Ik ben altijd wel te vinden voor leuke snufjes. Ik ken er zelf op zich niet heel veel van maar eens ik ze door heb ben ik doorgaans fan. Toen er dan ook een WowWee Lumi gaming drone werd geleverd, was ik razend benieuwd naar wat die allemaal zou kunnen, zeker nadat ik de doos zag. Ja, ik heb een zwak voor leuke verpakkingen.
gewoonwij-wowwee-lumi-gaming-drone-review-10

Ho wacht, een drone?! Dat mag helemaal niet, daar zijn regels over en … Laat ik jullie al direct geruststellen, Lumi (zoals wij hem hier kort noemen) is niet van het type drone dat je in de media ziet verschijnen.

Wat is WowWee Lumi gaming drone dan wel?
Lumi is een kleine lichtgewicht drone voor binnen, zonder camera. Een drone waar je spellen mee kan spelen.
Lumi heeft ingebouwde obstakeldetectie waardoor hij niet tegen muren gaat aanvliegen, ideaal dus om binnen te gebruiken.
Het is echt speelgoed voor jong en oud, vanaf 8 jaar. De reden dat hij al vanaf 8 jaar te gebruiken is, is omdat hij over een unieke FollowMe technologie beschikt. Hierdoor is Lumi in de lucht houden echt kinderspel. Alsof dat nog niet genoeg is bezit hij ook nog leds die van kleur veranderen tijdens het spelen.

Hoe werkt WowWee Lumi gaming drone?
Heel eenvoudig, je download de app op je smartphone of tablet. De app koppel je dan aan je eigen Lumi en je kan gaan vliegen.

Wat kan je allemaal doen met de WowWee Lumi gaming drone?
Eerst en vooral vrij vliegen. Je hebt een makkelijke en moeilijke modus. Je vliegt door de kamer en bestuurt Lumi vanaf je smartphone of tablet. Wil je het vliegen wat spannender maken? Geen probleem, de app bevat een aantal ingebouwde trucs die je Lumi kan laten uitvoeren zoals draaien en een salto. Wil je naar een andere kamer? Geen probleem, Lumi volgt je daar naar waar jij gaat.

Daarnaast heb je ook nog twee spellen. Het spel Lumi to the beat is een spel waarbij Lumi steeds van kleur verandert, de bedoeling is dan om zoveel mogelijk na elkaar op de correcte kleur op je scherm te drukken. Dit spel kan je spelen op de Lumi song maar evengoed met een nummer uit je eigen playlist.

Bouw je choreografie is het andere spel. Hierbij ga je op de Lumi song of op een eigen nummer je Lumi programmeren om trucs uit te voeren terwijl het liedje afspeelt. Naast de trucs die je kan instellen kan je er ook voor kiezen om hem ondertussen verschillende kleuren te laten oplichten. Heb je de dansmoves met Lumi helemaal onder de knie? Dan kan je nog een echte dance battle houden met je vrienden door gebruik te maken van de multi-drone mode!
gewoonwij-wowwee-lumi-gaming-drone-review-8

Wat vinden wij van de WowWee Lumi gaming drone?
Lumi wordt geleverd met een zeer beknopte handleiding. Ondanks de tutorials in de app zelf bleek dat die eerste vluchten niet zo vanzelf gingen. Ik was ontzettend bang dat hij snel stuk zou gaan als ik zag hoe vaak hij neer stortte. Ik besloot uiteindelijk om de handleiding even op het internet op te zoeken. Al snel werd alles duidelijk en inderdaad het is super makkelijk om de drone in de lucht te houden. Van zodra we door hadden hoe hij werkte, kon er echt gespeeld worden.

Vooral Lucas was niet meer te stoppen! Elke keer als de batterij plat was, moest die onmiddellijk weer opgeladen worden. Ja, heel lang kan je er niet mee vliegen. Volgens de handleiding 7-8 minuten maar ervaring leert mij dat je best wel wat langer kan vliegen (wij vlogen er vaak een kwartier mee) als je hem niet de hele tijd salto’s laat doen. Eerst was dit toch wel een teleurstelling maar nadat ik wat ging opzoeken bleek dat als je iets wil dat langer kan vliegen, je al snel heel wat meer betaald ook en ach, in minder dan een uur is hij weer volledig opgeladen. Ik heb Lucas er eigenlijk nooit over horen klagen.

Maar niet enkel Lucas vond het ontzettend leuk, ook Joeri, Victor en ik speelden er op los. Victor speelde samen met Joeri en Lucas een soort van pingpong spel met Lumi. Je gaat dan je handen houden voor de obstakeldetectie waardoor hij weer de andere kant op gaat, zo kan je hem heen en weer naar elkaar toe laten vliegen.

Educatief verantwoord?
Tsjah, een thuisonderwijzer moet het behandeld zien niet? Ja, het is zelfs nog educatief verantwoord ook. Oké, het is vooral heel erg leuk speelgoed maar Victor kon door er samen met papa mee te spelen toch de kleuren mee oefenen.
En ook muzische vorming kwam uitgebreid aan bod want wat is nu niet leuk aan dansen met Lumi?

Allemaal pluspunten, zijn er ook minpunten?
Ja, een echt minpuntje vond ik toch wel dat je elke keer een schroevendraaier nodig hebt om de batterij te verwijderen om deze op te laden (met usb-kabel). Aangezien Lucas er hier echt wel heel veel mee speelt, moet ik dus echt wel 5 – 6 keer per dag dat vijsje los draaien en hoe goed je dan ook mag vijzen, dat slijt nu éénmaal.
Daarnaast, als hij een aantal keer crasht, al gaat dat wel over eens je het onder de knie hebt maar in het begin hadden we er dus wel echt last mee… Dan moet hij toch wel een aantal keer gereset worden (batterij er even uithalen en weer insteken) omdat hij anders niet meer naar behoren reageert. Maar zoals ik zeg, eens je het onder de knie hebt, ga je niet meer crashen en is dat probleem dus van de baan en hij werkte elke keer weer perfect daarna. Hij ziet er breekbaar uit maar is echt van super kwaliteit.

Kortom de minpunten wegen absoluut niet op tegen de pluspunten. Wij zijn er super blij mee en er wordt hier ontzettend veel en graag mee gespeeld.

Waar te koop? Wat is de prijs?
Bij verschillende speelgoedwinkels zoals Bart Smit, Intertoys, … maar ook bij bol.com en dergelijke. Te koop voor de prijs van 99.99 euro.

Maar hoe kan je nu zelf echt zien hoe leuk het is? Wel, door filmpjes te zien dus deed ik mijn best om er zelf eentje te maken. Wil je graag nog meer zien dan vind je vast je ding wel op het youtubekanaal van WowWee zelf. Zoek je toch nog naar meer informatie dan kan je steeds een kijkje gaan nemen op hun facebook of instagram pagina. Ze hebben trouwens nog veel meer leuke producten.

In samenwerking met WowWee. Wil je graag meer weten over hoe ik over samenwerkingen denk? Dat kan hier.

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!