Toen we een hele tijd terug op zoek waren naar kastanjes vonden we zonder dat we het wisten verschillende formaten bolsters, van heel klein en gesloten naar open gevallen bolsters. Toen de jongens de verschillen zagen en vroegen hoe dat kwam, speelde ik daar natuurlijk handig op in door te vragen of ze alles over de kastanjeboom wilden leren. Enthousiast als ze waren riepen ze ‘JAAAA!!! NUUUUUU!!!’ Ja, ‘nu’ dus was het op dat moment.

Ik zette de laptop open en ging samen met de kinderen op zoek naar verschillende prentjes. Prenten van de levenscyclus van de paardenkastanje, maar ook prenten van typische kenmerken zoals het uitzicht van de schors en het blad van de paardenkastanje. Ik printte alles in drievoud uit en samen gingen we aan de slag met schaar, stift en lijm.

We bekeken de prenten goed, legde de prenten in de volgorde en kleefden ze vast op ons blad waar we dan bijschreven wat het was. Terwijl we dat deden bekeken we ook de bolsters die op tafel lagen. We legden ze in de juiste volgorde en bekeken wat er anders was aan elke bolster, eens klaar met het bestuderen van de buitenkant, kwam de binnenkant aan bod. We deden dus alle bolsters open en vergeleken de kastanjes die er in zaten. We vonden zelfs de zaadjes die later kastanjes worden in de bolster. Zelfs ik zat verbaasd te kijken, echt heel leuk om te doen!

Oh en automatisch leer je ook weer over de seizoenen, heel belangrijk hier want dat is iets dat om 1 of andere reden niet goed blijft hangen. De seizoenen kunnen elkaar volgens mijn kinderen echt in elke volgorde opvolgen.

Ook Victor deed natuurlijk weer mee. Hij kreeg zijn eigen prentjes, knipte in papieren en kleefde zijn prentjes op zijn A3 blad. Wat was hij trots op zijn resultaat!
gewoonwij-herfst-paardenkastanje-creatief-educatief-diy-3

 

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!