We zijn nu ons derde jaar thuisonderwijs begonnen en mensenlief wat heb ik al gesukkeld met schrijfgerief! Ik begon met hun eigen pennenzak met daarin enkel de basis zoals een potlood, slijper, gom, lat, … maar al snel moesten er ook elke keer kleurtjes en stiften op tafel, zaten ze met die schaar te spelen of aten ze hun gom op. Toen ik dan bij een collega thuisonderwijzer het geweldige idee zag om pennenpotjes vast te lijmen op een draaidienblad uit ikea, was ik ineens fan. Ook Victor ging op dat moment steeds vaker tekenen en ik zou alles mooi bij de hand hebben. Dus maakte ik me ook zo eentje…

https://www.instagram.com/p/_mzd3lOWq-/?taken-by=gewoon_wij_thuisonderwijs

Echt dolenthousiast was ik over dat ding. Het werkte echt super goed tot Victor steeds vaker en vaker mee aan tafel zat en het super leuk vond om al die potjes leeg te halen of nog erger… De scharen ontdekte en het kan nog erger… de pritt! Het werd een ramp! De plateau stond na 2 maanden nog maar zelden op tafel en kreeg zijn vaste stek op mijn bureau, hoog en droog op twee potjes die waren los gekomen na (stiften en kleurtjes). Vanaf dat moment namen de kinderen gewoon een potlood aan mijn bureau en de kleurtjes en stiften gingen op tafel, dat ging even goed totdat onze kleine peuter het nodig vond om in zijn ‘Alles is van mij’ fase te komen. Van zodra dat dus 1 van zijn broers een stift of kleurtje wilden, kon je er zeker van zijn dat er uren gekrijs volgende. Niet leuk voor mijn oren en nog veel minder voor zijn twee grote broers. Ja, die kleine peuter was baas over de stiften en kleurtjes.

Totaal reddeloos ging ik dan maar bekertjes gebruiken met daarin elks hun eigen stiften. De kleurtjes werden niet zoveel gebruikt dus die bleven gezamenlijk. Ook dat bleek een ramp te zijn. De bekertjes vielen continu om wat voor frustraties bij de jongens zorgde. En zo kwam het dat ik weer op zoek ging naar een nieuw idee.

Ik was de oorlog beu dus elk kind zou zijn eigen spullen moeten krijgen, het mocht niet te bombastisch zijn en liefst zo ordelijk mogelijk en ik zou starten met volledig nieuw materiaal zodat er geen geruzie was over het feit dat de ene een lichter tintje paars had dan de andere en … Ook wilde ik dat het tijdens het knutselen, leren, tekenen, … niet teveel plek op tafel zou innemen want onze tafel is nu éénmaal niet zo ontzettend groot.
Ontelbare ideeën passeerden in mijn hoofd maar uiteindelijk vond ik het voor ons ideale systeem.
gewoonwij tip tekengerij stiften kleurpotloodjes opbergen -3

Ik kocht me bij mepal rosti drie sets belegdozen van 3 bakjes met gekleurde deksels (elk kind z’n kleur). Ik had liever 4 bakjes gehad maar die hadden ze niet en nog 1 apart bijkopen vond ik dan weer te duur (jup, gierige thuisonderwijzer). Ik koos heel bewust voor die van mepal rosti omwille van de gekleurde deksels maar ook omdat ik hun kwaliteit ken, ik betaal liever wat meer als ik er dan zeker van ben dat het mijn kinderen wat langer overleefd.

Toen de belegdozen werden geleverd kon ik ze gaan inladen. Bakje met stiften, bakje met kleurtjes en een bakje met fijne pennetjes, pennen, potlood, schaar, lat, … Een vierde bakje had handig geweest om elk kind ook nog te voorzien van zijn eigen houten hulpblokjes die we hier heel vaak gebruiken maar die houden we nu dus nog apart in de doos waar ze altijd al zaten.

Al zeg ik het zelf… Het eindresultaat mag er zijn. Ik ben super tevreden, de kindjes zijn tevreden en er is geen oorlog meer over wat van wie is! En geef toe… Het is toch echt wel heel ordelijk niet?
gewoonwij tip tekengerij stiften kleurpotloodjes opbergen -1 gewoonwij tip tekengerij stiften kleurpotloodjes opbergen -2

Hoe lossen jullie het probleem van schrijf- en tekengerief op?

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!