Levensweg junior

Tijd voor eens wat anders… Een gezelschapsspel. We hebben er heel erg veel van en we spelen ze dan ook heel erg graag. Ik begin alvast met levensweg junior.
We hebben ook de gewone levensweg maar die is echt nog te moeilijk voor onze jongens. Aangezien we zelf grote fan zijn van de gewone versie. Schaften we ons de junior versie aan voor hen.

Het doel van het spel is om als eerste je avonturenboekje vol te hebben. Een kaartje met tien vakjes in de vorm van een sterretje. De bedoeling is dus om tien sterretjes te verzamelen.
gewoonwij blog levenweg junior hasbro gezelschapsspel -2

Je start met je auto’tje in je eigen ‘huis’ op het spelbord en draait aan het rad. Vervolgens zet je het juiste aantal stappen voorruit. Je kan er voor kiezen om op een bepaalde activiteit al te stoppen. Daarvoor dien je vaak 1 geld kaartje af te geven, er zijn ook gratis activiteien. In ruil krijg je dan een sterretje of als je net daarvan een activiteitenkaartje hebt 2. Je mag elke activiteit slechts 1 keer bezoeken en je bent niet verplicht hier te stoppen. Je kan ook gewoon verder gaan.
Beslis je om toch gewoon je aantal stappen te zetten en eindig je op een geel vakje, wat bijna altijd zal zijn als je gewoon rond stapt, dan moet je een levensweg kaartje nemen. Hierop staan opdrachten en beloningen waarmee je sterretjes kan verdienen. De opdrachten kunnen heel uiteenlopend zijn zoals de tekst van een liedje verder zingen, iets uitbeelden, een vraag stellen aan anderen, … Er kan ook opstaan dat je zakgeld hebt verdiend. Vanalles wat echt super leuk.
Heb je pech dan staat er dat je iets fout hebt gedaan zoals niet opgeruimd en dan moet je een sterretje teruggeven.
gewoonwij blog levenweg junior hasbro gezelschapsspel -3

Het leukste aan het spel vind ik de levenswegkaartjes. Je moet dan dingen gaan uitbeelden, liedjes verder zingen, vragen aan elkaar stellen, … Op die manier oefenen ze hun taal. Daarnaast oefenen ze natuurlijk ook samenspelen, beurt nemen, tegen hun verlies kunnen, maar ook nadenken over bepaalde zaken. Zo zitten er kaartjes bij waarbij je bijvoorbeeld over elke speler iets lief moet vertellen.

De jongens spelen het spel hier heel graag. De pionnen spreken natuurlijk ook heel erg aan, raceauto’s 😉 Helemaal Thibeau zijn ding natuurlijk.

Je kan het spel onder andere kopen bij bol.com.

(affiliate link)

Volg en vind ons leuk op:
Facebook
Pinterest
Twitter
Google+
https://gewoon-wij.be/2016/09/01/levensweg-junior/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *