Officiële start van het nieuwe schooljaar…

… in thuisonderwijs!

Niet geheel onbelangrijk om dat ook even uitdrukkelijk te zeggen want echt tot op de allerlaatste seconde heb ik getwijfeld om ze toch naar school te sturen. De voorbij 3 weken, en dan vooral de eerste 2 daarvan, leken regelrecht uit de allerslechtste horrorfilm te komen. Er werden dingen vernield door de kinderen (erg dure dingen soms), ze sloegen elkaar, ze brulden, ze maakten ruzie en niet gewoon ruzie neehee de ganse dag door, ze pakten spullen af van elkaar, de dagen waren gevuld met hoog gekrijs en vol agressie, …
Echt 1000 keer iets zeggen op een uur tijd en dan nog weer hetzelfde doen dat niet mag zonder enige aanleiding (in mijn ogen)! Echt volgens mij luisterde een stuk cement beter naar wat ik zei dan mijn kinderen?! Nee, ik overdrijf echt niet!

Vooral de tweede week was een absoluut dieptepunt. Er kwamen zelfs klachten van buren omdat ik zo brulde op de kinderen. Ik heb gehuild dat het geen naam had. Ik heb echt gedacht aan mijn valiezen pakken en te vertrekken met enkel Charlotte want mijn lieve echtgenoot zegt dan wel dat hij het begrijpt maar je merkt aan alles dat dat niet zo is. Hij doet erg zijn best maar hij maakt het nooit mee zoals ik het meemaak. Ik kreeg dus niet het begrip waar ik nood aan had en meedenken naar de oorzaak of een oplossing zat er evenmin in. Ik voelde me echt heel alleen in al dat gedoe.

In elk geval… Ik heb totaal geen idee hoe het kwam. De warmte? Stress voor de start van het nieuwe schema, drukke weekends, … ? Ik heb er totaal geen idee van.

Ik twijfelde dus tot de allerlaatste seconde om ze in te schrijven op school. School?! Nee, ik wilde ze zelfs op internaat! Diegene die ons al jaren volgen weten dat we al veel dieptepunten hebben gehad en echt wel wat crisissen gewoon zijn maar dat ik mijn kinderen NOOIT op internaat zou zetten. Nu was dat dus echt een serieuze optie, zo erg was het.

Maar aangezien ik niet in de titel heb staan ‘Starten op school.’ denk ik dat het nog goed zit… Nu ja, ‘goed’… Ze hebben vorig weekend een keerpunt bereikt. Ik had een zoveelste serieus gesprek met de jongens en het lijkt iets of wat te hebben geholpen. Vooral de twee grootsten zijn weer wat rustiger, Victor helemaal nog niet maar die begrijpt er niets van natuurlijk al is hij wel een beetje de oorzaak met zijn ‘Alles is van mij en van niemand anders ook al heb jij het vast en als jij denkt dat het niet van mij is krijs ik lekker tot je beseft dat het wel van mij is.’-houding en logischerwijze gaan de broers (en ikzelf) daar niet mee akkoord. Oh ja, en nu Charlotte kan sluipen en kruipen is zijn overzijnorenverliefde houding voor zijn zus ook verdwenen want die zus kan nu natuurlijk overal aan en ALLES IS VAN HEM!!!

Maar laat ons focussen op het positieve… De twee oudsten zijn dus weer wat rustiger. Ze kregen de keuze om vroeger met het nieuwe weekschema te starten ook al was/ben ik er nog niet klaar voor (in de zin van lesvoorbereidingen) en dat wilde Lucas graag. Hij heeft duidelijk nog meer nood aan structuur en voorspelbaarheid dus zorgen we daar voor. Sinds afgelopen maandag is hij dus weer volop echt bezig. Thibeau start zoals eerder afgesproken volgende maandag.

Sorry aan alle lieve buren voor het ongelofelijk veel gebrul de voorbije tijd, ik hoop dat de laatste week weer wat beter was?

En aan alle kindjes die vandaag op school starten… Super veel succes met jullie nieuwe schooljaar, je best doen is voldoende, wees gelukkig en ontspannen en groei, groei, groei (maar wel op je eigen tempo)! Ik denk aan jullie allemaal vandaag!

Volg en vind ons leuk op:
Facebook
Pinterest
Twitter
Google+
https://gewoon-wij.be/2016/08/31/officiele-start-nieuwe-schooljaar/

2 gedachten over “Officiële start van het nieuwe schooljaar…

 • 1 september 2016 om 17:37
  Permalink

  Ooooh wat een lastige weken zijn dat geweest! Snap dat je zelfs het internaat hebt overwogen… Vervelend dat je man het begrip niet kan opbrengen 🙁 Ken de details niet, maar het is wel herkenbaar want als hij zelf niet dag in dag uit thuis is ervaart hij ook niet hoe het is.
  Is een continu schema niet een optie? Dan kunnen jullie zelf wel vakantie inplannen, maar dan bijv korter of als je merkt dat de kinderen er behoefte aan hebben? Heb zelf geen ervaring met homeschoolen maar we zijn ons erover aan het inlezen. De oudste is nog geen 2 dus t heeft geen haast 😉

  Beantwoorden
  • 2 september 2016 om 08:52
   Permalink

   Hey Nanouk

   Mijn echtgenoot probeert wel begrip op te brengen hoor, maar het is zoals je zegt, wie er niet de hele dag in zit…
   We hebben een continu schema zowel voor de lessen als voor elke dag, week en jaar. We nemen inderdaad andere vakanties dan op school. Ik hoop nu we weer strikter volgens schema gaan leven het gaat beteren.

   Bedankt trouwens voor je lieve reactie!

   Groetjes Kimberley

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *