Onze twee lieve poezen waren weer maar eens toe aan een nieuwe krabpaal. Ja, weer maar eens. Onze twee poezen zijn binnenhuiskatten, ze hebben wel een buitenkot (waar we ze nooit in opsluiten) zodat onze schuifraam, die tevens onze enige bron van verluchting is beneden, ook gewoon helemaal open kan. Ondanks dat ze aan dat buitenkot hout hebben en daar ook nog een krabpaal (en huisje en kattenbak) hebben staan, zijn we toch verplicht jaarlijks een nieuwe krabpaal voor die twee monsters van ons te kopen. Ja, ik noem ze monsters want echt ze kunnen de boel serieus afbreken. Zo kruipen ze maar al te graag gewoon via onze muren naar boven. Een paal is hier na een jaar echt wel afgeleefd al hadden we de vorige bijna 2 jaar staan mits extra vijzen om hem stevig te houden. Ondertussen liet het sisalkoord echt los dus moest er een nieuwe komen. Benieuwd hoe onze muren er uit zien en hoe de oude krabpaal er uit zag?
Zo dus:
gewoonwij poezen geeltje groentje krabpaal zooplus-9 gewoonwij poezen geeltje groentje krabpaal zooplus-10

Zoals steeds bestelde ik een krabpaal bij zooplus. Niet omwille van hun service want eerlijk is eerlijk, zo geweldig is die niet maar daar wil ik niet over uitbreiden. Ik blijf er bestellen omwille van de lage prijzen die ze hebben. Als je elk jaar dan toch een nieuwe moet kopen dan wil je er geen massa’s geld tegen gooien. Onder de 100 euro is voor ons echt wel een vereiste en dan liefst nog van degelijke grootte want onze twee poezen zijn geen kleine poesjes, nee iedereen die bij ons komt, kijkt verbaasd op van hoe groot ze zijn. Daarnaast moet hij ondanks dat hij groot moet zijn toch op een relatief klein oppervlak passen gezien de grootte van ons huis. Jaja, veel eisen maar kijk het is ons weer maar eens gelukt om een geschikte krabpaal te vinden.

Afgelopen woensdag werd hij geleverd en van zodra mijn echtgenoot dan ook thuis was, wilde ik hem in elkaar zetten, zo kon dat lelijk, afgeleefd ding weg. Dat wilde zeggen dat we de krabpaal samen met de kinderen nog in elkaar zouden zetten. Je zou kunnen zeggen dat het leerrijk is want er zit een plan bij dat ze zouden kunnen volgen, maar ik weet ondertussen al dat die mogelijkheid er niet in zit met de zooplus krabpalen. Het plan ziet er namelijk als volgt uit:
gewoonwij poezen geeltje groentje krabpaal zooplus-11

Niet bepaald euhm… nuttig 😉
Dus gingen we aan de slag met een goede dosis gezond verstand en een kwart oog op het plan. De kinderen draaiden vijzen in, draaiden sisalstammen vast en placeerden de mandjes er vakkundig op alsook de ‘vis’. Ruim een uur lang hadden we super veel plezier samen. Na afloop wilden ze hem natuurlijk testen ah ja, stel je voor dat hij niet veilig zou zijn voor hun lieve knuffelpoezen.
Ik zou hier veel uitleg over kunnen geven maar in dit geval zeggen beelden meer dan woorden al zijn de beelden nogal, ahum, wazig… Dat ligt natuurlijk helemaal niet aan die poeslieve kindertjes van ons die echt nooit wat durven uitsteken.
gewoonwij poezen geeltje groentje krabpaal zooplus-8 gewoonwij poezen geeltje groentje krabpaal zooplus-7 gewoonwij poezen geeltje groentje krabpaal zooplus-6

gewoonwij poezen geeltje groentje krabpaal zooplus-5 gewoonwij poezen geeltje groentje krabpaal zooplus-3

Achteraf wilden ze natuurlijk ook wel de doos bijhouden zodat ze tenminste ook eens wat nieuws kregen want ze krijgen hier echt nooit iets.
gewoonwij poezen geeltje groentje krabpaal zooplus-4

En de poezen? Die lagen tot ’s avonds laat buiten op hun oude krabpaal totdat hij werd afgebroken om weg te doen al speelde Groentje toch heel even met het balletje dat aan de nieuwe krabpaal hangt.. Ze hadden even tijd nodig om te wennen aan hun nieuwe slaapplekje (als ze niet in de zetel, op de grond, op de tafel, voor de tv, … liggen te slapen).
gewoonwij poezen geeltje groentje krabpaal zooplus-2

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!