Snailmail… Wat een leuke vind ik deze challenge (de achtste die we inmiddels afvinken en ik vrees dat het bij 8/10 zal blijven). Eigenlijk verzenden wij raar of zelden nog echte post. Zelfs verjaardagskaartjes maak ik doorgaans via de hallmark website, nu ja voornamelijk omdat mijn geheugen eerder een vergiet (zeef) is en ik nooit op de goede moment een gepast kaartje in huis heb. Toch vind ik het zelf ontzettend leuk om echte post te krijgen, zeker van die echte brieven of volgeschreven kaartjes.

Aan enkele tradities hou ik vast. Kerstkaartjes, al gingen die de laatste twee (of is het nu drie?) jaar ook alweer via hallmark buiten. Tijdsgebrek met pasgeboren baby en zo van die excuses. Dit jaar ga ik ze weer zelf schrijven. Misschien wel zelf maken, nu ja zelf als in ik laat ze door de kinderen maken net zoals we in 2015 Paaskaartjes hebben gemaakt, jammer genoeg geen blog meer daarvan.
Wat ik ook altijd doe zijn kaartjes sturen vanop vakantie. Naar familie en vrienden, gewoon omdat ik het leuk vind. Mijn ouders deden dat vroeger altijd en ik vind het nu zelf ook leuk om te doen en te krijgen al krijg ik ze niet zo vaak. Ik hou stug vol in mijn vakantiegeluk delen en mensen dus jaloers maken 😉

Met 1 iemand wisselen we ook echt wel brieven uit en dat is mijn tante en nonkel die nu in Zuid-Afrika wonen. Mijn tante kwam op het idee om dit met de kindjes te doen. Elke week een briefje versturen. Zo konden ze hun lezen en schrijven oefenen. Nu ja, die elke week is het niet geworden maar ik probeer toch om ze te overtuigen om minstens elke maand eentje te sturen en dat deden we ook vorige week weer.

Normaal tekenen de kinderen wat, schrijven over wat ik op een kladblad schreef (nadat zij me dicteerden wat ik moest schrijven) of kribbelen ze een kort woordje neer maar deze keer verbaasde Lucas me echt. Hij wilde een echte brief schrijven op echt lijntjespapier dus gaf ik hem een gewone kladblok met lijntjes. Ik draaide me weer om en liet hem en plots stond hij daar met een echt briefje naast mij, volledig zelf geschreven! Oké, het staat vol schrijffouten (die ik gewoon liet staan want het is echt zijn briefje) en hij vergat alle leestekens (die ik er dan weer wel bij plaatste om het ontcijferen iets makkelijker te maken voor mijn tante en nonkel). Ik ben er zeker van dat ze daar in Zuid-Afrika bij hun winterse temperaturen van om en bij de 25 graden toch lekker gaan smelten als ze het lezen. Ja, het is daar winter nu en ja het is daar zo warm en vooral, ja ik ben jaloers!

Misschien moet ik eens pennenvriendjes zoeken voor de jongens, bestaat dat nog? Moet toch te vinden zijn niet? Wie heeft er kindjes die dat willen doen? Ik weet nog hoe leuk mijn jongens het vonden om binnen ons thema post, zoveel post te mogen ontvangen van veel lieve mensen. Dus bij deze… Wie kindjes heeft die brieven, tekeningen, … willen wisselen met mijn twee jongens van 6.5 en 7.5, laat je horen! Kan via de reacties, het contactformulier of via mail naar kimberley@gewoon-wij.be

Wie weet vinden ze net zo’n leuk pennenvriendje als ik vroeger had toen ik 8-9 jaar was! Wat een herinneringen!

gewoonwij mama challenge 2016 snailmail post-3 gewoonwij mama challenge 2016 snailmail post-2

Kijk ook even bij Sofie die leuk knutselde en waarvan de bloemenenvelop voor haar metekindje was en daar zaten super leuke cadeautjes in 😉
Of bij Ilse, Ramona, Saskia of Nathalie.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!