Eergisteren was het weer de eerste les van een nieuw seizoen multimove. Dit jaar zou ik er twee uur gaan zitten want dit jaar gaan er niet 2 maar 3 kinderen het beste van zichzelf geven, nu ja, of toch op z’n minst aanwezig zijn in de zaal. Het was prachtig weer dus hop met de bakfiets richting multimove!

Het eerste uur was voor de twee oudsten. Thibeau kregen we vorig jaar de eerste lessen niet zomaar het veld op en ook tegen het einde had hij vaak geen zin om te gaan maar dat was eergisteren duidelijk anders. Hij rende het veld op en leefde zich een uur lang uit. Lopen, rennen, lachen, spelen, gek doen, … het kon niet op! Wat een genot om naar te kijken.
Lucas was ook enthousiast maar hij moest duidelijk wennen. Na drie kwartier had hij het helemaal gehad en dat was duidelijk te merken ook. Hij begon namelijk zijn broer te pesten, zodanig dat ik moest ingrijpen. Hij was moe, zijn hoofd zat vol en hij was het beu. Hij mocht stoppen van mij maar dat wilde hij natuurlijk niet, hij is niet van het type opgeven en dat bewonder ik ontzettend hard. Hij moest duidelijk weer wennen aan het nieuwe ritme. Hij heeft alle tijd, hij doet het graag en wil zeker nog terug, oef!
gewoonwij-lichamelijke-opvoeding-multimove-stekene-5 gewoonwij-lichamelijke-opvoeding-multimove-stekene-2

Dan het tweede uur… Victor… Ik had op voorhand al aan de meester gevraagd of 1 van zijn broers met hem mee mocht en dat was gelukkig geen probleem, liever mee op het veld dan dat ze lastig deden aan de kant en als dat Victor zou helpen dan zou dat helemaal goed zijn.
Victor was de laatste maanden vorig jaar echt heel erg lastig. Hij liep continu het veld op maar snapte er nog niets van waardoor hij  niet kon meedoen. Ik hield hem dan aan de kant bezig met een bal ofzo die we daar vonden of de meester gaf hem een opgeblazen ballon. Ik ging er dus vanuit dat hij dit jaar wel mee zou willen doen al ken ik mijn zoon natuurlijk beter dan dat.

‘Victor het is u beurt, ga maar.’ hoor ik mezelf noch achteloos zeggen. ‘Eih!!!’, in het Nederlands ‘Nee!!!’ Thibeau ontfermde zich als een ware held over zijn broertje en ging op ooghoogte tegen hem praten en zijn handje vastnemen ‘Je krijgt een ballon als het gedaan is, kom maar, het is echt leuk, je moet niet bang zijn ik ga mee.’ Victor die dacht vast in zichzelf dat Thibeau die ballon mocht opeten en vertrekken want hij ging dus echt het veld niet op. Toen het dan ook nog eens een tikspel bleek te zijn, was zijn keuze snel gemaakt, hij zou dat veld niet op gaan, nog niet met het uitstekende stukje nagel van zijn dikke teen, NIET! Echt alsof hij zich ging laten aanraken door een bende vreemde kleuters van 3-4 jaar, niet goed wijs zeker?!

Thibeau deed nog een half uur mee, Lucas  hield ik zelf aan de kant hoewel die wel mee wilde gaan doen. Hij was zodanig op en er zouden problemen van komen met zijn opgedraaide, wilde gedrag tussen die kleine schattige kindjes die rond huppelde. Na een half uur had ik het dan ook wel gehad. Als Victor niet wilde, ging ik daar echt niet blijven zitten met dat warme weer. In mijn tuin staat een zwembad, konden ze nog lekker in afkoelen. Zodoende gingen we dus naar huis waar ze vrolijk in het zwembad speelden.

Voor de twee grootsten was het een succes, voor Victor wat minder. Ach, hij heeft tijd. We zien wel wat het brengt. Hij krijgt elke woensdag een nieuwe kans en dan is het aan hem om te kiezen of hij al dan niet het veld op wil.

Zelf vind ik daar 2 uur zitten best lang, over en weer naar huis daar begin ik niet aan. Ik zet dus op mijn het-valt-wel-eens-gratis-uit-de-lucht-wishlist zo’n 2-in-1 tablet/laptop met mobiel internet zodat ik daar mijn enige ‘vrije’ namiddag kan gaan besteden aan het schrijven van blogs en voorbereiden van thema’s voor thuisonderwijs, zo zijn die 2 uur voor mij toch ook niet volledig verloren. Moest iemand weten hoe je die wishlist van mij trouwens kan laten werken, aarzel dan niet om het me te laten weten.

Oh en Charlotte? Die was er uiteraard ook bij. Die zat er zoals het een prinses beaamt mooi en lief te wezen. Je kan zeggen wat je wil maar wij hebben toch echt wel de mooiste dochter van de wereld hoor!
gewoonwij-lichamelijke-opvoeding-multimove-stekene-3 gewoonwij-lichamelijke-opvoeding-multimove-stekene-1

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!