Ik begin bij het begin. Zoals jullie eerder op de blog konden lezen, maakte mijn lieve echtgenoot een thuisonderwijskast op maat voor mij. Een kast waarop ik tot op vandaag nog geen seconde spijt van heb gehad. Ze staat nu iets meer dan een jaar prominent aanwezig in onze keuken en zit ondertussen echt vol, stampvol! Jammer genoeg is er geen ruimte om ze verder uit te bouwen, tijd dus dat we wat vorderen in onze verbouwingen zodat ik heel de gang kan laten vol bouwen 😉

Maar bon, dus geen plek om uit te bouwen wil niet zeggen dat we ze niet kunnen upgraden toch?

Ik zag laatst in een groep op facebook dat een school krijtborden gratis weg gaf. Ik reageerde en er bleken nog twee kleine krijtborden over te zijn, nu ja, klein voor een school misschien. Met een grootte van 1m20 bij 2 meter zijn het toch al behoorlijke borden voor ons kleine rijhuisje. Ik weet nog dat ik toen zei ‘Die moeten binnen de week een plaats krijgen.’ We gingen de borden ergens in augustus ophalen… Weken aan een stuk verhuisden de borden van binnen naar buiten en weer naar binnen. Overdag buiten om leuk op te tekenen en ’s avonds naar binnen want ze kunnen niet tegen vocht en water. Allemaal heel leuk en dat stoorde niet, al stonden ze wel vaak ik de weg maar nu de herfst al een maand bezig is, het steeds kouder wordt en ook steeds regenachtiger, is dat dus geen optie meer, gevolg… De borden stonden binnen voor elkaar tegen de kast, dik in de weg.

Ik begon ze dan maar te gebruiken voor tijdens onze thema’s. Ik schreef er vooral dan de kernwoorden op die bij dat thema pasten, dat stond best wel leuk. Maar ja, borden op de grond, kruipende Charlotte en een Victor die overal langst ‘schuurt’ als hij ergens voorbij wandelt, maakten dat het een boeltje werd elke keer.
Jullie kunnen je vast voorstellen dat ik dus begon te zagen tegen mijn wederhelft, maar we raakten maar niet in de winkel om samen naar een oplossing te kijken. Ik wist exact wat ik wilde, 1 krijtbord dat kon schuiven voor mijn kast. Het andere konden we dan in de gang ophangen.

Drukke weekends gingen voorbij maar gisteren raakten we dan eindelijk in de brico plan-it! Yiehaa! We zochten en vonden de schuifsystemen maar ahum, wat een prijzen! Echt ik viel stijl achterover. We bekeken goedkopere oplossingen maar het punt bleef wel ‘Het moet boven blijven, ook als de kinderen er wild mee gaan doen.’ Veiligheid boven goedkoop uiteraard. Toen we dan toch maar weer bij de schuifsystemen belandde zei Joeri ineens ‘Seg, maar ik zet gewoon een lat op de kast en dan laten we de twee borden achter elkaar door schuiven.’ Zie, daarom ben ik dus met hem getrouwd hé! Top idee!

We zochten de juiste geleiders en wieltjes uit en wandelden naar de kassa waar we onze bankrekening even pijn deden, gelukkig waren die krijtborden toch al gratis 😉
Oh ja, de jongens hadden trouwens heel veel plezier in de brico plan-it met het autowinkelkarretje!
gewoonwij-kast-op-maat-thuisonderwijskast-krijtbord-diy-1

Die avond kwamen we thuis, stopten de kinderen in bed en heel laat begon de man nog aan de kast. Met twee latten afvalhout en een doos vijzen ging hij aan de slag. Hij werkte nog door tot 12 uur ’s nachts en kreeg 1 bord omhoog. Ik was al helemaal in de wolken! Vandaag werkte hij samen met twee van de drie zoons verder en nu is het helemaal klaar! Mijn keuken lijkt nu op een echte klas. Maar hoe schools het er ook mag uitzien, zo wordt het zeker niet gebruikt. Gelukkig weet ik dat we de lessen totaal anders aanpakken dan in het klassieke onderwijs en dat maakt dat het schoolse uitzicht me helemaal niet stoort. En de kinderen? Die zijn er ook heel blij mee want nu kunnen ze rustig tekenen zonder dat ze in de weg zitten en op de grond moeten liggen.

Oh en het laatste bijkomende voordeel… Je ziet de rommel in mijn kast niet meer! 😉

Bon, jullie willen nu vast wel zien waar ik zo ongelofelijk blij mee ben zeker? Mijn excuses alvast voor de slechte gsm foto’s, ze horen er nu éénmaal bij in ons gezin.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!