibliotheek of niet. Eens het schooljaar weer gestart is, zijn wij weer alle twee weken in de gemeentelijke bibliotheek te vinden. Zo kunnen we steeds weer boeken meenemen die binnen onze thema’s passen of gewoon omdat de kinderen eens een ander boek willen lezen.

Voor wie nog eens wil nalezen hoe wij lezen leuk houden dat kan hier.

Moest je ons bericht omtrent de verhuis van de blog hebben gemist en wil je graag weten waarom de blog er zo anders uitziet dan kan je dat hier nalezen.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!