Een welgemeende super fijne dag gewenst aan elke leerkracht die er is! Leerkrachten van kindjes in gewoon onderwijs en buitengewoon onderwijs die zich elke dag ontzettend hard inzetten, leerkrachten op pensioen maar die zich hun leven lang hebben ingezet in het onderwijs, leerkrachten die thuis zitten op zoek naar een job maar met hun hart en ziel er continu mee bezig zijn, leerkrachten van kleuteronderwijs tot aan de universiteit, …

Maar vooral voor al mijn collega thuisonderwijzers die op deze dag vaak vergeten worden want voor velen zijn ze geen leerkracht. Velen onder ons (waaronder ik) hebben namelijk geen diploma leerkracht. We zijn eigenlijk gewoon mama of papa en worden geen juf of meester genoemd. Toch zijn het deze mama’s of papa’s met of zonder diploma leerkracht die elke dag hun kinderen les geven, die zorgen dat ze kunnen lezen en schrijven, dat hun kinderen elke dag weer verder kunnen ontwikkelen en groeien, dat ze alles krijgen wat ze nodig hebben ondanks dat het op school vaak niet lukt, dat hun kinderen gelukkig zijn, die met zoveel passie alles geven voor hun kinderen of dat nu moet omdat het niet anders kan of uit overtuiging is,  …

Special voor hen ‘Geniet van deze dag, laat hem ook speciaal voor jullie zijn want dat zijn jullie allemaal waard!’ want thuisonderwijs is niet vanzelfsprekend, het is elke dag kei hard werken, een huishouden op zijn kop, veel frustraties maar nog veel meer liefde, het is tranen met tuiten huilen maar nog veel meer lachen en genieten, een huis vol rommel waarbij een knutselacademie in het niets verdwijnt, het is moe zijn en toch eindeloze energie hebben (soms 😉 ), …

Thuisonderwijs dat geef je niet, dat doe je niet, dat leef je! Dus geniet van deze dag en misschien moet je vandaag maar gewoon geen les geven en samen met je kinderen voor tv kruipen en een film kijken, op stap gaan in het bos, een boek lezen terwijl ze spelen, …

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!