Jup, een review op donderdag. Ik stop met bloggen in het weekend dus #reviewzondag wordt #reviewdonderdag. Ik wil namelijk in het weekend wat meer tijd met mijn gezin doorbrengen en niet achter mijn computerscherm. Dat dus terzijde…

Vorig weekend waren we bij mijn ouders. En zoals het grootouders beaamt verwennen ze onze kinderen veel te hard. Geen keer gaat er voorbij of ze krijgen kleertjes, speelgoedjes, … Daarvoor zijn het grootouders en de kinderen hoor je natuurlijk niet klagen.
Deze keer kregen de twee grootsten wel een heel erg leuk cadeau. Ze kregen elk een mic-o-mic set.

Wat is mic-o-mic?
Mic-o-mic zijn eigenlijk een soort van modelbouwsets (daar kan ik het, het beste mee vergelijken denk ik) voor kinderen vanaf 5 jaar. De kinderen kunnen vanaf die leeftijd zelf aan de slag met de sets. Nu ja, misschien nog niet volledig zelf op 5 jaar maar met wat hulp zeker wel en elk kind is natuurlijk anders.

Wat zit er in de doos?
Een boekje met allemaal voorbeelden van andere mic-o-mic sets die mijn kinderen nu ook willen.
Een handleiding/stappenplan.
Alle onderdelen om, in dit geval, de auto te maken.
gewoonwij auto micomic -2

Wat vonden wij er van?
De kinderen vonden het super leuk! Lucas kon hem echt van het begin tot het einde helemaal zelf maken aan de hand van de handleiding. Thibeau maakte hem samen met zijn papa. Ze waren een uur stil en geconcentreerd bezig. Echt het was een plezier om ze bezig te zien. Kijken op het plannetje, het juiste onderdeel pakken en vastzetten met de pennetjes. Zat het niet goed dan konden ze het makkelijk met het bijgeleverde ‘pincet’ weer verwijderen en het opnieuw doen.

Ikzelf ben ook fan. Ik ging even kijken naar de prijzen van deze spullen en kwam uit op de site van kidscartoys waar ze deze sets verkopen en ik schrok me een ongeluk. Ik vind ze echt helemaal niet duur. Prijs kwaliteit is dus zeker in orde! De kwaliteit is echt super en ze zijn ook niet bepaald klein te noemen (toch niet die wij hebben want er blijken ook kleinere sets te zijn). Eens in elkaar kan je er ook echt mee spelen. Ze vallen niet uit elkaar ofzo. De auto’s die onze jongens hebben zijn ook ideaal van grootte om er playmobil mannetjes in te laten rond rijden.
Daarnaast kijk ik natuurlijk ook met mijn thuisonderwijsoog en ook dan ben ik helemaal tevreden. Werken volgens plan en dus ook logisch nadenken werd geoefend en vooral de fijne motoriek werd tot in de puntjes gestimuleerd.
Ik denk er serieus over om ze op het verlanglijstje te zetten voor de feestdagen.

Oh ja, jullie weten intussen dat doorklikken op webshoplinks die ik aanraad, geheel op eigen risico is en ik niet kan verantwoordelijk gesteld worden voor een lege bankrekening 😉

Moest je ons bericht omtrent de verhuis van de blog hebben gemist en wil je graag weten waarom de blog er zo anders uitziet dan kan je dat hier nalezen.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!