Eergisteren organiseerde de gezinsbond in onze kleine gemeente een leuke namiddag voor kinderen. Reizend poppentheater Sloef zou komen met een leuke voorstelling ‘Kwibus’ voor kinderen van de tweede en derde kleuterklas en het eerste leerjaar. We gaan niet vaak naar een activiteit van de gezinsbond (de enige andere die we ooit deden was naar het museum gaan tijdens de krokusvakantie, ook al zo’n succes toen!) maar deze sprak me toch wel enorm aan dus gingen we eergisteren op stap. Een half uurtje voor de voorstelling begon, deden we onze schoenen en trui’s aan en wandelden we de voordeur uit. Het zou namelijk letterlijk achter onze hoek plaats vinden dus te voet gaan was het meest voor de hand liggend.
gewoonwij-reizend-poppentheater-sloef-op-stap-theater-thuisonderwijs-1

De kindjes waren vol spanning maar ik ook. Het was namelijk de eerste keer dat we naar een poppentheater gingen met hen en ik wist dus absoluut niet wat verwachten en al helemaal niet hoe de kinderen het zouden vinden.

Bij het aankomen nog even betalen en dan hop een plaatsje zoeken. De twee oudsten op de eerste rij, Joeri met Victor aan de buitenzijde op de tweede rij en ik met Charlotte op de derde rij aan de buitenkant, ouders werden namelijk gevraagd aan de buitenkant te gaan zitten zodat alle kindjes goed zouden kunnen kijken en dat is maar logisch ook toch? We moesten nog een kwartiertje wachten, gelukkig begon het theater maar een kleine vijf minuutjes te laat waardoor het voor de kinderen geen echte stress werd.
gewoonwij-reizend-poppentheater-sloef-op-stap-theater-thuisonderwijs-2

Wat werd het een leuke ervaring! Bij het starten klapten onze jongens direct vrolijk mee en er was super veel interactie met de kinderen in de zaal. Ik zag/hoorde onze jongens mee roepen, lachen, klappen, antwoorden op vragen, … Wat een plezier! Ik had ook helemaal niet verwacht dat het educatief zou zijn maar dat was het zeker wel! Het verhaal van Kwibus ging namelijk over een jongetje dat zijn boek terug naar de bibliotheek moest brengen. Tijdens het verloop van het verhaal vertelt zijn mama over de veiligheid op straat met een fluo vestje, gaat het over de regels in een bibliotheek, dat je zorg moet dragen voor je spullen, je kamer opruimen, … Als het jongetje dan een hondje vindt en dat wil houden, wordt er heel duidelijk weer gegeven dat voor een dier zorgen ook echt wel meer met zich mee brengt dan enkel spelen en knuffelen. Allemaal op een super leuke manier gebracht, ik bedoel maar… een hond die depri is, is gewoon echt grappig. Onze kinderen spelen het nu de ganse tijd na en blijven zich er een breuk mee lachen.
gewoonwij-reizend-poppentheater-sloef-op-stap-theater-thuisonderwijs-3 gewoonwij-reizend-poppentheater-sloef-op-stap-theater-thuisonderwijs-4 gewoonwij-reizend-poppentheater-sloef-op-stap-theater-thuisonderwijs-5

Wat de jongens er van zeiden:
‘Super spannend met die haai!’
‘Kei grappig!’
‘Depriiiii!!!! BOENK!!!’
‘Mama, wij hebben ook zo’n veilig vestje hé?!’
‘Wij willen terug!’
‘Kunnen we nog eens gaan?’
‘Super leuk!’

Na even opzoeken op de website van reizend poppentheater Sloef blijkt dat dit poppentheater veel meer educatieve voorstellingen heeft! Zo zijn er voorstellingen over afval sorteren, fit en gezond en helm en hesje. Daarnaast zijn er ook enkele avonturen voorstellingen zoals deze van Kwibus die wij zagen. Of voorstellingen over Sint en Piet! Er zijn er nog veel meer hoor, ga maar eens op de site kijken!  Zeker een aanrader voor scholen op zijn minst en volgens mij ook heel leuk voor op feestjes of andere plaatsen waar meerdere kinderen samen komen.

Onze jongens van 3, 6.5 en bijna 8 vonden het in elk geval fantastisch en zouden zo nog eens terug gaan! Als je dus de kans hebt om eens naar een voorstelling te gaan kijken… Niet twijfelen, zeker doen!

En ik? Ik ga vanaf nu toch wat beter de activiteiten van de gezinsbond in de gaten houden.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!