Ons thema piraten zit er op en ik geef jullie snel weer een blog met daarin wat we allemaal hebben gedaan, maar deze vonden de kinderen en ikzelf zo leuk om te doen dat ik hem al graag even met jullie wil delen. We maakten namelijk een piratenboot, ik ging echter zodanig mee op in het plezier van de kinderen dat ik heel weinig foto’s heb genomen, maar ik probeer jullie zo goed mogelijk op weg te helpen.

Wat heb je nodig?
– Eierdozen (van 6 eitjes, wij knipten die van 12 doormidden)
– Verf
– Satéstokjes of iets anders dat daarvoor kan dienen
– Gekleurd papier
– Wit papier
– Perforator
– Plakband
– Kurken
– Stiften

We zijn begonnen met het schilderen van de eierdozen. Ieder koos een kleur en ging aan de slag. Die moesten dan natuurlijk eerst een nachtje drogen.
gewoonwij piraten knutselen piratenboot creatief -6

Eens de eierdozen droog waren konden we roeispanen en een zeil maken (dat kan je natuurlijk ook vlak erna doen en het even aan de kant leggen tot de eierdozen droog zijn).
De roeispanen maakten we met behulp van witte ballonstokjes die we nog hadden liggen maar satéstokjes werken even goed. Kleine vormpjes knippen uit gekleurd papier en met plakband vastplakken aan het stokje. Snel en simpel 😉
Voor het zeil knipten we eerst een rechthoek uit wit papier waar we op tekenden. Eens de tekeningen klaar waren, maakten we bovenaan en onderaan in het midden een gaatje met de perforator waar we een stokje door staken, zo hadden we een echt zeil kregen dat bol stond van ‘de wind’
gewoonwij piraten knutselen piratenboot creatief -4

Het zeil zetten we vast in zo’n ‘uitstekend ding’ in het midden van de eierdozen en fixeerden we met plakband. De roeispanen drukten we door de zijkanten heen.

Dan onze piraten, héél belangrijk natuurlijk. Geen piratenboot zonder piraten!
We tekenden op onze kurk eerst de gezichtjes al raad ik aan om dat als laatste te doen want onze gezichtjes raakten wat bedekt onder het papier dat we gebruikten voor de kledij van onze piraten.
Voor de kledij gebruikten we gekleurd papier. Een strookje knippen en rond de kurk kleven. Ook de hoed knipten we uit gekleurd papier en kleefden we rond de kurk.
gewoonwij piraten knutselen piratenboot creatief -2 gewoonwij piraten knutselen piratenboot creatief -3 gewoonwij piraten knutselen piratenboot creatief -5

Piraten in de boot en roeien maar! Tijd om een schat te gaan zoeken!
gewoonwij piraten knutselen piratenboot creatief -1

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!