Een tweetal (?) weken geleden postte iemand een link in mijn facebookgroep over een fruithoeve waar je appels kan gaan plukken. Ik had er al meermaals naar gezocht maar nooit echt wat in de buurt gevonden. Ook deze was al direct een uur rijden dus liet ik het wat aan me voorbij gaan al bleef het wel in mijn hoofd rond spoken.

Onze kinderen zijn echte appeleters, minstens elke dag een appel per kind en ook ikzelf eentje, maakt dat er hier heel wat appels doorgaan op een week. Toen ik dan toch eens een kijkje ging nemen op de site zag ik dat je voor 0.60 euro per kilo appels kon gaan plukken. Ja, serieus blijven, voor die prijs wil ik dus echt wel een uurtje rijden, zeker als je naar het educatieve gaat kijken. Het leek me echt een super leuke uitstap dus reden we vorig weekend tot bij fruithoeve Picard in Sint-Maria-Horebeke. We zouden dit weekend enkel jonagold kunnen plukken en laat dat nu net de appels zijn die wij het liefste eten, ideaal dus!

Daar aangekomen viel onze euro al… Op de site stond dat je zelf voor zakken/bakken moest zorgen… Vergeten! Typisch. Gelukkig stonden er ook kruiwagens die je gewoon kon gebruiken maar al snel bleek dat je dus echt wel een zak/bak nodig hebt om te kunnen wegen achteraf, gelukkig kregen we daar drie grote zakken. We werden echt super vriendelijk onthaalt en verder gestuurd naar een eerste standje waar we wat uitleg zouden krijgen en appels, peren en appelsap konden proeven. We wandelden met Victor in de kruiwagen en twee laaiend enthousiaste kinderen tot aan het standje. Ik proefde een appel samen met Victor en Joeri een peer, allemaal een bekertje appel… wat?! Appelsap! Echt mmmm!!! Ik rij bij het typen alleen al bijna terug voor nog een paar kartons van 5 liter! Echt puur 100% troebel appelsap is zooooo lekker! Veel beter dan wat je in de winkels kan kopen hoor!

We kregen nog uitleg over hoe je een appel moet plukken. Dat doe je namelijk niet door hem van de tak af te trekken, nee, je neemt hem bij zijn poep (de onderkant dus 😉 ) en duwt hem naar boven. Klinkt niet zo moeilijk toch? Dus wandelden we verder met Victor in de kruiwagen. Na een stukje wandelen werden we weer opgewacht door een vriendelijke medewerker die ons tussen twee rijen appelbomen in stuurde om gezellig te plukken.

Wat leuk was dat! Gewoon dat gevoel alleen al, die rust die over je valt zelfs met 4 kinderen. Gewoon rustig tussen die appelbomen wandelen. Nu ja, rustig… Lucas die was niet te houden. De ene na de andere appel werd geplukt. Ook ikzelf had er tamelijk wat plezier in en ook mijn wederhelft zag ik genieten bij het af en toe een appeltje uit een boom plukken. Het was echt enorm genieten! Victor nam stoer alle appels in ontvangst en stopte ze in de zakken. Heel even kwam hij uit de kruiwagen want aan een aangrenzende weide stonden namelijk enkele van zijn lievelingsdieren, koeien! Die moest hij echt wel van dichtbij gezien hebben.

Toen we 2.5 zak gevuld hadden, besloten we dat het wel goed geweest was, tegen dat we die allemaal op zouden hebben… We wandelden rustig weer naar het begin en gingen nog even kijken in de loods/schuur. Daar namen we een karton van 5 liter appelsap mee (waarom maar 1?!), 10 kg aardappelen en 3 kg peren. Bij het wegen bleken we 17 kg aan appels mee te hebben… Nog even betalen en dan alles in de auto stoppen.

Allemaal in de auto vast zetten en een appel bij de hand en we konden weer huiswaarts vertrekken terwijl Lucas en Thibeau de hele tijd druk zaten te vertellen over hoe leuk het wel niet was. Dit wordt een jaarlijkse uitstap vanaf nu!

Voor wie dit jaar nog wil gaan is het NU de moment! Dit weekend is bij fruithoeve Picard het laatste moment om appels te gaan plukken, jonagold en greenstar.

Ik had mijn fototoestel niet mee, ik dacht niet echt dat ik veel foto’s zou maken gezien het bezig zijn met de kinderen enzo op dat moment maar wat heb ik daar nu spijt van. Gelukkig heeft mijn gsm ook een degelijke camera waardoor ik toch nog fijne foto’s heb (en veel 😉 )

Genieten jullie mee?

Zijn jullie ook al eens zelf bessen, appels of peren gaan plukken? Zo ja, waar? Ik ben razend benieuwd!
Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!