1 van de allergoedkoopste spellen hier in huis is ongetwijfeld Throw Dice XXL, een kinderyahtzee. Het spel komt uit action en kostte ons als ik het me goed kan herinneren 1,99 euro. Thah, als dat niet goedkoop is.

Wat krijg je voor dat geld?
Een blok met heel wat invulrooster en echt je kan er lang mee verder!
5 zachte dobbelstenen met dierenfiguren op, elke dobbelsteen heeft een andere kleur.

Wat is Throw Dice XXL?
Het is eigenlijk de kinderversie van yahtzee. De bedoeling is om zoveel mogelijk punten te scoren doorheen het spel en dat doe je het snelste door onder andere in 3 worpen 5 dezelfde figuren te gooien. Niet zo simpel want je hebt natuurlijk wel een behoorlijke dosis geluk nodig. Heb je het geluk niet om 5 dezelfde te gooien dan moet je logisch gaan nadenken, welke punten vul ik eerst in en waar kan ik achteraf toch nog meer punten verdienen.

Throw Dice XXL werkt dus met figuren in plaats van cijfers. Figuren van dieren meer bepaald. De kinderen vinden ze super leuk.

Waarom geen gewone yahtzee?
Wel daar waren we mee begonnen. De kinderen wilden graag leren yahtzee spelen en dat wilde ik hen natuurlijk heel graag lezen, het is namelijk het favoriete spel van mijn echtgenoot en ook ik speel het heel erg graag.
Ik kreeg toen nog de tip van meerdere andere ouders dat er een kinderversie bestond. Leuke tip die ik toen afwimpelde, het zou zo ook wel lukken.

Al snel werd echter duidelijk dat ik ongelijk had. De kinderen vonden het spel super leuk maar ze hadden natuurlijk helemaal het inzicht niet. Ze konden wel de juiste combinaties maken maar vulden maar het eerste het beste vakje in wat natuurlijk jammer is want zo gaat wel een heel stuk het doel van het spel verloren.

Toen ik dan Throw Dice XXL zag liggen in action moest ik het wel meenemen. Zo konden ze op een eenvoudige manier het inzicht in het spel gaan krijgen zonder zich zorgen te moeten maken over de cijfers.

Daarnaast kunnen ze deze ook echt helemaal zelfstandig spelen zonder mijn begeleiding. Dat vinden ze zelf super natuurlijk.
gewoonwij-kinderyahtzee-action-3

Wat is er nu allemaal educatief aan het spel?
Voor onze kleuter de dieren. Hij leert de geluiden van de dieren en vind het geweldig deze luid en duidelijk te gaan produceren. Ook leert hij de kleuren aan de hand van de dobbelstenen en gaat hij geregeld dezelfde dieren zoeken.

De twee andere jongens leren inzicht krijgen in het spel en voorruit te denken maar ook rekenen tot 100. Ze tellen namelijk steeds zelf hun punten uit.
Daarnaast leren ze een half woord Engels omdat het spel zelf in het Engels is en ze oefenen er het schrijven van de cijfers mee, iets dat hier zeker niet overbodig is want als je hun wiskundeboeken zou zien… Ahum…

En leren omgaan met verlies blijft hier een heel erg groot werkpunt 😉

Prijs kwaliteit, tiptop in orde natuurlijk 😉
gewoonwij-kinderyahtzee-action-4 gewoonwij-kinderyahtzee-action-2

Hebben jullie ook een kinderyahtzee? Wat vinden jullie er van? Hebben jullie nog leuke ideetjes die we kunnen toepassen met dit spel?
Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!