Ons thema kleuren zit er al weer even op en ik deelde jullie al hoe wij het niveau opdreven door de regenboog uitgebreid te bespreken en hoe we het leuk maakten door enkele experimenten te doen rond de kleuren. Maar we deden ook nog andere dingen. Zo maakten we net als bij de herfstbundel ook deze keer de hele bundel zelf. Dus ook deze keer geen werk- of invulblaadjes. Bij elk ding werd heel veel gepraat en uitleg gegeven maar deze keer werd er heel wat minder opgeschreven, ze zijn in een ‘ik-wil-niet-schrijven’ periode dus gaan we daar in mee. Ik weet ondertussen dat dat vanzelf weer goed komt en ze schrijven genoeg op andere momenten zoals het alfabetboekje of met hun pennenvriendjes.

Hoe ziet onze werkbundel er uit?
– Uiteraard een zelfgemaakt voorblad. Ik heb ze helemaal vrij gelaten in wat ze deden, ik vond het fijn te zien dat ze gingen schrijven.
– Het blad van de inleiding, alle kleuren opschrijven die ze kennen maar dan in een andere kleur dan wat je als woord schrijft.
– De kleurencirkel volledig zelf gekleurd en de hoofdkleuren aangeduid.
– De secundaire kleuren zelf gemengd met verf.
– De tertiaire kleuren zelf gemengd met verf.
– Terug een kleurencirkel, deze keer een geprinte met daarop lichte en donkere kleuren en koude en warme kleuren aangeduid.
– Met witte wasco op een zwart blad getekend.
– Het blad dat we hebben gemaakt toen we gingen kleuren ontmengen.
– Spelen met magische stiften uit action. Ze waren hier helemaal vrij in, de ene ging schrijven en de andere tekenen. Hoe dan ook was het goed voor hun schrijfmotoriek.
– Dan de drie liedjes die bij de regenboog horen.
– Het blad waarbij we het verhaal van Noach hebben verduidelijkt, hoort ook bij de regenboog.
– Onze geschilderde regenboog met extra geprinte tekst.

Moest je nog vragen hebben, geef een gil en ik help je verder 😉

Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!