Slapen, ik hou er van! Echtigentechtig! Hoewel ik in mijn tienerjaren toch steeds op tijd opstond omdat mijn paarden eten moesten hebben, kon ik er toch echt van genieten zolang mogelijk in bed te blijven liggen. Zo bleef ik als het school was ook echt tot de allerlaatste minuut liggen en maakte ik me vervolgens op minder dan een half uur klaar vanaf wekker afdrukken tot op tijd in de klas zijn.
En toen kreeg ik kinderen. Wat was ik gezegend bij die eerste. Echt waar! Onze oudste sliep makkelijk tot 10 à 11 uur en langer en dat hield hij ook goed vol tot zijn broer er bij kwam. Nummer twee hield heel wat minder van slapen maar hij had wel die slaap nodig. Uiteindelijk konden we hem leren tot 8 uur in bed te blijven door middel van 24-uurklokjes op te hangen. Ook kind 3 en 4 blijken echte langslapers te zijn! Zalig!

Toch wil voor mij in bed liggen niet zeggen slapen. Ik denk maar aan Charlotte die nog tussen de 5 en 10 keer op die paar uur dat ik in bed lig, komt eten, Victor die gemiddeld 3-4 keer per nacht wakker wordt, … Slapen wil hier dus niet letterlijk zeggen ogen toen en in dromenland zijn.

Ik zag de tag bij Merel van lotus writings, gebeurt blijkbaar wel vaker dat ik een tag bij haar oppik 😉

Hoe laat ga je meestal naar bed?
Euhm… ergens tussen 1 en 3 ’s nachts. Ik werk vaak nog tot heel erg laat door aan de blog, voorbereiden van lessen, samenstellen van thuisonderwijs materiaal, … We nemen ons elke keer wel voor om toch zeker tegen 24 uur te gaan slapen maar dat lukt echt raar of zelden. Ons huishouden ligt er ’s avonds ook nog en na het huishouden en het computerwerk willen we toch ook nog graag even, héél even ontspannen voor tv. Gewoon wat tijd als man en vrouw.

Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?
Naar het toilet, voordeur checken of die wel op slot is, kindjes gaan checken en onderstoppen, Charlotte voeden, laatste blik op de gsm, lichtje uit en ogen toe.

Wat doe je als je niet kan slapen?
Draaien en keren en na een hele tijd dan toch maar mijn gsm vastpakken. Lezen en blijven lezen van de meest onnuttige dingen vaak tot mijn ogen weer toevallen. Vroeger nam ik een boek tot we met kinderen op de kamer gingen slapen die licht niet zo leuk blijken te vinden ’s nachts.

Hoeveel kussens liggen er in je bed?
Euhm… even tellen. 2 voor mij, 1 voor de echtgenoot en een borstvoedingskussen. 4 dus. Komt er een kind bij dan brengt z’n eigen kussen ook nog mee. Oh, en een berg knuffels.

Wat is je favoriete slaaphouding?
Alles dat goed ligt zolang ik maar met mijn gezicht richting de deur en mijn kind lig is het allemaal goed voor mij.

Waarmee mag je jou altijd wakker maken?
Liefst goed nieuws uiteraard maar ook voor echt slecht nieuws verwacht ik dat men mij wakker maakt zodat ik direct daar kan zijn dat ik moet zijn op dat moment. Al is het maar aan de telefoon om te luisteren.

Hoe laat gaat je wekker ’s ochtends?
Niet!! Leve thuisonderwijs, geen wekker! De kinderen staan ten vroegste om 8 uur op en ik sta samen met de eerste (of tweede) op.

Snoozen of direct opstaan?
Door de week snoozen maar als we weg moeten spring ik altijd direct uit bed, geen getwijfel en gelanterfant dan, maar door doen!

Slaap je uit in het weekend?
Raar of zelden. Op zaterdagvoormiddag is de echtgenoot werken dus is de ochtend niet anders als die door de week en op zondagvoormiddag staat er zelfs een wekker op 7 uur (en een tweede op half 8) om tijdig in de kerk te geraken.

Welke rare dingen doe je in je slaap?
Als kind praatte ik in mijn slaap maar dat doe ik nu enkel nog als ik echt gestrest ben. Ben ik echt compleet overprikkeld dan heb ik naar het schijnt tics in mijn slaap, aldus de echtgenoot.

Wat heb je aan in bed?
Ondergoed en een T-shirt.

Slaap je met je sokken aan?
Nee, bah! Krijg je zo’n onmenselijke zweetvoeten van! Echt mijn kinderen doen het tegen mijn wil wel vaker in de winter, kriebels krijg ik er van.

Hoe groot is jouw bed?
1m60 x 2m en er staat een co-sleeper naast. Klein bed maar kan je perfect met 6 in, geloof mij, al zal ons volgende bed toch heel wat groter zijn want die kinderen blijven niet klein, maar blijven voorlopig wel op tijd en stond bij ons komen liggen.

Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…
Mail, facebook, … checken en direct daarna naar beneden om naar het toilet te gaan.

Droom je elke nacht?
Niet dat ik weet maar wel héél erg vaak en héél erg levendig jammer genoeg. De meeste zijn hier niet echt leuk te noemen.

Welke droom of nachtmerrie kan je je goed herinneren?
Lelijk geboren baby’s bij mij. Kinderen die zelf uit mijn buik kruipen. Mijn echtgenoot die vermoord wordt. Zal ik ze jullie verder maar besparen?

Wat is jouw grootste droom?
Eerlijk? Net genoeg geld om uit de miserie te zijn met ons stomme huisje, maar als ik iets minder egoïstisch ben dan droom ik van vrede, gelijkheid, liefde overal, …

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!