Een tijdje terug was ik op zoek naar nog wat leuke knutselprojectjes voor de herfst en waar kan je dan beter inspiratie opdoen dan op pinterest? Al snel vond ik er een super leuke appelboom en achter mij hadden een paar oogjes hem ook gezien. ‘Die wil ik maken mama!’

Zo gezegd, zo gedaan!

Voor welke leeftijd?
Ik deed deze met onze kleuter van bijna 3, eerste leerjaar (6.5) en derde leerjaar (bijna 8).

Wat leren ze?
Onze kleuter oefende het meeste. Zo oefende hij op knippen, scheuren, propjes maken, de kleuren groen, blauw en rood en zijn beurt afwachten. Zoek je dus vooral een leuke knutselopdracht op de motoriek te ondersteunen dan zit je met deze voor kleuters zeker goed!
Maar ook onze twee oudere jongens leerden er nog wat van. Zo rekenden we met de knopen, telden we onze stukjes gras, we hebben gepraat over de cyclus van de appelboom en we hadden heel veel plezier.

Wat heb je nodig?
– blauw, stevig papier (tekenpapier of karton)
– groen papier (mag gewoon gekleurd papier zijn)
– een wc-rolletje, of keukenrol die je door midden knipt
– crêpepapier in verschillende tinten groen
– rode knopen
– lijm (wij gebruikten pritt en het lijmpistool)
– een schaar

Aan de slag!
Eerst gingen we uit een groene strook gras knippen. Gewoon kleine knipjes geven in de strook zodat er allemaal kleine grasprietjes ontstaan. Deze kleef je met pritt vast onderaan op een korte zijde van je blad.
gewoonwij-creatief-knutselen-appelboom-knopen-diy-1 gewoonwij-creatief-knutselen-appelboom-knopen-diy-3

Vervolgens knipten we een halve keukenrol in de hoogte in 2 zodat we een boogje over hielden. Deze kleefden we op ons gras vast met het lijmpistool, dit wordt de stam van je boom.
Daarna was het tijd om crêpepapier te gaan scheuren en in propjes te duwen. Deze propjes plak je met pritt in de vorm van de kruin van een boom vast op het blauwe blad boven de halve keukenrol (je stam).
gewoonwij-creatief-knutselen-appelboom-knopen-diy-2 gewoonwij-creatief-knutselen-appelboom-knopen-diy-4 gewoonwij-creatief-knutselen-appelboom-knopen-diy-5

En dan komt, volgens mijn jongens, het allerleukste. De appels in de boom hangen. Dat deden we ook weer met het lijmpistool, we probeerden eerst nog met knutsellijm enzo maar die hield het niet. Appels in de boom, appels die uit de boom vallen en appels die op de grond gevallen zijn. Wat vonden ze het leuk om overal die appels te kleven.
Na de appels ben je klaar! Ik vond het resultaat echt super leuk! Vooral het 3D effect dat je krijgt, niet het zoveelste platte knutselwerk maar een echte levendige appelboom!
gewoonwij-creatief-knutselen-appelboom-knopen-diy-7 gewoonwij-creatief-knutselen-appelboom-knopen-diy-6 gewoonwij-creatief-knutselen-appelboom-knopen-diy-8

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!