Laatst las ik deze tag bij Merel, maar oorspronkelijk komt hij van bij Tamara. Aangezien ik hou van de kerstsfeer, de liefde en het samen zijn en het nog maar 2 maanden – 3 dagen verwijderd is van vandaag, besloot ik om deze tag in te vullen.

Is het al bijna kerst? Hoeveel dagen nog tot het kerst is?
Jahaaa, nog 59 dagen!

Op een schaal van 1 tot en met 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?
Op dit moment een 7 omdat er nogal veel geregeld moet worden en er nogal wat dingen zijn waar ik me op dit moment aan stoor, waar ik me niet aan zou mogen/willen storen als ik aan kerst denk.

Wanneer zet jij de kerstboom op?
Normaal doen we dat het eerste weekend na Sinterklaas, maar ondertussen hebben we gemerkt dat dan de mooiste kerstbomen vaak al verkocht zijn dus als Sinterklaas in het begin van de week valt dan zetten de boom het weekend er voor al op.

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?
Niet zoals de mijne er uit ziet in elk geval, die is al 8 jaar hetzelfde wegens geen budget daarvoor 🙁
Mijn ideale boom is een volle mooie boom met veel takken en naalden, een prachtige kerststal er onder, met een paar leuke ingepakte pakjes er onder, veel kerstballen en slingers en een boel zelf geknutselde dingen van de kinderen. Oh en het belangrijkste, hopen lichtjes! Ik hou van kerstlichtjes!

Wat is je favoriete kerstliedje?
Ik geef jullie het favoriete van de kindjes 🙂 Dat is sneeuwvlokjes/sneeuwklokjes omdat ze dromen van een winter met veel sneeuw en stiekem droom ik er mee van.

https://www.youtube.com/watch?v=7F8gt3-R0U0


Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?

Dat het om pakjes en eten draait! En nog erger, ruzie maken op kerst!

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meeste uit?
Geen enkel, als het maar met liefde gemaakt is en met mijn dichte familie/vrienden kan opgegeten worden. Maar een chocoladedessert kan er altijd wel in hoor 😉

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?
Iets dat ik in mijn kast vind. Gezien de borstvoeding is de meeste feestkledij niet zo geschikt. Ik ben ook geen shopper dus het idee dat ik me dan suf zou moeten zoeken naar wel iets feestelijks, borstvoedingsvriendelijk en dat toch ook nog te dragen is daarna en niet in de kast blijft hangen, doet me huiveren. Af en toe waag ik me er aan maar dit jaar zit dat er niet echt aan te komen.

Hoe ziet de kerst er bij jou over 25 jaar uit?
Samen met al mijn kinderen en hun partners en uiteraard mijn kleinkinderen die er dan vast wel al zullen zijn, hoop ik… Allemaal aan een grote tafel zitten lachen en plezier maken in een mooi versierde woonkamer. Dat ze allemaal tot bij ons thuis komen om samen te vieren, ja stel je jezelf maar zo’n tv scène voor, zo iets mag het echt wel zijn voor mij.

Maar ook hoop ik dan de tijd, de moed en de kracht te vinden om me in te zetten voor diegene die geen mooie kerst hebben door omstandigheden.

En tot slot: wat geeft jou nou echt het kerstgevoel? Heb je een traditie? 
Lichtjes, kaarsjes, familie en vrienden, 5 euro pakjes ipv dure cadeaus. Het kerstverhaal lezen. Elke kerstavond lezen we thuis samen met de kinderen hetzelfde boekje over hoe Jezus komt voor iedereen, ook voor de allerkleinsten onder ons.  Stil staan bij de geboorte van Jezus, zo belangrijk!

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!