Toen ik laatst verfstiften bestelde voor mijn sorteerdienblad met stenen, bestelde ik ook in 1 keer een set krijtstiften. Nu de krijtborden hier namelijk aan de kast hangen valt al dat krijt in stof naar beneden als we er mee schrijven of tekenen en ligt de grond vol. Met een rondkruipende baby en drie rond rennende kinderen is daar niets leuk aan. Toen ik dan ook krijtstiften kruiste op een aantal facebookgroepen voor leerkrachten was ik meteen om. Tijdens mijn zoektocht naar een set min of meer betaalbare krijtstiften kwam ik tot de ontdekking dat je die niet enkel kan gebruiken op krijtborden. Je kan ze namelijk ook gebruiken op ramen, spiegels, papier, … Het is ook volledig afwasbaar zolang je tekent op afwasbare oppervlakken, van krijtverf krijg je het bijvoorbeeld niet zomaar af. Of het uit kleren gaat, daar moet ik nog achter komen, testkleding genoeg inmiddels.

Jahaaa, ze werden hier direct getest natuurlijk. De kinderen tekenden er onmiddellijk op los. Zowel op het krijtbord als op onze ramen. Wat een plezier hadden de jongens vooral toen ze op de ramen mochten tekenen, ah ja dat mag normaal niet! Ik in het begin wat minder. De eerste tien minuten leken die stiften wel lek, echt de hele vloer en mijn kinderen hingen onder de krijtstift, het drupte er echt uit. Ik wilde ze al aan de kant leggen en een klachtenmail sturen maar na het nog even de kans te geven, loste het probleem zichzelf blijkbaar op. Na een tijdje stopte het lekken en konden ze er gewoon proper mee werken zolang ze niet op de stift gingen duwen, als je er op duwt komt er namelijk extra ‘verf’ vrij, niet dat ze dat deden maar toch een belangrijk aandachtspuntje.

Ik wil de stiften nu gaan inzetten om bij grotere thema’s een leuke tekening op de ramen te zetten, om het krijt te vervangen voor het krijtbord maar ook om bijvoorbeeld cadeautjes te pimpen. Op papier geven ze namelijk ook echt een heel leuk effect. Nu ja, in de eerste plaats zijn ze hier voor de kinderen, ze hebben er plezier mee en oefenen zonder het te weten er hun schrijfmotoriek mee. Al wat we stiekem educatief kunnen inzetten is welkom hier in huis.

Witte krijtstiften kan je zowat overal krijgen, ik denk dan aan bol, hema, … Ik kocht een set kleuren krijtstiften bij interoffice.nl. Een voor mij nieuwe webshop maar met vlotte service dus ik kan hem zeker aanraden. Ik had enkel wel niet gekeken naar de dikte van de stift en ik zit nu met hele dikke in huis, super leuk om prenten in te kleuren maar ik ga me binnenkort toch dunnere kopen en ik zag dat ze ook nog andere kleuren hebben. Ik ga dus maar gewoon een voorraad inslaan binnenkort.

Hebben jullie krijtstiften in huis? Waarvoor gebruiken jullie ze?
Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!