mic-o-mic

Jup, een review op donderdag. Ik stop met bloggen in het weekend dus #reviewzondag wordt #reviewdonderdag. Ik wil namelijk in het weekend wat meer tijd met mijn gezin doorbrengen en niet achter mijn computerscherm. Dat dus terzijde…

Vorig weekend waren we bij mijn ouders. En zoals het grootouders beaamt verwennen ze onze kinderen veel te hard. Geen keer gaat er voorbij of ze krijgen kleertjes, speelgoedjes, … Daarvoor zijn het grootouders en de kinderen hoor je natuurlijk niet klagen.
Deze keer kregen de twee grootsten wel een heel erg leuk cadeau. Ze kregen elk een mic-o-mic set.

Wat is mic-o-mic?
Mic-o-mic zijn eigenlijk een soort van modelbouwsets (daar kan ik het, het beste mee vergelijken denk ik) voor kinderen vanaf 5 jaar. De kinderen kunnen vanaf die leeftijd zelf aan de slag met de sets. Nu ja, misschien nog niet volledig zelf op 5 jaar maar met wat hulp zeker wel en elk kind is natuurlijk anders.

Wat zit er in de doos?
Een boekje met allemaal voorbeelden van andere mic-o-mic sets die mijn kinderen nu ook willen.
Een handleiding/stappenplan.
Alle onderdelen om, in dit geval, de auto te maken.
gewoonwij auto micomic -2

Wat vonden wij er van?
De kinderen vonden het super leuk! Lucas kon hem echt van het begin tot het einde helemaal zelf maken aan de hand van de handleiding. Thibeau maakte hem samen met zijn papa. Ze waren een uur stil en geconcentreerd bezig. Echt het was een plezier om ze bezig te zien. Kijken op het plannetje, het juiste onderdeel pakken en vastzetten met de pennetjes. Zat het niet goed dan konden ze het makkelijk met het bijgeleverde ‘pincet’ weer verwijderen en het opnieuw doen.

Ikzelf ben ook fan. Ik ging even kijken naar de prijzen van deze spullen en kwam uit op de site van kidscartoys waar ze deze sets verkopen en ik schrok me een ongeluk. Ik vind ze echt helemaal niet duur. Prijs kwaliteit is dus zeker in orde! De kwaliteit is echt super en ze zijn ook niet bepaald klein te noemen (toch niet die wij hebben want er blijken ook kleinere sets te zijn). Eens in elkaar kan je er ook echt mee spelen. Ze vallen niet uit elkaar ofzo. De auto’s die onze jongens hebben zijn ook ideaal van grootte om er playmobil mannetjes in te laten rond rijden.
Daarnaast kijk ik natuurlijk ook met mijn thuisonderwijsoog en ook dan ben ik helemaal tevreden. Werken volgens plan en dus ook logisch nadenken werd geoefend en vooral de fijne motoriek werd tot in de puntjes gestimuleerd.
Ik denk er serieus over om ze op het verlanglijstje te zetten voor de feestdagen.

Oh ja, jullie weten intussen dat doorklikken op webshoplinks die ik aanraad, geheel op eigen risico is en ik niet kan verantwoordelijk gesteld worden voor een lege bankrekening 😉

Moest je ons bericht omtrent de verhuis van de blog hebben gemist en wil je graag weten waarom de blog er zo anders uitziet dan kan je dat hier nalezen.

Volg en vind ons leuk op:
Facebook
Pinterest
Twitter
Google+
https://gewoon-wij.be/2016/08/18/mic-o-mic/

8 gedachten over “mic-o-mic

 • 18 augustus 2016 om 08:46
  Permalink

  Leuk spul! Lego valt best snel uit elkaar vind ik, met die kleine kinderhandjes. Dit zou iets beter kunnen zijn. Maar goed, ze zijn ook zo groot. Wij hebben nu duplo, lego en playmobil, een bak clicks en een beetje technisch lego, en ik vind het eigenlijk wel genoeg. Toch blijft het verleidelijk. Jullie hebben zeker veel meer constructiemateriaal?

  Beantwoorden
  • 18 augustus 2016 om 08:52
   Permalink

   Zowat hetzelfde als bij jullie 🙂 Clics, lego, playmobil en duplo (maal oneindig 😉 )
   Tot voor kort hadden we ook smartmax maar daar werd zo weinig mee gespeeld dat we die verkocht hebben.
   Oh ja, we hebben ook nog gigantisch veel knikkerbaan spullen. Veel te veel dus…

   Beantwoorden
 • 18 augustus 2016 om 21:41
  Permalink

  Hoi, kan je geen linkje doorsturen naar die firmas zodat je misschien ook wat gesponsorde artikels gratis krijgt? Als er 1 iemand dit zou verdienen ben jij het toch wel he

  Beantwoorden
  • 18 augustus 2016 om 22:21
   Permalink

   In de blogwereld zijn gesponsorde links het van het op het vlak van reclame maar ik weiger zelf bedrijven aan te schrijven. Als ze mijn blog geschikt vinden, zullen ze me vanzelf wel contacteren. Alles draait echter om het aantal bezoekers die je hebt 😉

   Beantwoorden
    • 19 augustus 2016 om 22:57
     Permalink

     Haha, nog niet zo heel lang geleden deed een lezer dat zonder dat ik het wist. Plots kreeg ik een mailtje met daarin de mail die ze naar de groothandel van de skribi had gestuurd met daarbij het antwoord van hen dat we de uitbreidingsset cadeau kregen als dank voor de review die ik schreef over de skribi.

     Ik vond het een super lief gebaar net als dat ik het super lief vind dat jij er zo over denkt. Zoals ik steeds vermeld in mijn blogs. Als ik een aanbod krijg dat in de lijn ligt van de blog zal ik dat zeker niet weigeren maar ik ga er niet zelf achter. Dat past niet bij wie ik ben 🙂

     Beantwoorden
 • 22 augustus 2016 om 08:15
  Permalink

  dat ziet er leuk uit!

  Hubelino, dat is ook erg tpf materiaal. het is een bouwsysteem dat op duplo past waarmee je knikkerbanen kan maken. Mijn driejarige maakt kleine baantjes met 1 verdiepje, voor de ingewikkelde banen heb je veel ruimtelijk inzocht nodig, echt iets voor oudere kinderen of zelfs volwassenen. op de site van Hubelino staan bouwplannen (ik geloof met een app) maar die gebruikten we tot nu toe nog niet.
  ik vind het superspeelgoed dat de levensduur van duplo verveelvoudigt!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *