Gisteren stopte de My Little Pony vriendschapstour aan de fun in Edegem. Edegem is voor ons toch wel een dik half uur rijden dus ik twijfelde om te gaan maar toen ik aan mijn echtgenoot heel erg stil fluisterend ‘My Little Pony’ liet vallen, weerklonk er plots een luid gegil achter mij ‘APPLEJAAAAAACKKKKK!!! VLIEGPONYYYYYY!!!’ Ahum… zoveel keuze was er precies niet over het al dan niet willen gaan. Het zou nochtans geen groot evenement zijn en de totale rit heen en terug zou langer duren dan het bezoekje aan de bus zelf, maar hé alles voor de kindjes. Daarnaast woont er ook heel wat familie van ons in de buurt dus we zouden wel wat kunnen combineren, maar dan kreeg ik te horen dat vrienden van ons ook graag wilden gaan dus gingen we samen. Ik wist er namelijk een leuke speeltuin in de buurt die we dan daarna met de kindjes onveilig konden gaan maken.

Zo gezegd, zo gedaan. Gisteren reden we dus naar Edegem en bezochten we de vriendschapstour van My Little Pony. We werden hartelijk ontvangen en de kindje konden al snel plaatsnemen op de mat waar ze samen met twee dames van de bus op zoek gingen naar de My Little Pony’s. Ze leerden alle namen kennen. Applejack was overduidelijk Lucas zijn favoriet want wat ging zijn vinger snel in de lucht toen ze vroegen wat de lievelingspony’s van de kinderen waren.
gewoonwij my little pony vriendschapstour uitstap -1

Daarna mochten ze allemaal hun eigen cutie mark uitkiezen (cutie marks zijn de prentjes die op de pony’s hun poep/achterwerk staan), ze kregen er zelf eentje naast hun oog. Wat waren onze jongens hier trots op, maar het allerleukste vond Lucas wat er daarop volgde, zich verkleden in een my little pony voor een foto die ze onmiddellijk mee kregen naar huis.
Ze speelden ook nog een spelletje in domino stijl waarna ze een goodiebag en magazine mochten gaan halen. Nog snel met de My Little Pony’s op de foto en we konden vertrekken richting speeltuin.

Onze kindjes mochten van mij hun zakje niet meenemen, ik ken ze zo’n beetje, dan raken ze wat kwijt en is het weken drama. Dus zakjes in de auto gaan leggen en naar de speeltuin waar de kindjes super fijn speelden. Daarna nog samen gaan eten in de lunch garden en dan hop op weg naar huis. In de auto speelden ze al voluit met de dingen die in hun zakje zaten maar eens thuis kon de pret pas echt beginnen, want daar kregen ze hun ketting en stempels die er bij zaten. We lieten ze dus nog maar wat doen, het plezier op hun gezichtje was zo leuk om te zien! Ook toen ik deze ochtend wakker werd, had ik al een foto via hangout ontvangen van mijn echtgenoot van onze kinderen die alweer aan tafel zaten te spelen met hun My Little Pony spulletjes.
gewoonwij my little pony vriendschapstour uitstap -8 gewoonwij my little pony vriendschapstour uitstap -9

Voor de kindjes was het een meer dan geslaagde uitstap, hoe klein die ook was. Ze zijn super gelukkig met hun stempels, magazine, cutie mark, foto, … Ze blijven er maar over bezig.
Ik als mama was lichtjes teleurgesteld in de grootte van de bus en had misschien net iets meer verwacht van de goodiebag maar hé, wie ben ik als mijn kinderen er zo blij mee zijn. Als ik zie hoe onze kindjes straalden in de bus en hoeveel plezier ze nu hebben dan was het de afstand meer dan waard!

Wij mochten op uitnodiging gaan maar heb je net als wij ook zo’n My Little Pony fans (tussen 3 en 12 jaar) in huis die misschien ook wel een kijkje willen gaan nemen in de My Little Pony tourbus? Kijk dan snel op de website, daar vullen ze steeds de plaatsen met data aan waar de My Little Pony vriendschapstour passeert. Het is overigens gratis.

En echt, My Little Pony kan ook écht voor jongens!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!