Of eerder, een huis vol Toet Toet en Zoef Zoef.

Twee jaar geleden gaven we voor Victor zijn eerste verjaardag als cadeautip ‘Toet Toet’, ik denk dat we toen bijna het volledige gamma hebben gekregen dat er toen bestond inclusief, uiteraard, 3 Victor Vrachtwagen auto’tjes en alle andere soorten auto’tjes die er bestonden. Ik riep toen nog echt alle kanten op dat hij nooit meer wat zou krijgen daarvan tot ik vorig jaar echt volledig zonder inspiratie zat en de cadeautip werd ‘Zoef Zoef’, jah… Ik maak er niet teveel woorden aan vuil jullie zien op de foto het resultaat wel al ligt er nog een halve bak vol in de kast 😉
gewoonwij-toet-toet-zoef-zoef-vtech-15

Wat is dat nu eigenlijk die Toet Toet en Zoef Zoef?
Zowel Toet Toet als Zoef Zoef zijn een speelgoedlijn van Vtech.
Toet Toet bestaat  uit een hele reeks leuke sets rondom voertuigen. Zo hebben we een bouwplaats met Koos Kiepwagen, een trainstation met Tineke Trein en een luchthaven met Vince Vliegtuig. Jullie merken het al, elke soort auto heeft een naam die begint met dezelfde letter als het type voertuig en deze staan ook steeds op de voertuigen gedrukt, zowel de naam als het type voertuig. Elk voertuig heeft een knopje dat leuke zinnen en melodietjes laat afspelen en tegelijkertijd gaat oplichten. De voertuigen rijden niet uit zichzelf en dat vind ik net leuk, dat bevorderd het spel. De trein is daarop dan weer een uitzondering, die kan namelijk wel zelf rijden en laat dat nu net het enige voertuig zijn dat hier amper wordt gebruikt om mee te spelen. Aan sommige voertuigen kan je ook een aanhangwagentje hangen waar dan weer een baal stro of een ander voertuig oppast. Of gewoon een caravan die je kan aanpikken.
gewoonwij-toet-toet-zoef-zoef-vtech-1 gewoonwij-toet-toet-zoef-zoef-vtech-13

Zoef Zoef is eigenlijk hetzelfde. Zo hebben we een tractor, een kippenboerderij en een gewone boerderij. Het leuke aan Zoef Zoef vind ik vooral de dieren. Ook zij hebben weer een naam die begint met het soort dier zoals Petra Paard en Koen Krokodil. Sommige dieren komen ook met hun kindversie en die hebben geen naam wat ik wel goed vind. Zo heeft een paard gewoon een veulentje en een koe een kalfje. Zo leren kinderen hoe die kleintjes heten zonder enige verwarring van namen. Je kan de kleintjes ook vastmaken aan hun mama, super leuk!
gewoonwij-toet-toet-zoef-zoef-vtech-6 gewoonwij-toet-toet-zoef-zoef-vtech-7

En helemaal niet onbelangrijk natuurlijk… Toet Toet en Zoef Zoef passen perfect op elkaar dus je kan ze eindeloos gaan combineren!

Educatief verantwoord?
Natuurlijk! Welk speelgoed is dat niet? Maar deze zijn het echt wel. Ik vermelde net al de namen van de babydiertjes maar daarnaast hebben ook de sets leuke functies. Ik haal er nu even eentje uit… Het station bijvoorbeeld heeft 3 knoppen. Elke knop staat voor een andere taal. Als je op zo’n knop drukt krijg je eerst het Nederlandse te horen en daarna datzelfde woord in de taal van de vlag die op die knop staat. Maar ook bij Zoef Zoef heb je een educatief gedeelte zoals tellen en het alfabet.
gewoonwij-toet-toet-zoef-zoef-vtech-5 gewoonwij-toet-toet-zoef-zoef-vtech-2

Voor welke leeftijd?
Vanaf 12 maanden tot (volgens een aantal sites) 6 jaar.
Wat ik er van denk? Wel, Charlotte is nu 10 maanden en amuseert zich er te pletter mee. Ze drukt op de knopjes en eet ze maar al te graag smakelijk op. Af en toe mee kloppen op de grond om te luisteren welk geluid dat maakt, is ook echt wel topfavoriet bij haar.
gewoonwij-toet-toet-zoef-zoef-vtech-8
Victor wordt binnen 3 maanden 3 jaar en leeft zich er mee uit. Auto’s via de glijbanen naar beneden duwen, ze overal mee naartoe pakken, er af en toe mee over een spoor rijden, … Hij loopt er echt heel veel mee rond, vooral met de Victor Vrachtwagens uiteraard 😉
gewoonwij-toet-toet-zoef-zoef-vtech-12
Thibeau is 6.5 en Lucas wordt binnen 2 maanden 8 en ook zij spelen er nog heel veel mee. Ze bouwen de wildste wegen en gebruiken er heel wat fantasie bij. Benny Bus die racet tegen Gigi Giraf of Bram Brandweer en Piet Politie die in een wild gevecht zitten, het kan allemaal!
gewoonwij-toet-toet-zoef-zoef-vtech-10

Doordat er hier 4 kinderen mee spelen hebben we dus ondanks de hoeveelheid en het grote aantal auto’tjes absoluut niet ‘te veel’ aan Toet Toet en Zoef Zoef al zal ik er zelf geen meer kopen 😉

Wat met het lawaai van die dingen?
Een heel belangrijke, dat is echt iets wat ik altijd vraag bij anderen als ik een review lees. Ik heb een bloedhekel aan speelgoedjes met geluid en lawaai en we deden dan ook echt alles weg dat er op leek al kochten we voor Charlotte wel een kleine tamboerijn van Vtech (ook een super tof dingetje trouwen). Toet Toet en Zoef Zoef maakt lawaai, de melodietjes blijven dagen in je hoofd hangen maar al bij al stoort het mij niet. Ik vind het zo’n leuk speelgoed dat ik er nu echt niets van kan zeggen. Overigens zijn we van plan weer wat met geluidjes en lichtjes uit te zoeken voor Charlotte haar eerste verjaardag omdat zij (tov Victor die dat absoluut niet werd) echt wel super enthousiast wordt van de geluidjes en lichtjes, we zouden haar echt geen plezier doen met houten speelgoed.

Kwaliteit?
Voor diegene die Vtech niet kennen dan toch anderen zullen dat vast wel weten, de kwaliteit is top. Ik heb kinderen met autisme en eentje met daarbij tourette en een spraakstoornis, speelgoed kan hier dus serieus afzien. Het vliegt door de living alsof het een vliegtuig is en knalt met een snelheid tegen de muur waarvan je denkt dat het in duizend stukken gaat barsten, dat gebeurd ook vaak met speelgoed hier maar van Vtech is er hier nog niets stuk. Zo hebben we bijvoorbeeld al 4 jaar lang 2 storio’s (de eerste nog) afgezien van slijtage en eentje waar het klepje af is werken die dingen nog steeds uitstekend en ik wil niet weten hoeveel die al van het eerste verdiep naar beneden zijn gevallen. Hiermee wil ik niet zeggen dat je er nu mag mee gaan gooien hé!

Tsjah, niets dan goed, ik kan er niets aan doen. Nee, niet gesponsord of iets voor gekregen en ik doe ook niet mee met hun blogkampioenschap, gewoon enthousiast. En waarom ik dan over dit schrijf? Wel heel simpel, de feestdagen komen er aan en ik heb echt niets maar dan ook niets, niets, niets inspiratie. 4 kinderen die jarig zijn, Sint en Kerst wil zeggen dat er toch wel wat inspiratie nodig is en ik weet helemaal niets. En dan zwijg ik nog over de familie die in mijn nek hijgt om cadeautips. Voor de mensen die hetzelfde voorhebben kan deze review misschien helpen, ik ben namelijk ook volop reviews aan het lezen over speelgoed in de hoop wat te vinden.

Waar te koop?
In elke speelgoedwinkel en ook bij bol (affiliate link)

 

En voor het geval jullie nog niet genoeg foto’s zagen… Hier heb je er nog enkele vooral met Charlotte, tsjah een gewillig en knap model hé 😉

Hebben jullie ook Toet Toet en/of Zoef Zoef? Hopelijk zijn jullie dan net zo enthousiast als ik (en de kinderen), ik hoor het graag.
Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!