2 weken geleden moest ik normaal om de uitslagen van de logopedische testen van Lucas gaan die we jaarlijks laten doen maar dat ging niet door. Ik zag die middag vlak voor de logopediste afbelde op de facebookpagina van de gemeente dat ze een openluchtcinema organiseerden die avond. Toen de logopediste afbelde zag ik dan ook direct de kans om te gaan. Joeri zou die avond sowieso een uurtje vroeger stoppen op zijn werk om samen naar de bibliotheek te gaan want blijkbaar hadden we nog boeken liggen die al 20 dagen te laat waren. Oeps! De eerste keer in meer dan een jaar tijd, gelukkig stuurden ze een brief want ik was het echt helemaal vergeten. De openluchtcinema was misschien 100 meter verder dan de bibliotheek! Ideaal!

Ik nam voor elk kind een trui, een zaklamp, een fles drinken en maakte zelfs nog snel wat popcorn zodat ze elk ook een zak popcorn zouden hebben voor bij de film. Oh, wat zag ik dit helemaal zitten. Ook de film was eentje die ik echt wel wilde zien, ‘De kleine prins’!
gewoonwij openluchtcinema stekene stekeneleeft popcorn de kleine prins -1

Joeri kwam thuis en we gingen ons moeten haasten, toch was ik vastbesloten met de bakfiets te gaan. Ik heb iedereen wat achter de veren gezeten waardoor het toch lukte om alles en iedereen tijdig in de fiets te krijgen. Voor elk kind een rugzakje met z’n spulletjes, een handtas vol spullen voor ons, alle bibboeken, kamishibaiverhalen, de kamishibai van de bib zelf, een babydrager, …
gewoonwij openluchtcinema stekene stekeneleeft de kleine prins bakfiets -1

Gepakt en gezakt rijden we naar de bibliotheek. We geven alles af en zetten onze tocht verder naar het ‘amfitheater’ van de gemeente. We zetten de fietsen vast en zoeken ons een plaatsje, iets voor 19 uur laten we ons neerploffen, de film zou vast snel gaan beginnen.
gewoonwij openluchtcinema stekene stekeneleeft de kleine prins -5 gewoonwij openluchtcinema stekene stekeneleeft de kleine prins -4

Ahum… Blijkbaar waren ze bij de gemeente niet zo slim geweest om de boel op voorhand al eens te testen want de film liet op zich wachten. Of ze deden dat wel en er ging echt veel mis.
We zien ze klungelen en bellen en Joeri reageert nog heel erg droog ‘Ja, de technische dienst van de gemeente is na 17 uur niet meer bereikbaar hé.’ Tsjah 😉  Zo is hij dan weer, de humor er in houden.
19:30 passeert en we zien de eerste mensen met kleine kindjes alweer vertrekken. 19:45… Nog steeds niets. 20:00 uur, ook ik merk op dat we net als vele anderen echt wel bijna naar huis zullen moeten gaan, we kunnen echt niet blijven wachten met de kinderen, het begon ook af te koelen. Echter wilden we wel zolang mogelijk volhouden want beloofd is beloofd bij Lucas en naar huis gaan zonder film zou niet zonder crisis lukken en hij was daar wel met zijn eigen fiets waarop hij dus veilig weer thuis moest zien te geraken.
De kindjes hadden er op zich ook niet echt heel veel last van. Kindjes genoeg om mee te spelen en het is er ook heel erg ruim dus veilig rond rennen was zeker geen probleem.
gewoonwij openluchtcinema stekene stekeneleeft de kleine prins -6

Plots zie ik iemand met een laptop aankomen en merk nog op ‘Allé, nu zal het wel lukken.’ en ja hoor om 20:10 horen we door de micro dat ze binnen 5 minuten bij het beeld dat ze intussen hadden ook geluid zouden hebben. Nu ja… op 5 minuten stak het duidelijk niet meer want het werden er een paar meer.

Uiteindelijk begint de film en kunnen we kijken, maar lang rustig genieten zat er dan ook weer niet in. Om 21 uur zou normaal de film voor de volwassenen beginnen en blijkbaar heeft de gemiddelde volwassene heel wat minder manieren dan het gemiddelde kind want even stil meekijken naar de kinderfilm kon niet. Nee, luid praten en lachen wel. Veel kon je van de film niet verstaan met een stel luide babbelmadammen in je nek. Ook Lucas had het helemaal gehad met die mensen en vroeg me een paar keer waarom ze niet zwegen.
Het was bijna 22:00 uur als de film gedaan was.

Nog naar huis… De kinderen waren doodop. Allemaal weer naar de fiets waar we tot de constatatie kwamen dat manlief zijn fietslichten stuk waren en ook mijn voorlichten niets deden, ergernis alom natuurlijk want ik heb een hekel aan fietsers die in het donker zonder lichten rijden. Gelukkig hebben Victor en Thibeau lampjes op hun helmen en heeft Lucas een nieuwe fiets met werkende lichten. Allemaal in en op de fiets en hop richting huis. Victor sliep al snel in de bakfiets, Charlotte in de drager tegen mij. Thibeau bleef zijn vrolijke zelf. Lucas zwalpte over straat. Echt ik heb doodsangsten uitgestaan. Meermaals mopperde ik tegen Joeri dat Lucas in de bakfiets moest gaan zitten, dat we zijn fiets wel die nacht zouden ophalen met de auto, die kon gerust met een slot aan een paal vast gezet worden. Wat zijn we zonder papa’s. Vol vertrouwen in zijn zoon loodste hij hem vol geduld naar huis. Hij begeleidde hem super. Wat zou ik toch zijn zonder hem! Ja, daarvoor hebben we onderandere papa’s nodig en een cardiochirurg voor de mama’s.
gewoonwij openluchtcinema stekene stekeneleeft de kleine prins -3

Vlak voor het slapen gaan, praten we nog even wat na. Ondanks alles was het toch een fijne avond. We vonden het allemaal een super mooie film en hebben echt genoten. Het was een super leuke ervaring om zo buiten naar een film te kijken. En de kinderen hebben zich het lange wachten niet te hard aangetrokken want ze vonden spelen met alle kindjes daar super leuk. Wat zijn ze toch sociaal die thuisonderwezen kindjes van ons. Ik hoop dat de gemeente het volgend jaar weer wil organiseren, iets beter voorbereid weliswaar maar ik hoop het echt, als we kunnen dan gaan we zeker weer kijken!

En eerlijk is eerlijk, onze kinderen vinden het stiekem niet zo erg om eens op te mogen blijven tot 23:30 😉

En Joeri zorgde toch maar weer voor een gezinsfoto!
gewoonwij openluchtcinema stekene stekeneleeft de kleine prins -1

Gingen jullie al eens naar een openluchtcinema en wat vonden jullie er dan van?

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!