Wij maakten een tijdje terug pizza samen met de kinderen. We zijn namelijk sinds kort weer wat bewuster aan het omgaan met onze voeding en dat horen natuurlijk de kinderen ook. Lucas kwam op het idee om zelf pizza te maken, oké pizzadeeg is nu ook niet zo gezond maar het ging hem dus vooral om het zelf maken van iets. Zodoende gingen we dus aan de slag…

Wat heb je nodig?
– Pizzadeeg (wij kochten van die voorgemaakte uit de koeltoog)
– Groenten allerhande (in ons geval verschillende kleuren paprika, ui en courgette)
– Hamblokjes (we vergaten gewone ham te kopen)
– Salami
– Geraspte kaas
– Tomatenpuree zonder stukjes
– Kruiden naar smaak (wij gebruikten peper en een pittige Italiaanse kruidenmengeling)

Aan de slag!
Moeilijk is dat niet natuurlijk 😉
Ik sneed het deeg in 4 stukken (voor elk kind een kwart), dat is een hoeveelheid die ze hier zeker moeten op krijgen normaal gezien en ik deed alle groenten, kaas, ham, … in open kommen zodat iedereen er makkelijk bij kon en het allemaal klaar stond zodat de kinderen niet moesten wachten tot er iets gesneden was.

Eerst doe je tomatenpuree op de het deeg, wij kiezen voor een toch best wel ‘dikke’ laag omdat we dat lekker vinden, op die laag doen wij onze kruiden. Daarna mochten de kinderen beleggen, maar we hielden ze wel in de gaten anders zou er 10 kg salami en ham opliggen, 30 kg kaas en geen groenten ;)Ze kregen elk twee stukjes salami, daarna moesten ze groentjes nemen van ons. Ik was verbaasd! Thibeau legde toch een enkel stukje op zijn pizza, ik had verwacht dat hij niets ging pakken, ook Victor nam wat maar die eet zo’n dingen liever rauw en ook Lucas ging er helemaal voor. Hij schikte de paprika met veel zorg op zijn pizza. Daarna nog wat ham er overheen, die mochten ze toch wel nemen zoveel ze wilden maar ze namen tot mijn verbazing niet zo heel veel. Kaas er overheen en dan om 200°C in de oven.
Oh ja, voor Charlotte hebben we eentje belegd met veel groenten en een klein beetje ham.

Ze waren super ongeduldig tijdens het bakken van de pizza maar eens klaar was het plezier heel wat minder. Lucas at toch de helft van zijn stuk op en had toen echt wel genoeg, blijkbaar vulde het harder dan ik dacht. Hij vond hem in elk geval heel lekker en heeft het hem goed laten smaken en dan zwijg ik nog over hoe trots hij was op zichzelf. Victor at een enkel hapje en Thibeau die keek er zelfs niet naar. Charlotte die liet het zich ook wel smaken, natuurlijk niet heel haar stuk maar dat had ik wel verwacht.
Ik was ontzettend teleurgesteld dat ze niet aten wat ze zelf hadden gemaakt, zeker bij Thibeau en Victor. Ze zijn zot van diepvries en uithaalpizza maar deze lieten ze staan terwijl zelfgemaakt echt wel tien keer beter is. Zelfs als we de groentjes er af haalden wilden ze hem niet opeten. We moesten het dan ook weg smijten want ondertussen stond er in de oven een rijkelijk belegde pizza voor Joeri en mezelf, eentje met een hele berg groenten waar we echt wel meer dan genoeg mee hadden samen.
gewoonwij-koken-met-kinderen-pizza-6

Maar hoe dan ook was het super gezellig om samen te doen. De kindjes hadden tijdens het maken super veel plezier en de volgende keer doen we dat gewoon lekker nog eens. Volgende keer ga ik proberen het nog leuker te maken door ze een gezichtje te laten maken ofzo in hun pizza, daar had ik nu niet aan gedacht. Misschien willen ze dan wel eten? En anders laat ik ze gewoon onze pizza maken. Zij het genot van het maken en wij van het eten.

Nu ja, het is algemeen geweten dat de kinderen ten huize Gewoon Wij heel lastige en moeilijke eters zijn.

Wist je trouwens dat je zelfs van pizza maken veel leert?
Je telt het aantal stukjes ham op je bord, je benoemd de kleuren van de groenten, de vorm van de salami, hamblokjes en het deeg, … Kortom, je kan er een educatief iets van maken 😉

Maken jullie wel eens pizza met jullie kinderen? Wat doen jullie om het nog leuker te maken?
Volg en vind ons leuk op:

Deze zijn ook erg leuk!