Jaja het najaar is weer daar. Binnen onze familie en vriendenkring staat dat gelijk aan ‘Laat de verjaardagskaarten maar komen!’ Ja, het najaar is bij ons niet enkel een dure grap aan cadeau’s voor Sinterklaas en Kerstmis maar ook aan verjaardagen en die dat geen cadeautje krijgen, krijgen toch op zijn minst een kaartje van ons. Door de mamachallenge waarin de opdracht ‘snailmail‘ zat, besloot ik weer echt zelf kaartjes te willen gaan schrijven en dus niet via hallmark online. Nog leuker leek het me om zelfgemaakte kaartjes te gaan versturen.

Daar de eerste jarigen al zijn gepasseerd (waarbij ik weer maar eens kaartjes vergat) besloot ik dat we echt in actie moesten schieten. Het leek me super leuk om er samen met de kindjes te maken. Als ik er wat voor deed, zouden ze ze vast wel namaken (zoals ze altijd doen) en dan had ik, hopelijk, allemaal super leuke kaartjes om te versturen naar iedereen.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik haalde zowat alles boven dat kon dienen om zelf verjaardagskaartjes te maken. Ribbelkarton, gekleurd papier, aluminiumpapier, pomponnetjes, chenelle (of hoe noem je die ijzertjes met fluffy haartjes aan?), stiften, glitterlijm, knopen, het lijmpistool, steentjes, papier met motiefjes op, knutselkarton, pritt, gekleurde gelpennen, … Ik moest mijn keukentafel uittrekken (ja, wij hebben zo eentje die je van 4 personen kan omvormen naar eentje voor 8 personen) om alles kwijt te raken op tafel.
gewoonwij-diy-creatief-verjaardagskaarten-knutselen-1 gewoonwij-diy-creatief-verjaardagskaarten-knutselen-2 gewoonwij-diy-creatief-verjaardagskaarten-knutselen-3

Toen ik daar mee klaar was riep ik de kinderen er bij, ze wisten natuurlijk niet waar eerst kijken en vlogen direct op het materiaal. Ik probeerde nog wat voorbeeldjes te maken maar nee hoor ze gingen lekker zelf aan de slag. Super leuk om te zien!
gewoonwij-diy-creatief-verjaardagskaarten-knutselen-6 gewoonwij-diy-creatief-verjaardagskaarten-knutselen-4 gewoonwij-diy-creatief-verjaardagskaarten-knutselen-5

Victor die is verslaafd aan glitterlijm dat was al snel duidelijk, niet te stoppen was hij en alles hing dan ook echt helemaal vol. De andere twee werkten met verschillende materialen maar het hoofddoel was om toch op z’n minst allemaal een leuk kaartje te maken voor tante Pie haar verjaardag. Vorig jaar hadden we een heel pakketje samengesteld en opgestuurd naar Zuid-Afrika maar dat raakte toen verloren jammer genoeg. Dit jaar zouden we dat dus maar niet doen en het houden bij kaartjes maar ze moesten natuurlijk wel helemaal bij tante Pie passen. En dat is volgens mij ook echt helemaal gelukt. Natuurlijk gaan we die nog niet tonen want het duurt nog wel even voor ze daar aankomen, hopelijk binnen de twee weken, al vrees ik dat ze te laat zullen zijn voor haar verjaardag.

We maakten natuurlijk nog een heleboel extra verjaardagskaarten dus aan al diegene die op onze verjaardagkalender staan… Jullie zullen allemaal een unieke kaart ontvangen, tenminste als ik ze weer niet vergeet te versturen…

Victor zijn creaties:
gewoonwij-diy-creatief-verjaardagskaarten-knutselen-8

Thibeau zijn creaties:
gewoonwij-diy-creatief-verjaardagskaarten-knutselen-10

Lucas zijn creaties:
gewoonwij-diy-creatief-verjaardagskaarten-knutselen-9

Mijn creaties:
gewoonwij-diy-creatief-verjaardagskaarten-knutselen-11

Maken jullie ook soms zelf verjaardagskaarten met de kinderen?

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!