Afgelopen weekend waren het in Sint-Niklaas vredefeesten. Ik ken zelf de hele geschiedenis niets maar je vind hem vast terug via google 😉 In elk geval is er 1 ding heel belangrijk, luchtballonnen! Héél veel luchtballonnen in alle kleuren, maten en vormen! Jammer genoeg zagen wij er geen enkele want vrijdag en zaterdag zijn we er niet geraakt en toen we er zondag dan wel waren, bleek er teveel wind te zijn waardoor ze niet kon opstijgen en zelfs niet gewoon getoond konden worden, heel erg jammer! Volgend jaar kruisen we gewoon het ganse weekend aan in onze agenda zodat we er zeker kunnen zien!

Maar afgelopen zondag waren we dus afgezakt naar Sint-Niklaas, nu ja, niet zo heel erg ver voor ons en eigenlijk deden we dat ook helemaal niet voor de luchtballonnen maar wel voor Kapitein Winokio. Die zou namelijk die namiddag komen optreden en dat wilden onze kinderen natuurlijk voor geen geld van de wereld missen. Sinds we een boek van de Kapitein wonnen, wordt elk liedje hier elke dag wel tien keer gezongen, ja ik ken ze inmiddels ook wel uit mijn hoofd (samen met die van K3 want daar worden ze mee afgewisseld).

We gingen bewust wat te vroeg, eerst nog wat gezellig rond wandelen in de stad en samen eendjes vissen, een hamburger/hotdog/braadworst eten, … Net niet te laat zagen we de klok richting 16 uur gaan en konden we richting het podium op de Grote Markt trekken. Net niet te laat zeg ik niet omdat we bijna te laat waren, nee dat zeg ik omdat onze kinderen de drukte er al meer dan beu waren en ze wilden zelfs de Kapitein al niet meer zien als het zo druk en luid was, gelukkig kon ik ze overtuigen.
gewoonwij-kermis-vredefeest-kapitein-winokio-mevrouw-de-poes-villa-pace-1 gewoonwij-kermis-vredefeest-kapitein-winokio-mevrouw-de-poes-villa-pace-2 gewoonwij-kermis-vredefeest-kapitein-winokio-mevrouw-de-poes-villa-pace-3

16 uur stipt stond Kapitein Winokio op het podium. Wij helemaal achteraan in het publiek, of net niet in het publiek. Heel bewust ons op het achterste stukje van het plein gezet zodat de kinderen niet ten midden van die drukte hoefde te staan, daar zouden ze echt geen plezier aan beleven. Achteraan hadden we ruimte, stonden we ver weg van de boxen en stond er niet al te veel volk rond ons, zeker niet toen ze achter ons nog wat extra ruimte bij creëerden door dranghekken te verplaatsen, zalig!

Wat hebben we gedanst en gelachen, wat hebben we gezongen en plezier gemaakt! Op een gegeven moment kwamen ze ons ook filmen (of foto’s van ons maken). Wie ons dus ergens ziet verschijnen op een facebookpagina van de stad of op een regionale zender, laat het dan even weten, ik ben namelijk wel benieuwd 😉 Ik heb me trouwens op dat moment niets aangetrokken van het feit dat ze daar stonden met die camera, ik stond te dansen met Thibeau en heb me helemaal laten gaan. Ja, ik was helemaal mee kind.
gewoonwij-kermis-vredefeest-kapitein-winokio-mevrouw-de-poes-villa-pace-5

Na afloop wilden de jongens heel erg graag een handtekening van Kapitein Winokio en Mevrouw Poes en dus gingen we aanschuiven, gelukkig stonden we bijna helemaal vooraan in de rij en moesten we niet te lang wachten. De jongens gingen zelfs op de foto met hen! Stoer!!

En mijn echtgenoot had volgens mij minstens evenveel plezier van mij te zien genieten want hij maakte heel wat filmpjes en foto’s en omdat beelden vaak meer zeggen dan woorden kruip ik uit mijn verlegen hoekje en gun ik jullie met plezier een kijkje. Al lijkt het vast alsof ik meer plezier had dan de kinderen, geen paniek ze hadden minstens evenveel plezier als mama, ze tonen dat alleen niet zo uitbundig 😉

En na het optreden en de handtekeningen gingen we toch nog even kijken naar de mini luchtballonnen die ze toonden, echte grote hadden natuurlijk veel leuker geweest maar ach, het gaf ons een klein idee van wat we mogen verwachten als we de grote volgend jaar misschien kunnen zien.
gewoonwij-kermis-vredefeest-kapitein-winokio-mevrouw-de-poes-villa-pace-6

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!